Food Inspiration

Paleo, een andere gezonde lifestyle

13 juni 2016
Paleo Dieet

Ik ga aan de Paleo!

Misschien hebben jullie het al gelezen maar ik ben op dieet. Ik ben het zat om niet tevreden te zijn met mijn figuur en ik wil graag weer passen in een nette maat 40. Een kleinere maat hoeft niet, maar met een maatje 40 kan ik alles weer aan wat ik leuk vind om te dragen. Dus ook weer die leuke King Louie jurkjes waar ik een tijdje geleden afscheid van heb moeten nemen. Helaas worden deze niet gemaakt in een maat 44-46, althans ik pas ze niet.
Maar naast een paar maten minder en de King Louie jurkjes ben ik ook aan het nadenken over een gezonde leefstijl. Het lichtje is gaan branden na een bezoek aan Amsterdam waar ik allerlei superleuke bloggers ontmoette die al bezig zijn met een totaal andere levensstijl. En ik vond het zo leuk en spannend om dit ook te durven! Een veganistische leefstijl is niet aan mij besteed maar na veel onderzoek heb ik een dieet gevonden, namelijk het Paleo dieet en ik denk dat deze voedingswijze het beste bij mij past en ik die ook kan realiseren.

Maar wat is paleo nu eigenlijk?
Bij een paleo dieet of eigenlijk leefstijl ga je meer natuurlijke voeding eten dan als je nu doet. Ons lichaam is hier op ingesteld maar tegenwoordig is overal eten verkrijgbaar. En vaak zit er in dit eten allerlei troep zoals suikers, zout en koolhydraten. Het Paleo dieet is eigenlijk heel eenvoudig, Over het algemeen bestaan de maaltijden van het paleo dieet uit vlees, vis, groenten, fruit, noten en zaden. Als het beweegt of je kunt het rauw eten, dan is het waarschijnlijk wel paleo-proof.

Paleo Kookboek
Ik volg de website van Mitchel, het Paleo dieet en daar kan ik veel informatie uit halen. Er staan recepten op de website en je kunt een fysiek kookboek bestellen. Ook vind je hier veel achtergrond informatie over het Paleo dieet zodat je op een makkelijke wijze kunt overschakelen.

Met kleine stapjes overstappen op een andere manier van eten

Ik wil realistisch zijn en met kleine stapjes overgaan op deze wijze van eten, zodat de kans op een terugval zo minimaal mogelijk aanwezig is. Ik denk dat het ook beter is om op een rustige wijze op een andere leefstijl over te stappen zodat je er rustig aan kunt wennen. Er zijn een aantal ingrediënten uit het paleo dieet die ik normaliter niet in mijn keukenkastje heb staan en een beetje experimenteren kan beslist geen kwaad. Voor deze ingrediënten moet ik even naar de natuurwinkel en dat vind ik ook heel erg leuk!

Paleo recepten
Ik ga weer koken!

Even zonder gekheid, ik hou van koken maar omdat ik de meeste tijd alleen moet eten kocht ik steeds vaker een kant en klaar maaltijd. Even snel en makkelijk en met een lekker wijntje erbij, hup op de bank lekker smikkelen. Ik had niet zoveel aandacht voor mijn eten en eigenlijk ook niet meer voor mezelf. Terwijl ik koken altijd erg leuk vind om te doen, is dit voor mezelf toch wel een dingetje. Ik ben nu een paar dagen bezig en ik voel al een positieve verandering namelijk de aandacht die ik aan mezelf geef en dat ik dus beter voor mezelf ga zorgen!

Ik ben erg benieuwd hoe dit verder gaat, hoe deze omschakeling mij gaat bevallen en hoe ik deze leefstijl kan blijven toepassen in mijn leven. En nog belangrijker of ik een paar kilo afval.

To be continued

Liefs Debbie

3 Comments

 • Reply Hennie 18 juni 2016 at 09:36

  Ik herken het helemaal. Ook ik ben gek op die King Louie jurkjes en had ze altijd in 40-42. Helaas moet ik me nu in 44 wurmen waar ik echt niet blij van word. Ik ben momenteel bezig met weight watchers en wil er 15 kilo af. En dat gaat best lekker moet ik zeggen. Soms moet ik er echt tegen eten en er is niks dat ik niet mag eten. Al wordt een hele beker satesaus uitlepelen niet aangeraden. 🙂

  Succes. Dit ga jij wel kunnen!

  • Reply Beautydots 18 juni 2016 at 15:53

   Ik vind het knap dat je naar de Weight Watchers gaat. De weegmomenten zouden mij helemaal neurotisch en depri maken:-))
   Ook dat aantal wat jij noemt wil ik er ook zeker af krijgen, en daar helpt soms maar één slogan tegen: Gewoon doorgaan!

 • Reply Hennie 18 juni 2016 at 09:37

  O. Ik plaats dit onder het verkeerde artikel. Als jij het even verwijdert, plaats ik het bij het juiste artikel.
  Excuses namens firma Blond.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge