Inspiration

Blogger Tag: Ik als blogger ♥

4 juni 2016

Via Marieke van het leuke blog Greenblush werd ik getagt om een aantal vragen te beantwoorden over het werk als blogger. Ik vond het een interessante uitnodiging dus ga ik mijn best doen om de 12 vragen te beantwoorden. Deze tag komt oorspronkelijk van blog Patricianeemtjemee, deze tags zijn altijd leuk om te lezen omdat je zo meer te weten kunt komen over de persoon achter het blog en haar missie. Het laat mij ook weer even nadenken over wat het bloggen voor Beautydots nu precies voor mij betekent.

Daar gaan we!

Blogger Tag: ik als blogger

Waar haal jij de meeste inspiratie vandaan?
Ik lees ontzettend veel, het liefst boeken over psychologie, creativiteit en beeldende kunst. Ook haal ik veel inspiratie uit magazines en door veel te reizen. Ik lees het liefst in de trein en plan daarom regelmatig een lange reis waar ik rustig boeken kan lezen. Onlangs ben ik met de trein naar Groningen gegaan en heb ik eindelijk eens een essay kunnen gelezen over branding. Online ben ik een fan van Pinterest, dit medium vind ik helemaal geweldig. Ik ben een beeldend ingesteld persoon en ik heb het nodig om gevoed te worden met interessant materiaal.

Wat eet je en drink jij tijdens het bloggen?
Eten doe ik eigenlijk nooit tijdens het bloggen. Ik drink gewoon een kopje koffie of tijdens de weekenden een wijntje.

Wake-up for your make-up overzicht
Als jij een jaaroverzicht maakt voor je blog, wanneer begin je daar dan mee?

Ik moet jullie eerlijk bekennen dat ik nooit een jaaroverzicht heb gemaakt maar ik heb gelezen dat dit wel heel erg goed is! Ik zou mijn blog werkzaamheden beter kunnen plannen en helemaal nu ik in september weer ga studeren. Dat moet ik dus echt gaan leren.

Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?
Ik ben op mijn best in de ochtend, dan kan ik me goed concentreren. Na werktijd wordt het een beetje lastiger en ben ik vaak vermoeid. Dus door de week blog ik ’s avonds. De zondagen vind ik ook altijd erg prettig om te bloggen.

Wat zou je nog willen bereiken als blogger?
Ik vind het ontzettend leuk wanneer ik mensen of bedrijven een platform kan bieden. Ik heb eigenlijk niet zulke grote doelen, ik hoop dat ik door mijn blog mensen blij maak.

Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel?
Nee ik voel mij niet onzeker, ik blog inmiddels ruim 7 jaar en de drempelvrees heb ik echt overwonnen.

Wees lief voor jezelf
Heb jij veel contact met collega bloggers?

Ja, ik heb regelmatig contact met collega bloggers, er zijn zelfs vriendschappen door ontstaan. Online vind ik het ook erg fijn om contact met collega bloggers te hebben, juist in dit vak heb je mensen nodig om mee te sparren. Samen sta je sterker nietwaar? Ook is het leuk om elkaar te blijven inspireren en te motiveren. Bloggen kan een eenzame aangelegenheid zijn.

Wat voor muziek of welke tv zender heb jij het liefst aan tijdens het bloggen?
Ik luister het liefst naar rustige muziek tijdens het bloggen. Van televisie raak ik snel afgeleid en dan duurt het veel te lang voordat ik een blog klaar heb. Spotify is mijn beste vriend.

Achter de schermen bibliotheek
Op welke dag ontstaan bij jou de meeste artikelen?

Tijdens de weekenden heb ik de meeste tijd om te bloggen, maar meestal heb ik binnen een of twee dagen een compleet artikel afgerond. Het fotograferen en onderzoek voor een artikel nemen soms wat meer tijd in beslag.

Op welk artikel op je blog ben je het meest trots?
Oei, dat is een lastige vraag. Ik ben op de meeste artikelen best trots. Maar het best gelezen artikel is van een aantal jaren geleden dat ik heb geschreven naar aanleiding van de internationale vrouwendag, Oriflame geeft vrouwen een kans. In dit artikel komt alles waar dit blog voor staat samen, de passie delen voor beauty en het stimuleren van zelfvertrouwen bij vrouwen.

Waarom zou je een blog moeten starten?
Allereerst omdat je schrijven leuk vindt en je het fijn vindt om dingen te delen met anderen. Doorzettingsvermogen is hierbij wel belangrijk omdat je het anders niet volhoudt. Maar met passie over het onderwerp kom je al een heel eind.

Wie zou je willen vragen deze tag ook in te vullen?
Ik zou het enorm leuk vinden wanneer Claudia van Beautytag deze vragen zou willen beantwoorden voor de volgende tag!

Liefs Debbie

4 Comments

 • Reply Marieke 4 juni 2016 at 12:34

  Super leuk om te lezen! Leuk om te zien dat je ‘m hebt ingevuld. En ik ben erg benieuwd naar de antwoorden van Claudia 🙂

  • Reply Beautydots 4 juni 2016 at 12:45

   Dank je wel Marieke, ja het is ook erg leuk om te doen. En ik ben ook benieuwd naar Claudia’s antwoorden. Leuk!

 • Reply Falco Renierkens 6 juni 2016 at 14:47

  Heej daar! Ik kende je blog nog niet, maar zag deze link voorbij komen op #blogpraat. Wat een leuke tag is dit, echt een van de leukste die ik tot nu toe heb gezien 🙂 Leuke vragen om degene achter het toetsenbord beter te leren kennen.
  Ik ga zo eens kijken wat je verder zoal fabriceert 🙂

 • Reply Beautydots 6 juni 2016 at 15:14

  Hallo Falco, dank je wel voor je leuke reactie! Tips zijn altijd welkom:-)

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge