Innerbeauty

7 dingen waar ik dankbaar voor ben ♥

31 mei 2016
dankbaar

Waar ben jij dankbaar voor?

Na een hele vermoeiende dag op mijn werk ging ik met een vervelend gevoel naar huis. Iedereen kent weleens van deze dagen, zo’n dag dat je denkt: ‘waar doe ik het allemaal voor?’.
Voor degene die het nog niet weten welk werk ik doe naast het bijhouden van dit blog: ik werk al ruim negen jaar in een Tbs kliniek op het Dag Activiteiten Centrum. Het werk vraagt op sommige dagen meer van mij dan normaal en wat doe je dan om je ’s avonds weer op te kunnen laden met positieve energie?
In mijn vrije tijd lees ik veel boeken over mindfulness en positieve psychologie, stromingen die flink in opmars zijn en dat is uiteraard niet zonder reden. We leven in een zeer drukke tijd waarin ook veel van ons gevraagd wordt, er gebeurd van alles om ons heen waar we geen invloed op hebben en onze mobiele telefoons en het internet doen het non-stop zodat we contant ‘aan’ staan.
Onlangs zag ik een uitzending op televisie dat ging over het toepassen van mindfulness in het dagelijkse leven. Er waren beoefenaars van mindfulness maar ook een aantal gasten die kritische kanttekeningen maakten. Ik vind het ook moeilijk om mindfulness in mijn dagelijks leven toe te passen maar sinds ik levenslessen voor een goed leven heb gehad van een boeddhistische monnik sta ik toch een beetje anders in het leven. Ik heb het liever over zelfcompassie, lief zijn voor jezelf en jezelf niet zo serieus nemen. De wereld om ons heen is tenslotte al zwaar genoeg?
Wat mij helpt is de dag af te sluiten door mij te herinneren waar ik nu eigenlijk dankbaar voor ben. Want laten we wel wezen, we leven nog steeds in een land waar vrijheid een groot goed is en de mogelijkheden eindeloos.
Ik heb een lijstje gemaakt van 7 dingen waar ik dankbaar voor ben, ik zou het leuk vinden wanneer jullie ook een dankbaarheidslijstje zouden willen delen, zodat de positieve energie lekker blijft stromen!

Hier komen ze:
1. Ik ben blij met mijn zes katten en dat ze zo gezond en gelukkig ogen.
2. Het weer vind ik op dit moment helemaal geweldig!
3. Dat er spotify bestaat, zo kan ik de hele dag mijn favoriete muziek luisteren
4. Dat ik heerlijk drie dagen vrij ben geweest.
5. De tuin waarin de bloemen nu zo mooi zijn
6. Mijn aankopen bij TKMaxx( ja het mag ook best iets materieels zijn hoor)
7. Ik dadelijk lekker een tijdschrift ga lezen op de bank.

Ik zou nog veel meer dingen op kunnen noemen, in ieder geval maakt het mij weer bewust dat er bijzondere dingen zijn waar we onze aandacht op kunnen richten. Meestal zijn deze klein maar hebben zij een groots effect. Ik voel mij inmiddels alweer een stukje opgewekter en ben benieuwd naar jullie reacties!

Liefs Debbie

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge