Parfum

Mijn favoriete Chanel Parfums

30 april 2016
Header Chanel Parfums

O wat houd ik van Chanel. Ik hou van de geschiedenis van Coco, van haar visie op het vrouw-zijn en op de vormgeving van haar haute couture en parfums.

Chanel is klassiek en tijdloos en ik zal altijd parfums van Chanel blijven gebruiken. Een aantal jaren heb ik de overzichtstentoonstelling in het Haags Museum gezien en mijn liefde is alleen maar sterker geworden.
Mijn eerste Chanel parfum was Chanel No5 en daarna zijn er nog meerdere bijgekomen. Ook de verzorgingsproducten van Chanel vind ik fantastisch. Heb je ooit weleens de geparfumeerde bodycrème van No5 geprobeerd? Wanneer je je hiermee hebt ingesmeerd is een parfum eigenlijk overbodig, het ruikt namelijk heerlijk! En zo kan ik nog uren doorgaan. Ik heb vijf Chanel parfums in mijn verzameling en zal deze in een korte beschrijving toelichten. Ik denk dat jullie ook weleens aan een parfum van Chanel hebben gesnuffeld of staat deze ook bij jullie op de kaptafel te pronken. Ik ben daarom dan ook erg benieuwd naar welk parfum jullie favoriet is.

Chanel Parfum Overzicht
Chanel Coco Mademoiselle
Op de bovenste foto staan Chanel Allure Sensuelle, Chanel Chance, Chanel No5 Parfum en Coco No19 Poudre.
Op de onderste foto staat Chanel Coco Mademoiselle eau de parfum. Ik was deze vergeten op de foto te zetten, hoe kan ik deze nu vergeten? Vanwege tijdgebrek lukte het mij niet meer een nieuwe overzichtsfoto te maken vandaar dat ik hem dan maar even op deze wijze toegevoegd heb. Ik koop alleen maar eau de parfums of parfum van Chanel omdat deze langer op de huid aanwezig blijven, een eau de toilette vervliegt wat sneller.

Chanel Allure Sensuelle Eau de Parfum
Allure Sensuelle is verreweg de favoriet van mijn Chanel parfums! Ik heb ook nog de ‘gewone’ Allure gehad maar ben deze kwijtgeraakt. Ik heb het hele huis afgezocht maar kon hem nergens meer vinden. Nu vermoed ik dat ik het parfum per ongeluk tijdens een vakantie in het hotel heb laten staan. O wat vind ik dat erg! Nu maar weer sparen voor een nieuwe of op mijn verlanglijstje zetten voor mijn verjaardag.
Allure Sensuelle is een bloemig en oriëntaals parfum met een poederige ondertoon. Het parfum is vrij zwaar en zoet en blijft ontzettend lang op de huid aanwezig en is zeer sexy.

Topnoten: Bergamot, Mandarijn en Roze Peper
Hart: Jasmijn, Iris, gesuikerd fruit en Vetiver
Basis: Vanille, Amber, Patchoeli en Wierook

Chanel Chance Eau de Parfum
Dit parfum heb ik vorig jaar gekregen als kerstcadeau en ik ben er heel erg blij mee. Chanel Chance is een perfect parfum voor naar het werk of wanneer je gewoon heerlijk wilt ruiken zonder opdringerig te zijn. Het parfum ruikt zoet en poederig maar heeft ook een frisse twist waardoor hij eigenlijk nooit te zwaar aanwezig is. Met dit parfum zit je eigenlijk altijd wel goed.

Het parfum behoort tot de chypre bloemige parfums en bevat Vanille Absolu, Jasmijn, Iris en Witte Musk.

Chanel No5 Parfum
Dit is een van mijn duurste parfums ever! Maar ik heb er geen seconde spijt van dat ik deze heb aangeschaft. Het parfum zit in een mooie luxe verstuiver met prachtig goudkleurige draaidop. Het geeft mij een ongekend gevoel van luxe en een enkel spraytje is voldoende om de hele dag naar No5 te ruiken. Ik bewaar dit parfum dan ook voor speciale gelegenheden en ben er erg zuinig op, de flacon bevat 7,5ml parfum.

Topnoten: Aldehyde, Bergamot, Lemon, Neroli en Ylang Ylang
Hart: Jasmijn, Roos, Lelietjes van Dalen en Iris
Basis: Vetiver, Sandelhout, Vanille, Amber en Patchoeli

Chanel No19 Poudre
Chanel Coco No19 Poudre Eau de Parfum
Bij deze flanker van het fameuze No19 staat de Iris centraal. Ik vind het parfum niet poederig ruiken ook al zou je dit verwachten van het ingrediënt Iris. Het is eerder een groenige Iris, fris en sprankelend als morgendauw. Het parfum ruikt zacht en is zeer geschikt voor de zomer. Droog, groen en crispy zijn woorden die bij mij opkomen terwijl ik dit parfum ruik.

Top: Neroli, Galbanum en Mandarijn-Sinaasappel
Hart: Iris en Lelietjes van Dalen
Basis: Vetiver, Musk en Tonkabonen

Chanel Coco Mademoiselle Eau de Parfum
Net als Chanel Allure Sensuelle is dit parfum een favoriet van mij. Het is een een zeer vrouwelijk parfum en niet voor niets een van de beste verkochte parfums ter wereld. Ik draag het graag in het voorjaar en in de zomer omdat hij ondanks de vanille niet te zoet is. Maar parfum is zo persoonlijk dat het ook een kwestie van smaak is en hoe het parfum zich op de huid ontwikkelt.
Coco Mademoiselle behoort tot de oriëntaalse vanille geuren en bevat de volgende heerlijke ingrediënten: Bergamot, Mandarijn-Sinaasappel, Perzik, Ceder, Vanille, Roos, Jasmijn, Pioenroos, magnolia, Sinaasappelbloesem, Lotus en Vetiver.

Ik word erg blij van het schrijven over parfums en hoop dat jullie deze blogpost leuk vinden. Ik ben sowieso een absolute parfumliefhebber en heb inmiddels al aardig wat parfums verzameld. Ik ben ook altijd erg benieuwd naar welke parfums jullie fijn vinden en laat daarom ook gerust een reactie achter op deze blogpost!