Art&Creativity Innerbeauty Inspiration

The Fire Starter Sessions van Danielle LaPorte Inleiding #1

2 juni 2016
The Fire Starter Sessions

Op zoek naar inspiratie
Al een lange tijd borrelt het bij mij van binnen en ben ik op zoek naar iets, maar wat? Nieuwe dingen ontdekken, veranderingen of zijn het andere verlangens die telkens als een speldenprikje in mijn brein opduiken. Honger heb ik naar nieuwe input en daarom lees ik op dit moment veel op het gebied van creativiteit en spiritualiteit.

The Fire Starter Sessions
Dit boek met haar opvallende oranje kaft heb ik al een aantal jaren in de boekenkast staan en er tot nu toe geen aandacht aan geschonken. Totdat ik het nu tijdens het opruimen van mijn kamer weer tegen kwam en het direct mijn aandacht trok. Dit boek, helaas alleen nog in het Engels verkrijgbaar, is wellicht dé uitdaging en de schat waarnaar ik op zoek ben.

Danielle LaPorte is een bevlogen inspirator en spreker en heeft met haar boek The Fire Starter Sessions menigeen in beweging gebracht en hun innerlijk vuur weer laten branden. Van CEO’s tot moeders met een uitkering, als zakelijk spreker en door het geven van individuele bijeenkomsten. In 16 sessies zorgt Danielle ervoor dat ze je enthousiast krijgt, dat je beter door hebt wat je nu echt wilt in je leven en ook hoe je op een praktische wijze hier invulling aan kunt geven. Haar uitgangspunt is dat voluit leven niet wil zeggen dat je nooit obstakels tegen zult komen. Door twijfels durven we vaak niet te stralen en in onze kracht te staan. Om ons innerlijk vlammetje te ontdekken dienen we gebruik te maken van ons voorstellingsvermogen en onze toekomst te visualiseren. “Hoe willen we ons voelen?” Visualiseer je ideale leven en doe graag wat je zou willen doen.

The Fire Starter Sessions
Kunnen jullie mij nog volgen?
Volgens Danielle zijn er 2 manieren om dit leven te bereiken:
1. Jouw Manier
2. Hun Manier

Welke weg lijkt je het meest leuke en plezierige? Welk pad zorgt voor spanning op een positieve manier, hartkloppingen, meer vrolijkheid en lef?
Natuurlijk geeft de weg die anderen nemen vertrouwen en veiligheid en hebben we de kennis van anderen soms nodig in ons leven. Maar het volgen van anderen is ook degelijk en ouderwets en kennen we inmiddels wel. Het volgen van jouw pad voelt een beetje roekeloos, onzeker en geeft een kans op mislukking maar ook kans op succes! The Soul Fire Way is gevuld met passie, passie dat niet nagemaakt kan worden en wat de wereld niet kan negeren.
Wanneer je voelt dat het vlammetje in de verte flikkert wordt het tijd om te ontdekken wat je enthousiast maakt in het hier en nu. Velen van ons zijn altijd op zoek, op zoek naar het grote geluk, we passen ons aan en accepteren ons lot, het is nu eenmaal zoals het is. Deze instelling maakt ons moe, het constant zoeken naar iets dat buiten onszelf ligt kan ons op den duur uitputten.

Dus, laten we het vuur van ons verlangen wakker maken!

Wellicht klinkt deze tekst jullie een beetje Amerikaans in de oren maar aan de andere kant is het ook een uitdaging voor mij om me in deze materie te verdiepen en dit met jullie te delen. Wie weet wat er allemaal gaat gebeuren, misschien kan ik door mijn nieuwsgierigheid naar dit boek anderen aanzetten om het te lezen en te inspireren. In mijn volgende blogpost ga ik verder in op Hoofdstuk 1: Define Yourself on Your Own Terms en blik ik terug op wat deze inleidende tekst bij mij allemaal teweeg heeft gebrach

Liefs van Debbie

 

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge