Tamanu olie, het Polynesische wonderolie ♥

23 mei 2016
Tamanu Olie Header

Tamanu olie of het ‘Groene Goud’

Tegenwoordig is het gebruik van oliën binnen de huid en haarverzorging heel normaal en vinden we steeds vaker verschillende oliën terug in allerlei cosmeticamerken. Ik gebruik erg graag pure oliën voor mijn huid maar ook voor de verzorging mijn haren. Bij mijn favoriete online winkel I-herb heb ik een klein flesje Tamanu olie besteld en heb deze vanochtend op mijn haren aangebracht.
Maar voordat ik ga vertellen welke effecten deze olie op mijn haardos teweeg heeft gebracht wil ik jullie graag wat meer over Tamanu olie uitleggen en hoe je deze olie het beste kunt gebruiken.

Heilige olie van de Tamanu
De Tamanu boom groeit voornamelijk in Zuid-Oost Azië en in het bijzonder op de eilanden van de Zuid Pacifische Oceaan. De bevolking gebruikt al duizenden jaar de geneeskrachtige olie, bladeren en het hout van deze boom en er worden allerlei krachten aan toegeschreven.
De Latijnse benaming voor de Tamanu boom is Calophyllum Indophyllum, het geneeskrachtige stofje Calophyllolide zorgt ervoor dat ontstekingen worden verminderd en daardoor zou Tamanu olie zeer goed zijn om (hardnekkige) acne te bestrijden. Verder bevat Tamanu olie de stofjes fosfolipiden en glycolipiden die een anti irriterende werking hebben en de de huid hydrateren. Sinds 1950 wordt er onderzoek gedaan naar Tamanu olie en men is het erover eens dat Tamanu olie de aanmaak van nieuw weefsel stimuleert en daarmee gebruikt kan worden voor wondheling en het verminderen van littekens. Wanneer je Tamanu olie googled zie je ook veel voor- en na foto’s van nare huidaandoeningen die door het gebruik van deze olie fors zijn verminderd.

Tamanu bloemen en noten (vruchten)
Aan de Tamanu boom groeien de heerlijk geurende witten bloemen in groepjes bij elkaar. Uit de bloemen groeien ronde vruchtjes met taaie pitten. De vruchtjes worden verzameld en gedroogd en wanneer deze olie beginnen te ‘lekken’ worden ze koud geperst. Voor tien liter Tamanu olie zijn maar liefst 200 kilo vruchten nodig.

Tamanu olie en huidaandoeningen
Tamanu olie wordt dus voornamelijk uitwendig toegepast, maar pas op, wanneer je een notenallergie hebt moet je voorzichtig met deze olie zijn. Daarvoor kun je de olie beter een aantal dagen testen voordat je het enthousiast gaat gebruiken. Maar ben je er zeker van en ga je er voor dan kun je de olie voor de volgende huidproblemen gebruiken:
1. Verminderen van acne
2. Het verzachten van littekens en/of wondverzorging
3. Tegen behandeling van psoriasis of eczeem
4. Anti-aging en het behandelen van pigmentvlekjes
5. Verzachten van zonnebrand of lichte verbranding
6. Insectenbeten

Tamanu Oil Swatch
De olie van het merk Aura Carcia is koudgeperst en 100% puur, het is belangrijk wanneer je een olie voor je gezicht gebruikt deze puur natuurlijk is en niet allerlei hulpstoffen bevat. Te vaak zie ik het gebruik van siliconen in huid en haarverzorgingsproducten die eigenlijk alleen pure oliën zouden moeten bevatten. Ik raad je dus aan goed het etiket te lezen want ook de prijs zegt niet altijd alles.
De wat stroperige groene olie ruikt erg kruidig en daar moet je wel van houden. Je kunt de olie daarom het beste ’s avonds gebruiken of mengen met een andere olie zoals rozenolie, arganolie of jojobaolie. De sterke geur verdwijnt op een gegeven moment wel weer. Ik heb de olie in de punten van mijn haar gedaan, het maakt mijn haar glanzend en stevig. Kortom, de olie is voor vele doeleinden toepasbaar.
Een flacon Tamanu olie van 30ml kost €11,00 en is verkrijgbaar bij online shop Iherb. De olie van Aura Carcia is USDA gecertificeerd.

Ben jij bekend met het gebruik van Tamanu olie en voor welke toepassingen gebruik je deze? Ik ben benieuwd naar jullie tips.

Liefs Debbie

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge