Haarverzorging

OGX Thick & Full shampoo en conditioner

11 mei 2016
organix biotin&collagen

Een tijdje geleden was ik in Duitsland boodschappen aan het doen en zag ik de Thick & Full shampoo van OGX (Organix) in de schappen staan. Ik had al eens eerder (klik) een shampoo van dit merk getest en ik dacht, ik probeer deze ook maar eens!

Wanneer je mijn blog regelmatig leest dan valt het je misschien op dat ik op zoek ben naar de ultieme shampoo en conditioner voor mijn haren. Laatst dacht ik een favoriet gevonden te hebben maar toch blijf ik altijd op zoek naar beter. Ik was erg blij met de shampoo en conditioner van Moroccanoil (klik) maar ik vind deze aan de dure kant.

De shampoos en conditioners van OGX hebben een aantrekkingskracht op mij, de geuren, de kleurige flacons en OGX is niet voor niets een favoriet merk voor veel bekende Amerikaanse celebraties.

Wat beloven de Organix Thick & Full shampoo & conditioner voor mijn haren te doen?

De shampoo en conditioner uit de Thick & Full lijn bevatten biotine en collageen, beide ingrediënten hebben gunstige effecten op het haar alhoewel ik best sceptisch ben of deze in hun kleine hoeveelheid überhaupt wel iets voor het haar doen.

Biotine oftwel vitamine B7, B8 of vitamine H is nodig om energie uit voeding vrij te maken en speelt een rol bij de vorming van vetzuren. Biotine houdt de huid en het haar gezond. Collageen is een structuurgevend eiwit van ons lichaam. Collageen is een lijmvormende eiwitstof die het hoofdbestanddeel vormt van bindweefsel in ons lichaam en is verantwoordelijk voor stevigheid en elasticiteit van onze huid en haren.

Op de flacon staat vermeld:
Glanzend, steviger, voller en gezonder uitziend haar al na één wasbeurt. De krachtige ProVitamine B7 biotinen voeden elke haar. Het verstevigende collageen geeft extra volume en stevigheid en de verzorgende tarweproteïnen geven extra versterking. Gebruik de bijpassende conditioner voor een optimaal effect. Je kunt je haar dan na het wassen ook veel makkelijker doorkammen. Met verrukkelijke vanillegeur. In royale flacon van 385 ml.

organix biotin&collagen
Breng de shampoo royaal aan op je natte haar en masseer deze in vanaf je kruin tot aan je haarpunten. Grondig uitspoelen. Gebruik voor extra effect de bijpassende conditioner. Breng de conditioner op dezelfde manier aan, 3-5 minuten laten inwerken en goed uitspoelen.

De shampoo ruikt verrukkelijk en alleen daarom zou ik deze al gebruiken. De shampoo heeft een stevige gel-achtige textuur en is goed aan te brengen op het haar. De shampoo bevat wel schuimmiddelen maar ik vind dit op zich niet zo erg. Wanneer je een gevoelige hoofdhuid hebt is het misschien niet aan te bevelen. De shampoo schuimt dus lekker en daardoor kun je deze fijn in het haar masseren. Ik blijf moeite houden met shampoos die niet of weinig schuimen, dat is ook een van de redenen dat ik (nog) geen natuurlijke shampoo heb gevonden die aan al mijn wensen voldoet.

organix thick&full
De shampoo en conditioner hebben beide een lichtpaarse kleur en ruiken dus ontzettend lekker zoet naar vanille. Na het wassen en drogen blijft deze geur nog eventjes in het haar hangen. Lekker!

organix biotin&collagen

organix biotin&collagen
De haarverzorgingsproducten van OGX zijn niet natuurlijk al doet de naam het wel vermoeden. Eigenlijk is er geen enkel natuurlijk ingrediënt in verwerkt. De toegevoegde biotine en collageen staan wel vrij vooraan op de ingrediëntenlijst dus ik ga ervan uit dat dit een werkbare dosis betreft. Wil je geen shampoo met chemische bestanddelen dan kun je dit merk echt beter overslaan. Wanneer je dit niet bezwaarlijk vindt en je volume, stevigheid en glans verwacht dan kan ik je deze combinatie wel aanbevelen.
De producten van OGX zijn verkrijgbaar bij onder andere diverse G&W winkels, DA drogisterijen en bij de webshop allesvoorjeuiterlijk.nl

Ken jij de haarverzorgingsproducten van OGX al?

Liefs Debbie

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge