Green Beauty

Review LUSH Love and Light Handcrème

21 mei 2016
Lush Love and Light Handcreme

Lush heeft een enorme aantrekkingskracht op mij maar ik heb dit merk een lange tijd verwaarloosd en waarom weet ik eigenlijk niet precies. Lange tijd was ik een die hard Lushie, hield ik het forum nauwkeurig bij en ruilde ik zeep en allerlei andere Lush goodies met andere ‘verslaafden’.

Misschien doordat ik veel producten de revue zie passeren voor mijn blog en omdat er geen Lush winkel in mijn omgeving zit is de aandacht voor Lush wat verslapt.  Ook zit dichtbij het vuur en ik lees en hoor ook nog weleens wat van collega bloggers, en via een tip van Eva van blog de appel van Eva kwam ik in aanraking met de Love and Light handcrème. Ik las dat zij de geur van de handcrème ontzettend lekker vond en dat maakte mij zo nieuwsgierig dat ik deze ook wel moest ruiken! En zo geschiedde, tijdens een bezoek aan Amsterdam ben ik de eerste de beste Lush winkel in gedoken en heb ik een pot gekocht.

Lush Love and Light Swatch
Love and Light is een lichte handcrème op basis van water, Biologische Jojobaolie, Fairtrade Biologische Cocoaboter en Glycerine. Maar het belangrijkste is de geur! De handcrème bevat Neroli olie, Braziliaanse Sinaasappelolie en Oranjebloesem Absolu. Deze cocktail brengt meteen een lach op mijn gezicht want het ruikt naar de zomer!
De Love and Light handcrème heeft een lichte textuur maar is wel voedend voor mijn handen die het vanwege mijn werk best wel te verduren hebben.

Lush Love and Light INCI
antal producten in de spotlight zetten, ik heb er weer veel zin in!Jojoba olie is een lichte olie die snel door de huid wordt opgenomen en vrijwel door iedereen wordt verdragen. Cacaoboter is daarentegen wat vetter van textuur maar in combinatie met de glycerine trekt de handcrème snel din de huid. De Love and Light handcrème bevat geen dierlijke ingrediënten en is daarom geschikt bevonden voor de veganisten onder ons. Om de handcrème te conserveren zijn er parabenen aan toegevoegd maar Lush gebruikt minder dan de helft van de toegestane hoeveelheid om er zeker van te zijn dat een product zo mild mogelijk is en de natuurlijke huidflora niet beïnvloed wordt. 71% van de Lush producten bevatten helemaal geen conserveringsmiddelen en zijn vers en/of zelfconserverend. (Lushopaedia, red.) Een pot van 100gram kost €13,95Inmiddels heb ik al wat meer Lush producten aan mijn stash toegevoegd en ben ik weer opnieuw verliefd geworden op dit gave merk.

Ken jij de producten van Lush en ben je ook net zo’n Lushie als ik? Tips zijn van harte welkom!

Liefs Debbie

2 Comments

 • Reply Natasja 21 mei 2016 at 08:03

  Ik vind dit ook echt een heerlijke handcrème, ideaal in gebruik vanwege zijn lichte textuur! Ik kan je de Salted Coconut Scrub ook van harte aanbevelen, zowel qua werking als qua geur ♥

  • Reply Beautydots 21 mei 2016 at 09:13

   Hallo Natasja, dank je wel voor je tip! Ik ga eens kijken in de winkel 🙂

  Leave a Reply

  CommentLuv badge