Innerbeauty Inspiration Spiritualiteit

The Fire Starter Sessions #2

9 juni 2016
Header The Fire Starter Sessions

Een aantal weken geleden heb ik een begin gemaakt met het vertalen van The Fire Starter Sessions van Danielle LaPorte, letterlijk vanuit het Engels en figuurlijk naar mijn eigen leven. Ik kon ook niet wachten om te beginnen met het eerste hoofdstuk, dat zij Mojo heeft genoemd en als uitgangspunt heeft: Define yourself on your own terms.
Vandaag wil ik de tekst uit sessie 1 Declare your Superpowers, dat zoiets betekent als verklaar je kracht beschrijven en probeer ik een en ander te verduidelijken. Nu ik dit hoofdstuk heb gelezen krijg ik duidelijker welke richting Danielle met mij uit wil en ben ik nog enthousiaster geworden dan dat ik al was.

Het eerste hoofdstuk begint met het credo: Bekwaamheid is voor losers! Ik denk niet dat ik dit hoef te vertalen maar het maakt mij wel nieuwsgierig.
Er wordt mee bedoeld dat iedereen bepaalde vaardigheden heeft waar hij of zij goed in is. Maar dit hoeft nog niet te betekenen dat je er dan ook plezier aan beleefd. En dat is wel iets om over na te denken. Want hoe regelmatig gebeurd het dat je dingen doet omdat je deze goed kunt en er handig in bent. Dit stemt ons natuurlijk tevreden en gevleid maar is dit werkelijk wat we graag het allerliefste willen doen?

‘Be careful what you’re good at, you could end up doing it for years!

Het vraagt ons om dikwijls stil te staan bij wat we aan het doen zijn, maakt het ons nog blij of is het gemakkelijk omdat we vertrouwd zijn met hetgeen we doen. Het voelt immers zo veilig en de kans op mislukken is vrijwel niet aan de orde.

Vraag jezelf eens af:
* Ben je liever competent of grandioos?
* Ben je liever bescheiden en charmant of een te gekke fonkelende ster?
* Ben je liever een alleskunner of magiër in je eigen wereld?

Lastige vragen vind ik maar Danielle stelt in The Fire Starter Sessions dat wat het natuurlijkste voelt om te doen van meeste waarde is voor ons zelf. Alleen moeten we ons hiervan bewust worden, ons klein brandend vlammetje ontdekken.

Probeer te stoppen met dingen te doen die je een slecht gevoel geven en stop met jezelf kritiek te geven omdat je niet enthousiast bent om sommige dingen te leren. Hoe vaak gebeurd het niet dat we een perfect leven willen leiden maar helaas is dat geen reële gedachte en ook niet meer van deze tijd.  Juist gepassioneerde creatievelingen die ook heus niet alles weten zijn verfrissend en inspirerend!

Foto The Fire Starter Sessions
Om erachter te komen welke dingen ons energie kosten kun je je afvragen, op wie wil jij indruk maken? Waar moet je jezelf toe dwingen en wat wil je nooit meer doen?
Wanneer je compassie voelt met je ‘tekortkomingen’
* word je toegankelijker; menselijk zijn is charmant
* maak je meer ruimte voor anderen en kun je een voorbeeld voor hen zijn
* je stimuleert en bevordert samenwerkingen
* elkaar inspireren
* je maakt een authentieke verbinding met anderen
* je ontvangt hulp en ondersteuning
* Je geeft jezelf toestemming om met je talenten aan de slag te gaan

Pure kracht en passie gaan niet over onze aangeleerde vaardigheden, het gaat veel meer over je vitaal en krachtig voelen. De passie die je voelt dirigeert je altijd naar je authentieke ware zelf en nieuwsgierigheid doet je groeien. Zoveel mensen zijn op zoek naar hun levensdoel maar waar het in dit boek over gaat is dat Jezelf Worden jouw levenstaak is! Wanneer het jouw puur plezier geeft om bijvoorbeeld te bloggen;-) gitaar te spelen, de wereld te ontdekken, dingen een beetje mooier te maken, ontdekkingen te doen enzovoorts, dan is dat je levensdoel. Wie anders zou dit aan je kunnen vertellen?

Mooie overpeinzingen om het weekend mee in te gaan, ik ben benieuwd wat jullie van deze tekst vinden en hoe jullie er tegenaan kijken. Ervaren jullie dit ook op deze manier of heb je een andere ideeën. Ik zou het ontzettend leuk vinden wanneer we samen hierover zouden kunnen filosoferen.

Liefs Debbie  ♥

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge