Inspiration

Afvallen: Min tien kilo challenge

6 juni 2016
Header Lose Weight

Ik heb altijd geroepen dat het mij niet uitmaakt dat ik wat meer tot de curvy woman of tot de inbetweenies hoor. Maar toch hoor ik het stemmetje dat tegen mij verteld dat zij nog wel een keer slank wil zijn en blijven. Ik ben altijd aan de stevige kant geweest, ook als kind maar dat neemt niet weg dat ik ook slanke periodes heb gekend. Maar door medicijngebruik kwamen de kilo’s er weer net zo hard aan en daar ben ik klaar mee. Ik wil een slanker en gezonder lichaam.

Ik ben het erover eens, de medicijnen heb ik nodig.

Dus, ga ik vanaf vandaag 6 juni een half jaar lang proberen mijn overtollige kilo’s kwijt te raken. Ik heb nog geen goede methode gevonden om mij aan vast te klampen maar ik ben ervan overtuigd dat meer bewegen en minder calorieinname de enige middelen zijn om mijn doel te behalen.

Min 10 kilo

Zo dat staat zwart op wit en ik weet wat mij de komende 6 maanden te doen staat. Minder koolhydraten, minder witte wijntjes en producten eten met toegevoegde suiker. Wat ik wel ga doen is meer fruit, groente, noten en peulvruchten eten, sapjes en smoothies. (misschien is zo’n slowjuicer nog niet eens zo’n gek idee) en veel water drinken. O ja, en veel bewegen. Moet lukken toch?

Ik hou jullie op de hoogte en afvaltips & tricks zijn uiteraard van harte welkom!

Liefs Debbie

2 Comments

 • Reply Sandra 7 juni 2016 at 14:31

  Veel succes!
  Wat bij mij het beste werkt is noteren wat ik eet. Als je een app als MyFitnessPal of Fat Secret (er zijn er vast nog meer) gebruikt, kun je daarop invullen hoeveel je kwijt wilt en hoeveel je dan per dag kunt eten. Als je beweegt (sporten, fietsen, wandelen, traplopen), kun je dat invullen en dan rekent het ding voor je uit, wat je nog eventueel extra mag eten ter compensatie. Je kunt ook invullen of je een staand of zittend beroep hebt, enzovoorts. Verder is er een handige grafiek, waarop je ziet of je een beetje goed zit qua verdeling van vet, koolhydraten en eiwit (vooral als je vegetarisch eet erg handig). Zet ‘m op!

 • Reply Beautydots 7 juni 2016 at 17:35

  Hi Sandra, dank je wel voor de tip! Ik ga deze app zeker op mijn mobiel gebruiken! X

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge