Inspiration

Shoppen Essen Duitsland

25 juni 2016

Vandaag heb ik een nieuwe plog voor jullie over mijn beauty shopping ervaring in het Duitse Essen. Ik ga regelmatig naar Duitsland toe om te shoppen omdat het aanbod groter is en er veel meer nieuwe merken verkrijgbaar zijn die we in Nederland niet kennen. Dit keer ben ik samen met een lieve vriendin naar Essen gereden om te gaan beauty shoppen! Essen is een voormalig industriestad en bekend van de staalindustrie, tijdens de oorlog is het historische centrum vernietigd en dat zie je ook terug in de hedendaagse architectuur. Het is een arbeidersstad en niet echt gezellig maar wel interessant, ik hou wel van die tegenstellingen in architectuur. We zijn begonnen met het winkelen in het grote overdekte winkelcentrum, Limbecker Platz. In dit luxueuze winkelcentrum heb ik veel verschillende winkels gezien die de moeite waard zijn en heb veel foto’s gemaakt. Veel plezier met het kijken!

Essen Limbecker Platz
Vanuit de binnenstad loop je zo tegen de entree van het winkelcentrum Limbecker Platz.

Essen Bare Minerals
In het grote warenhuis Karstadt staat een enorme counter van bareMinerals, dit Amerikaanse merk heeft een prachtige minerale make-up collectie en ik heb een aantal favorieten op mijn verlanglijstje gezet.

Essen Bare Minerals Starterskit
Mijn vriendinnetje kocht deze starterskit met daarin een speciaal op haar huidtype afgestemde minerale foundation en mooie make-upkwasten. Deze starterskit wil ik binnenkort ook aanschaffen, de minerale foundation is namelijk prachtig en maakt de huid zo mooi!

Essen Kiehls Counter
Een mooie Kiehl’s counter met alle producten die je eigenlijk nodig hebt;-) Ik houd heel erg van Kiehl’s en ben altijd blij wanneer ik een shop van dit mooie merk zie.

Essen Lush
Jazeker is er ook een Lush, ondanks dat ik niet echt iets nodig heb gaan we toch eventjes snuffelen aan de leuke goodies.

Essen Lusch Parfums
Lush heeft een mooi uitgebreid parfum assortiment met sprekende en aparte geuren. Mijn favoriet blijft toch de poederige Imogen Rose.

Essen DOuglas
Douglas met Smashbox, ik ken dit merk niet maar het zag er erg mooi uit.

Essen Kiko
We gingen naar Essen omdat daar een filiaal van Kiko zou zijn maar ook in het nabijgelegen Centro kun je de mooie make-up van dit Italiaanse merk shoppen.

Essen makeup
De linker en rechter lipsticks op de foto heb ik gekocht bij Kiko. De Unlimited Stylo is zo superfijn, hij ruikt lekker naar vanille en blijft de hele dag zitten. Ik zal in een uitgebreide review op mijn aankopen terugkomen.

Essen Kiko LE
De nieuwe Limited Edition Rebel Romantic, deze zag er mooi uit! Ik mocht eigenlijk geen foto’s maken in de winkel maar heb het stiekem toch gedaan. Ik vond deze display namelijk geweldig!

Essen terras
Van het shoppen wordt men moe en dorstig, dus even genieten op een terras met een gezonde smoothie;-)

Essen Kusmi Thee
Bij warenhuis Karstadt zag ik dit mooie theemerk, Kusmi Tea, een luxueus theelabel oorspronkelijk afkomstig uit Rusland en heden gevestigd in Parijs. Er is losse thee verkrijgbaar en thee in zakjes maar aangezien de hoge prijs heb ik de verpakkingen alleen bewonderd. Ik heb een fascinatie voor design en vormgeving en deze verpakkingen vind ik erg mooi!

?

Een limited edition Van Kusmi Tea in samenwerking met Jean Paul Gaultier. Mooi!

Essen Binnenstad Plein
De binnenstad van Essen, deze is heel ruim opgesteld en bestaat vrijwel uit architectuur uit de jaren vijftig en zestig. Er is een grote P&C en Primark gevestigd.

Essen De Dom
Even binnen kijken bij ICI Paris en verderop is nog een gedeelte te zien van de Romaanse Kathedraal.

Essen binnenstad Dom
Ik heb een gezellige dag gehad in Essen en veel, heel veel beauty gespot. De stad Essen is niet de stad wanneer je fijne terrasjes en luchtigheid zoekt. Alle mooie shops zijn toch wel te vinden in het overdekte winkelcentrum Limbecker Platz, de binnenstad van Essen is grauw en voor mij niet zo uitnodigend. Het fijne is wel dat Oberhausen op nog geen kwartiertje rijden te bereiken is en wanneer je dus nog verder wilt shoppen zou je naar Centro kunnen gaan, ook zo’n prettig overdekt shoppingcenter waar het allemaal prima is geregeld.

Shop jij ook weleens in Duitsland?

Liefs Debbie
clipart

2 Comments

 • Reply Hilde 29 juni 2016 at 13:09

  Wij gingen elke zomer op vakantie naar Duitsland en altijd shoppen in Trier. Geweldig! Maar je hebt toch niet alleen maar lipstick gekocht? 😉

  • Reply Beautydots 29 juni 2016 at 18:19

   Hoi Hilde, nee dat niet, ik koop altijd een beetje te veel in Duitsland;-))

  Leave a Reply

  CommentLuv badge