Green Beauty

Utsukusy Lindenbloesem hydrolaat

23 juni 2016
Utsukusy

Een tijdje geleden werd ik benaderd door Ilona, eigenaresse van Utsukusy schoonheid om een aantal producten van Utsukusy te testen. Ik had inmiddels al zoveel enthousiaste reviews gelezen bij andere bloggers over dit voor mij nog onbekende merk dat ik natuurlijk geen nee kon zeggen.

In het pakket dat ik ontving zaten een aantal interessante producten waarvan ik er vandaag al één zal reviewen voor jullie. Ik denk, nee ik weet het al bijna wel zeker dat ook bij jullie al snel het Utsukusy virus zich verder zal verspreiden. Net als dat het bij mij heeft gedaan! Ik ga proberen in één blogpost te beschrijven wat nu precies een hydrolaat is en wat nu specifiek de eigenschap van lindebloesem is want alleen over dit product zou ik nog uren kunnen schrijven. En dat is zeker positief bedoeld.

Wat betekent het merk Utsukusy

Utsukusy is Japans en het betekent schoonheid, zuiverheid en kwaliteit. De cosmetica van Utsukusy wordt met veel liefde en zorg ontworpen, er wordt gebruikt gemaakt van alles wat de natuur heeft te bieden zoals planten, water, mineralen, fruit en zelfs homeopathische middelen om zo de zuiverste natuurlijke huidverzorgingsproducten te maken.

Utsukusy Linden Hydrolaat

Wat is een hydrolaat?

Het lindenbloesem hydrolaat van Utsukusy is een 100% natuurlijk product. Een hydrolaat is de opgevangen waterdamp van water en kruiden die samen gedestilleerd worden, in dit geval lindenbloesem. Het resultaat is een water waar de olie bestanddelen in het water met elkaar zijn verbonden terwijl water en olie normaal gesproken niet met elkaar gemengd kunnen worden. Dit proces zorgt ervoor dat het hydrolaat een troebel uiterlijk heeft. Dat is niet raar of vies maar geeft juist het krachtige werkzame karakter weer.

Utsukusy
Toepassingen van het lindenbloesem hydrolaat

De lindenboom is een zeer belangrijke boom en er worden dan ook diverse spirituele, geneeskrachtige en symbolische waarden aan toegekend. Zo stond er vroeger meestal een lindenboom in de kern van het dorp of nederzetting om zo de boze geesten te weren. De geur van de lindenboom is honingzoet en bedwelmend en is de geur van liefde in actie, mededogen en zorgen voor. In spiritueel opzicht past dit hydrolaat erg goed bij mij, knap en heel bijzonder dat Ilona deze heeft uitgekozen.
Het Lindenbloesem hydrolaat is iets anders dan een lotion of een bloemenwater. In een bloemenwater zit vaak alcohol en nog wat andere ingrediënten. Een hydrolaat mag alleen hydrolaat heten als er echt verse kruiden zijn gedestilleerd. Het Utsukusy Linden hydrolaat bestaat uit 99% hydrolaat en 1% natuurlijke zouten om hem steriel en houdbaar te houden. Van Ilona heb ik een uitgebreide beschrijving bij de producten gekregen en daar zal ik een en ander uit citeren. Want zoals ik al eerder beschreef, het gebruik van een hydrolaat is ook nieuw voor mij.

Utsukusy

Je kunt het hydrolaat op een watje gebruiken maar het is zeer weldadig voor je huid als je een paar druppels op je handpalm doet en dit rechtstreeks op het gezicht aanbrengt. Ze zijn zo zacht dat ze helpen tegen eczeem en andere huidaandoeningen. Ze mogen puur en verdund gebruikt worden voor de babyhuid en ze zijn geschikt voor de gevoelige huid rond je ogen. Ook is het Lindenbloesem hydrolaat te gebruiken als haarlotion of voor het lichaam, bijvoorbeeld wanneer je droge scheenbenen hebt en wanneer je niet de hele dag olie of een bodylotion op de huid wilt voelen.

Door de olie-waterverbinding kun je een scheutje hydrolaat aan het badwater toevoegen maar je kunt deze ook mengen met een basisolie, een neutrale shampoo of je serum of dagcrème.

Beautydots loves Utsukusy

Ik gebruik het hydrolaat onverdund op een watje en dep mijn gezicht voor het slapen gaan. Het neemt de laatste restjes make-up mee maar ik gebruik het hydrolaat echt als een wellness product. Voor mij heeft het hydrolaat zeker een aromatherapeutische waarde. Het heeft een heerlijk zoet en bloemige geur en ik word er helemaal rustig van. Mijn huid geniet van de aandacht die ik haar geef en de ontspanning die ik voel tijdens het gebruik. Het resultaat is ’s ochtends een gelijkmatig gezonde huid. Een paar druppels mengen door mijn favoriete serum houdt inderdaad mijn huid de hele dag gematteerd. Vooral in de zomer vind ik dit heel erg fijn. Utsukusy heeft diepgang en is een merk die, wanneer je haar beter leert kennen ook niet meer loslaat.

Ben je na het lezen ook net zo enthousiast geworden als ik? een flacon Linden hydrolaat kost €19,00 (150ml) en €57,00 (500ml) Bestellen kan via de webshop van Utsukusy.

Liefs Debbie

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge