Green Beauty

Weleda Duindoorn Voedende Bodylotion

3 november 2017
Weleda Duindoorn Bodylotion

Al jaren ben ik fan van Weleda en nadat ik haar tuinen heb bezocht is dit alleen nog maar meer geworden. Weleda stelt mij nooit teleur en hun producten zijn goed voor mens, dier en milieu. Redenen genoeg om dit natuurlijke beauty merk in de spotlight te zetten. Vandaag wil ik de voedende Duindoorn Bodylotion reviewen.

Duindoorn, de zon in een besje

Op Terschelling zag ik dit oranje besje al groeien in het duinlandschap. Op deze kalkrijke schrale grond gedijt de Duindoorn namelijk het beste. Duindoorn is heerlijk als jam maar heeft ook veel goede eigenschappen voor de huid. Duindoornolie bevat namelijk veel vitamine C en flavonoïden die de werking van deze vitamine versterken. Duindoornolie heeft een sterke regenererende werking en beschermt de huid tegen de zon en herstelt huidbeschadigingen.

De vetzuren voeden en verzachten de huid en de antioxidanten zoals betacaroteen versterken deze eigenschap. Linol en linolzuur, palmitoleïnezuur en vitamine E verzachten irritaties.

Weleda Duindoorn Bodylotion

Weleda Duindoorn Bodylotion

Weleda Duindoorn Bodylotion voedt en vitaliseert de huid.

  • voedt en beschermt de huid tegen uitdroging
  • bevordert de natuurlijke celvernieuwing
  • geschikt voor de normale tot droge huid

Biologische duindoornolie, malva extract en sheaboter beschermen de huid tegen vochtverlies en activeren haar zelfherstellende vermogen. De frisse fruitige geur heeft een vitaliserend effect.

Natuurlijke antidepressiva

De geur van Duindoorn is onmiskenbaar fruitig en zorgt meteen voor een goed humeur. Ik hou van deze geur en Duindoorn wordt daarom ook wel natuurlijke antidepressiva genoemd. Citrusachtige geuren staan bekend om hun opbeurende en verkwikkend effect. Ik kan het gebruik van de Duindoorn bodylotion ook aanraden aan het begin van de dag. Maar bovenal is het een fijne voedende lotion die je zo vaak je wilt kunt gebruiken.

Zoals jullie kunnen zien is de bodylotion lichtgeel van kleur. Duindoornolie is oranje van kleur door het betacaroteen. Gebruik je Duindoornolie puur op de huid of in een hoge dosering dan zal je huid oranje kleuren. Het bekende ‘worteltjes’ effect.

Ingrediënten:

Water (Aqua), Sesam Indicum (Sesame) Seed Oil, Alcohol, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Glyceryl Stearate SE, Glycerin, Hippophae Rhamnode Oil (Duindoorn), Fragrance, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Malva Sylvestris (Mallow) Extract, Xanthan Gum, Topioca Strach, Cetearyl Alcohol, Limonene*, Linalool*, Citronellol*, Benzyl Benzoate*, Benzyl Salicylate*, Geraniol*, Citral*, Farnesol*.
* verkregen uit etherische oliën

Ik heb deze Weleda Duindoorn Bodylotion bij Ekoplaza gekocht omdat ik bij aankoop van een Weleda product de nieuwe Happinez cadeau kreeg. Naast Ekoplaza is Weleda is ook verkrijgbaar bij (groene) drogisterijen en diverse webshops.

De adviesprijs van de Weleda Duindoorn Bodylotion is €13,99 voor 200ml. De bodylotion is NaTrue gecertificeerd en geschikt voor veganisten.

Gebruik jij ook weleens producten van Weleda en welke is jou favoriet?

With Love, Debbie

 

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge