Parfum

Florascent Eco Parfum Kyoto Edition

8 mei 2016
florascent

Een tijdje geleden wilde ik dolgraag de Groene Passage bezoeken in Rotterdam. Ik had gelezen dat er een grote biologische winkel zou zitten met een uitgebreide drogisterij afdeling. Vol verwachting ging ik dus met de trein naar Rotterdam en stapte op de tram richting de Meent daar waar de Groene Passage is gevestigd.
In eerste instantie kon ik niet zo mijn draai vinden en heb ik tijdens mijn eerste bezoek aan Gimsel niets gekocht. Op zaterdag is het er namelijk ontzettend druk en kun je niet goed overal bij komen. Ook de medewerkers vond ik wat afstandelijk en dus niet zo aardig, maar dit terzijde. Aan het einde van de dag ben ik naar de Groene Passage terug gegaan en kon ik wel rustig eventjes rond kijken bij de uitgebreide drogisterij afdeling en kwam ik veel mooie ecobeauty merken tegen. Zo ook de eau de toilettes en eau de parfums van Florascent.
Florascent is een gerenommeerd Duits puur parfumhuis met een breed scala aan luxe natuurlijke parfums, eau de toilettes en interieur parfums. Deze geuren zijn allemaal gemaakt volgens de traditionele parfumkunst uit de 17e eeuw. Elk flesje wordt met de hand gevuld, met de hand verzegeld en ingepakt in papieren kokers die ook met de hand worden gemaakt. De geuren zijn zorgvuldig geformuleerd met uitsluitend topkwaliteit natuurlijke en biologische ingrediënten zoals zuivere en essentiële oliën.

Florascent bijgewerkt
Ik kon de verleiding dan ook niet weerstaan om een sample pakket te kopen met de vijf eau de parfums uit de Kyoto Edition, geïnspireerd op de ceremoniën en tradities uit Japan.
Sakura, de geur van kersenbloesems:
Een zacht poederig parfum en uitgesproken vrouwelijk:
Top: Transparant-waterige akkoorden van Anjers und Grapefruit.
Hart: Jasmijn, Champacca und Rozenhout.
Basis: Osmanthus in combinatie met balsemachtige Noten.
Tachibana, het parfum van het lange leven:
Top: wilde Mandarijnen, Bergamot en Neroli.
Hart: Sinaasappelbloesem, Petitgrain, Osmanthus.
Basis: zachte balsemachtige afronding van de Cypresse, Horinoki- en Sandelhout.
Jinko, het parfum van de Kôdô:
Top: Rozen, Jasmijn, Cassis
Hart: Turkse Roos, Harsachtige Noten van Anjers, Wierook en Ceder.
Basis: houtige basis van Ceder, Vetiver en Aloë hout.

kyoto_edition
Kokiku
, het parfum dat fluistert:
Top: frisse waterig-fruitige Noten van Yuzu und Kumquat.
Hart: zacht bloemige Noten witte Fresia, Lychee en gele Theeroosjes.
Basis: transparant-houtige basis van groene Thee.
Midori, parfum van aanbidders:
Top: Bergamot, wilde Mandarijn, subtiele Bloemen.
Hart: Tuberoos, Sinaasappelbloesem, Frangipani, Champacca und Japanse Jasmijn.
Basis: poederig-houtige Facetten van Ceder, Vetiver en Katsura.

Ik heb inmiddels vier van de vijf eau de parfums getest en tot nu toe vind ik Kokiku het lekkerst. Dit parfum blijft lekker lang op de huid aanwezig en ruikt zo heerlijk naar het voorjaar! Ik vind de flacons prachtig ook al zijn ze zeer klein, er zit maar 15ml in. Toch lijkt het me dat je er lang mee kunt doen omdat de parfums van de Kyoto collectie geconcentreerd zijn. Het voordeel ervan is dat je ze als tasverstuiver kunt gebruiken.

Een flacon van 15ml kost €36,00, de sample pakket met vijf flesjes van 0,5ml kost €12,95
Liefs Mooi van Koosje  ♥

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge