Green Beauty

Review Green People Quinoa & Artisjok shampoo en conditioner

29 mei 2016
Green People quinoa shampoo

Superfood voor je haar!

Tegenwoordig vinden we het heel gewoon om superfood te eten en vinden we dit ook steeds vaker in verzorgingsproducten terug. Zo ook in deze shampoo en conditioner van Green People die ik voor Biocare Online heb getest.

Want in deze shampoo en conditioner zitten extracten van quinoa en artisjok en dat zijn voor mij nieuwe ingrediënten die ik nog nooit in haarverzorgingsproducten heb gezien. Ik ben dan ook reuze benieuwd naar de effecten hiervan en welke voordelen deze plantaardige ingrediënten voor mijn haren hebben. Ik heb daarom eerst maar eens opgezocht waarom quinoa en artisjok zo gezond voor ons zijn. Quinoa is rijk aan vezels, vitamine B, E en ijzer en bevat veel eiwitten. Artisjok zit boordevol met vitamine C, en allerlei mineralen en sporenelementen zoals koper, ijzer, magnesium, fosfor, mangaan, zink en calcium.
Ik vind het een gewaagde en een ongewone keuze om beide ingrediënten te kiezen voor een shampoo maar kan dit alleen maar waarderen.

Green people quinoa en artichoke shampoo
Wat beloven de Quinoa en Artichoke shampoo en conditioner voor mijn haren te doen?
Quinoa bevat veel eiwitten die de haren zacht en glanzend maakt, de artisjok helpt het haar gladder te maken zodat kroes verdwijnt. De shampoo en conditioner bevatten maar liefst acht essentiële aminozuren die een laagje om de haarvezel leggen waardoor het haar dikker lijkt. Antioxidanten beschermen en herstellen het haar van schade ontstaan door UV straling. De shampoo en conditioner zijn geschikt voor dagelijks gebruik en voor alle haartypes.

En nu het resultaat!
De shampoo en conditioner ruiken natuurlijk fris en hebben een prettige textuur. De shampoo is zeer geconcentreerd en je hebt er ook niet zoveel van nodig, a little goes a long way. Voor een shampoo zonder SLS schuimt deze erg goed. De conditioner is vrij vloeibaar en gemakkelijk in het haar te verdelen en na een paar minuten inwerktijd goed uitwasbaar. Ik heb van mezelf vrij dik en weerbarstig haar met neiging tot kroes en ik vind het resultaat na de wasbeurt erg goed. Mijn haren voelen voller aan en glanzen inderdaad erg mooi!

Green people quinoa shampoo en conditioner

De Quinoa en Artichoke shampoo en conditioner bevatten maar liefst 81,3 en 91,2 biologisch en Fairtrade verkregen ingrediënten en zijn geschikt voor veganisten. Verder bevatten beide producten geen SLS/SLES, gluten, alcohol (ethyl alcohol, ethanol), parabenen, methylisothiazoline, methylchloroisothiazolionone, phthalates en synthetische parfums.

De shampoo en conditioner zijn een zeer goede keus wanneer je op zoek bent naar puur en plantaardige haarverzorgingsproducten. De beloftes maken ze beide meer dan waar en zijn dus echte superfoodies voor je haar. Ik ben fan!

De Green People Quinoa & Artisjok shampoo en conditioner kosten €17,95 per stuk (200ml) en zijn te bestellen via de webshop van Biocare Online.

Ken jij de producten van Green People al?

Liefs Debbie

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge