Green Beauty

Blooming Naturals Kruiden Wonderbalsem voor dieren

15 juni 2016
Header Kruiden wonder balsem

Wanneer het om mijn dieren gaat probeer ik hen het beste te geven. Het lijkt op een reclameslogan maar het is echt zo. Ik gebruik voor hen graag zo veel mogelijk natuurlijke producten ook al moet ik wel een beetje op de kleintjes letten. Met 6 katten en 3 cavia’s gaat er per maand een heleboel eten en soms bezoekjes aan de dierenarts door. Zelfzorg en preventie zijn twee dingen die ik voor mezelf maar ook voor mijn dieren belangrijk vind, zo kunnen natuurlijke supplementen voor dieren een goede werking hebben. Zo krijgt Tygo al een lange tijd celzouten waardoor tot nu toe zijn gebit gespaard is gebleven. (Tygo heeft gingivitis, een chronische tandvleesontsteking).

Cavia Koosje heeft last van mijt!
Ik heb naast 6 katten 3 cavia’s die ondanks dat zij in een groot hok wonen toch last van mijt kregen. Mijt is een ontzettend besmettelijk parasietje en binnen no-time hadden alle drie de dames dit. Gelukkig was ik er snel bij en konden ze worden behandeld bij de dierenarts. Een van mijn cavia’s had een wondje dat maar moeilijk dicht wilde gaan. Door de (schurft) mijt bleef ze er aan bijten en daardoor was het velletje erg kwetsbaar. Wanneer je trouwens het vermoeden hebt van mijt bij je cavia, konijn, of ander knaagdiertje, wacht niet te lang en ga na de dierenarts. Ik heb zulke ellendige beelden gezien van diertjes die door mijt bijna dood zijn gegaan.

Wonder kruiden balsem cavia
Blooming Naturals Kruiden Wonder Balsem
Een tijdje geleden had ik al eens geschreven over een aantal producten van Blooming Naturals, een puur natuurlijk huidverzorgingsmerk dat op basis van plantenkunde haar producten maakt. Van hen had ik een potje Kruiden wonderbalsem gekregen om te testen op mijn dieren. Dat klinkt heel eng, maar ik was blij dat ik het blikje in huis had!

Kruiden Wonderbalsem
Wat belooft de Kruiden wonderbalsem voor dieren te doen?

De Kruiden wonderbalsem is een bijzondere en veelzijdige, puur natuurlijke balsem voor dieren. Boordevol met de therapeutische krachten van o.a. Heemst, Goudsbloem, Lavendel, Weegbree, Duizendblad, St. Janskruid en Smeerwortel in een zijdezachte basis van biologische Sheaboter, Cacaoboter, Kokosboter, Frambooszaadolie, Bijenwas en vitamine E.

Zacht, helend en verzorgend, antiviraal, antibacterieel, beschermd tegen uitdrogen van de huid, stimuleert nieuwe celvorming, verzacht pijn en is geschikt voor honden, katten, paarden, koeien, varkens, konijnen, geiten, schapen en andere landdieren. En voor jezelf natuurlijk! Want wij smeren niets op dieren wat we ook niet op ons eigen lichaam zouden gebruiken.

Geschikt bij huidproblemen zoals o.a. bacteriële en/of schimmelinfecties, eczeem, verstuikingen, verwondingen, artritis, jeuk, (insecten)beten, pijnlijke spieren/pezen, lichte (zon)verbrandingen, zwelling, pijn, irritatie, uitslag, droge huid, schilfers…etc. Met een lichte bescherming tegen de zon.

Kruiden Wonderbalsem voor dieren is gemakkelijk aan te brengen, veilig, zacht, verzorgend, diep helend en een onmisbaar onderdeel van de E.H.B.O.-kit van iedere huisdier-eigenaar, dierverzorger, boerderij, stal en kennel.

Ingrediënten: Helianthus annuus*, Butyrospermum parkii*, Cera flava, Theobroma cacao*, Cocus nucifera*, Calendula officinalis**, Symphytum officinale**, Plantago lanceolata**, Achillea millefolium**, Althaea officinalis**, Rubus idaeus, Hypericum perforatum**, Lavandula angustifolia alpine (bevat D-limonene and linalool), tocopherol (vitamine E).  *gecertificeerd biologische ingrediënten      **van biologisch oorsprong

Blooming naturals
Kruiden wonderbalsem voor dieren
Hoe is de Blooming Naturals Kruiden wonderbalsem voor dieren in het gebruik?
Ik heb bij Koosje om de dag wat zalf op het wondje gemasseerd en dat vond ze best fijn. Een kale caviahuid voelt best vreemd aan hoor, maar ik denk dat het ook bij haar wel jeukstillend werkte. Naast de injecties die ze bij de dierenarts had gekregen is de wond heel mooi genezen en is de mijt ook niet meer terug gekomen.
De wonderbalsem is heel spaarzaam in het gebruik en is ruikt heel zacht en natuurlijk. De geur is zo miniem aanwezig dat het dier er geen last van heeft. Want een dier heeft een veel betere reukzin dan ons en kan een geur al snel als heel erg indringend ervaren!
Ik gebruik de balsem ook wanneer ik zelf een wondje heb, of bij een insectenbeet. De wonderbalsem werkt verzachtend, helend en is jeuk stillend. Ik kan daarom elke dierenliefhebber aanraden om deze wonderbalsem in het EHBO kastje te hebben staan!

Een potje van 50 gram kost €15,95 en een potje van 100 gram kost €25,95

Voor iedere pot 50gram Kruiden wonderbalsem voor Dieren die Blooming Naturals verkoopt wordt €1,00 gedoneerd naar Stichting Idemo, voor iedere pot van 100gram is dit een bedrag €1,50.

Stichting Idemo redt honden en katten in Kroatië en Bosnië. www.stichtingidemo.com

Gebruik jij al natuurlijke producten voor je dier?
Liefs Debbie

2 Comments

 • Reply Anton 13 september 2017 at 12:43

  Ah wat zielig, wat een schattige dier is het toch 🙂

  • Reply Beautydots 23 oktober 2017 at 12:43

   Ja het is een heel lief caafje 🙂

  Leave a Reply

  CommentLuv badge