Green Beauty

Lovea Nature Body Lotion & Shower Gel

30 juni 2016
Lovea Nature

Kennen jullie het Halo effect? Dat wanneer je een winkel instapt iets opeens jouw onmiddellijke belangstelling trekt en als het ware omcirkelt wordt door het licht? Dat gevoel overkwam mij een aantal weken geleden toen ik de winkel van De Tuinen ( Holland&Barrett ) binnenstapte en de display van Lovea zag staan.

Lovea Nature heeft nieuwe shampoos, douchegels en bodyproducten uitgebracht en ik ben er superblij mee! De vrolijke kleurtjes en flacons zijn verfrissend en aantrekkelijk om te zien en zijn echt een aanvulling op het het bestaande assortiment die ik doorgaans wat saai vind. Dit zeg ik ook een beetje omdat ik een zwak heb voor Franse beautyproducten.

Ik ken Lovea Nature en Lovea Bio al van mijn shopping in België waar deze vooral te verkrijgen zijn bij de DI drogisterijen. Deze drogist heeft overigens nog veel meer mooie groene merken in haar assortiment. Binnenkort ga ik naar Gent en hoop ik een aantal dingen die ik op mijn verlanglijstje heb staan aan te schaffen. Daarover natuurlijk later meer!

Het was lastig een keuze te maken uit de lekkere producten en ik moest mij daarom ook echt beheersen. Ik koos tenslotte voor de Lovea Nature Pina Colada Shower gel en de Lovea Nature Rose Passion moisturizing body lotion.

Lovea Nature Pina Colada
De Pina Colada Douchegel ruikt naar zon, zee en strand, en naar inderdaad, Pina Colada. Het is een naar kokos geurende douchegel die je meteen een instant vakantiegevoel geeft. Heerlijk om bij weg te dromen! Wanneer je van zoete kokosgeuren houdt is deze douchegel beslist een aanrader. De douchegel bevat geen sulfaten en parabenen.

Lovea Nature
Lovea Nature
Ingrediënten Lovea Pina Colada Douchegel
: Aqua (Water), Disodium Laureth Sulfosuccinate, Sodium Cocoyl Isethionate, Cocamidopropyl Betaine, Decyl Glucoside, Glycerin, Polyquaternium-7, Hydroxypropyltrimonium Hydrolyzed Wheat Protein, Parfum (Fragrance), Cetrimonium Chloride, Sodium Chloride, PEG-150 Pentaerythrityl Tetrastearate, PPG-2 Hydroxyethyl Cocamide, Chlorphenesin, Sodium Benzoate, Citric Acid, Benzophenone-4, Polyquaternium-10, Potassium Sorbate, Acrylates/PEG-10 Maleate/Styrene Copolymer, Phenoxyethanol, Coumarin.

Lovea Nature Rose Passion

Lovea Nature
De bodylotion heeft een aantal lekkere voedende ingredienten zoals Sheabutter, glycerine, sesamolie en zonnebloemolie. Daardoor is de textuur soepel en wordt de lotion snel door de huid opgenomen. De geur Rose Passion is lekker en ruikt naar een klassiek boeket rozen. De bodylotion laat na het gebruik ook een mooi glansje na en dat is vooral nu tijdens de zomer mooi meegenomen! De bodylotion bevat geen parabenen.

Ingrediënten Lovea Rose Passion Moisturizing Bodylotion: Aqua (water), Butyrospermum Parkii Butter, Glycerin, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Rosa Damascena Flower Extract, Helianthus Annus Hybrid Oil, Glutamic Acid, Urea, Fructose, Glucose, Aspartic Acid, Alanine, Sucrose, Dextrin, Dimethicone, Phenoxyethanol, Olus Oil, Dicaprylyl Carbonate, Cyclohexasiloxane, Ceteareth-20, Nylon-10/10, Carbomer, Triethanolamine, Ceteareth-12, Hexyleneglycol, Hydrogenated Vegetable Oil, BHT, Candelilla Cera, Hexyl Nicotinate, Alpha-Isomethyl Ionone, Citronellol, Geraniol, Linalool, CI 17200.

Beautydots concludeert:
De nieuwe haar en huidverzorgingslijn van Lovea Nature is een welkome afwisseling in het nogal saaie assortiment van de Tuinen. Wanneer je echter voor een puur natuurlijk product wilt kiezen moet ik je deze afraden, daarvoor zitten er niet voldoende organische ingrediënten in ook al doet haar naam anders vermoeden.
De producten van Lovea Nature doen wat ze beloven, zijn kleurig om te zien en door hun schappelijke prijs ook met elkaar af te wisselen. Ik heb in ieder geval een aantal nieuwe ‘smaakjes’ op mijn verlanglijstje staan.

De Lovea Nature Pina Colada Showergel kost €5,49 voor 250ml en de Lovea Nature Rose Passion Moisturizing bodylotion kost €7,99 voor 250ml. Op dit moment zijn de producten in de aanbieding en ontvang je 25% korting. Check de website van De Tuinen ( Holland&Barrett ) voor het gehele assortiment en kijk of er alvast een serieuze favoriet tussen zit 🙂

Liefs Debbie

2 Comments

 • Reply Barbara 5 september 2017 at 08:35

  Ik zou het alleen al kopen omdat ik de verpakking zo leuk vind, heel leuke blog en je gaat mij sowieso vaker terugzien 😀

  • Reply Beautydots 23 oktober 2017 at 12:45

   Hallo Barbara, wat leuk dat je op mijn blog reageert! Ik ben benieuwd naar welke artikelen je nog meer aanspreken! Veel leesplezier!

  Leave a Reply

  CommentLuv badge