Persoonlijk

It’s a Beautiful Day #Persoonlijk deel 2

21 april 2016
Header Up Close

Ik ben verbaast over het feit hoe snel de dagen voorbij vliegen. Vanmorgen heb ik mij zelfs verslapen en was ik een uur te laat op mijn werk. Vroeger zou ik de hele dag van dit voorval van slag zijn maar tegenwoordig neem ik toch de tijd om rustig op te starten omdat ik weet hoe belangrijk dit voor mij is.
Het is sowieso een erg drukke week en ik probeer elke avond te werken voor mijn blog, helaas lukt dit niet zo goed. Ook ben ik na bijna twee jaar weer ongesteld geworden en merk ik dat ik nu wel beter in mijn vel zit. De antidepressiva die ik neem werken niet zo goed meer en ik merk wanneer ik deze afbouw het met mijn hormoonhuishouding en energie een stuk beter gaat. Het is wel lastig hoor om te merken dat dit zo’n grote invloed op elkaar heeft. Het maakt mij soms angstig omdat ik niet zo goed weet wat de effecten van de antidepressiva op de langere termijn voor mij betekenen. Ik slik nu de minimale dosis en hoop over niet te lange tijd helemaal af te kunnen bouwen. Maar nu maar even niet, het heeft mij al zoveel strijd gekost om te komen op het punt waar ik nu ben.

Het werk in de kliniek is zwaar, alhoewel ik veel voldoening haal uit de samenwerking met de patiënten. Zij zijn ondanks hun beperkingen altijd coöperatiefs en belangstellend. Ik werk er dan ook hard aan om hen een positieve levenshouding mee te geven en om te gaan met hun ervaringen. Vandaag heb ik een appeltaart gebakken, ik heb appels gekregen van mijn lieve bovenbuurvrouw. terwijl ik dit schrijf in mijn pauze ruikt het hier heerlijk en gaan we straks bij de koffie een stukje proeven. Ik heb dus een grote groep koffiedrinkers vanmiddag!

Keep your head up
Gisteren ben ik gestart met een cursus positieve psychologie en ik vind het nu al ontzettend interessant. Ik hoop dat ik dit (nog meer) in mijn dagelijks leven kan toepassen zodat ik uiteindelijk zonder medicatie kan functioneren. Want alle mantra’s ten spijt, het voelt toch als een falen dat ik deze tabletjes nodig heb. Maar hoe dan ook, volgens wetenschappelijk onderzoek heb je de mogelijkheid om zeker 40 -50% van je leven te kunnen beïnvloeden om zo het welzijn te bevorderen, kijk dat stemt mij nu gelukkig. En dat geldt ook voor degene waarbij de omstandigheden niet zo ideaal zijn zoals bij ziekte of een beperking. Genoeg stof tot nadenken lijkt me.

De vogeltjes fluiten, ze doen hun best terwijl ik dit schrijf. Ik kan op sommige momenten mij erg dankbaar voelen doordat de mist weer is opgetrokken, ik de natuur zo prachtig vind en kan genieten van heel kleine dingen. Vanavond ga ik nog maar eens proberen of ik de parfums die ik graag aan jullie wil laten zien goed op de foto kan krijgen. Het is altijd zo grappig hoe Toon de rode kater reageert wanneer hij niet meteen de aandacht van mij krijgt. Toon de rode kater is echt verliefd op me en ik zeer zeker op hem. Dat gevoel is wederzijds.
Nu ik ga maar eens afsluiten, de pauze is bijna voorbij en dadelijk komen de eerste patiënten weer binnendruppelen. Ik maak er een fijne gezellige middag van met appeltaart en fluitende vogeltjes.

Liefs Koosje

 

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge