Parfum

Mijn 5 favoriete parfums van dit moment ♥

13 april 2016
Favoriete Parfums

Vandaag wil ik aan jullie mijn vijf favoriete parfums laten zien. Ik kan niet uitgesproken raken over parfum en wanneer ik een parfumerie zie moet ik altijd even snuffelen.

Inmiddels heb ik veel parfums en moet ik een beetje uitkijken dat ik niet teveel koop en dat mijn hobby niet uit de hand loopt. Parfum heeft voor mij een enorme aantrekkingskracht en daarom draag ik deze ook elke dag. Mijn dag starten zonder dat ik een parfum heb opgedaan voelt incompleet. Mijn smaak is in de loop van de jaren wel wat veranderd en ik ben steeds meer de wat zwaardere parfums gaan waarderen, vooral de bloemig oriëntaalse geuren.
Ik heb uit mijn parfumcollectie mijn vijf favorieten gekozen en wil deze graag met jullie delen.

1. Estée Lauder Bronze Goddess
2. Givenchy Organza
3. Calvin Klein Reveal
4. Viktor & Rolf Flowerbomb
5. Lancôme Tresor la Nuit

Parfum Favorieten
Parfum Favorieten
Estée Lauder Bronze Goddess Eau Fraiche Skinscent
Tijdens het voorjaar en de zomer kies ik altijd voor een parfum die mij doet denken aan zon, zee, strand en vooral vakantie! Het parfum Bronze Goddess heb ik al eens eerder gekocht en ik was het ook nog niet vergeten. Een paar weken geleden heb ik een nieuwe flacon besteld waarvan ik tijdens de zomer weer lekker kan genieten.

Topnoten: Bergamot, Mandarijn, Lemon en Sinaasappel
Hart: Tiarebloem uit Tahiti, Jasmijn, Magnolia, Sinaasappelbloesem en Lavendel
Basis: Amber, Vetiver, Sandelhout, Kokosmelk, Mirre en Vanille

Estee Lauder Bronze Goddess
Givenchy Organza Eau de Parfum
Dit parfum is al op de markt sinds 1996 en ik was destijds meteen fan. Wanneer ik het parfum draag voel ik mij verleidelijk en sensueel zonder opzichtig te worden. Het is een klassiek parfum en wat meer geschikt voor de wat volwassener vrouw. De flacon van dit parfum is prachtig vormgegeven en toont het slanke silhouet van een vrouw in avondjurk.

Topnoten: Bergamot, Afrikaanse Sinaasappelbloesem, Gardenia, Nootmuskaat
Hart: Kamperfoelie, Tuberoos, Iris, jasmijn, Pioenroos, Walnoot
Basis: Vanille, amber, Ceder en Guaiac hout

Givenchy Organza
Calvin Klein Reveal Eau de Parfum
Dit parfum heb ik een tijdje geleden als ‘blind buy’ gekocht en behoort nu zeker tot mijn favorieten. Ik was erg nieuwsgierig naar dit parfum waarvan Doutzen Kroes het gezicht is. Doordat het parfum zout bevat was ik eerst huiverig dat het teveel zou lijken op Thierry Mugler Womanity, want dit parfum kan ik niet verdragen. Gelukkig vond ik het parfum meteen erg lekker ruiken en ook wanneer ik Reveal draag krijg ik veel complimenten. Ik draag het parfum niet naar mijn werk want daar is hij nu net te verleidelijk voor. Het parfum wordt niet meer geproduceerd dus wanneer je net zo’n fan bent als ik moet je nog even een flacon aanschaffen.

Topnoten: Zout, Roze, Zwarte en Witte peper
Hart: Iris, Ambergris
Basis: Sandelhout, Cashmere, Vetiver, Musk

Calvin Klein Reveal
Viktor & Rolf Flowerbomb Eau de Parfum
Wie kent de diamantgeslepen flacon in de vorm van een granaat niet? Het parfum Flowerbomb is al net zo flamboyant en glamourvol als de flacon. Ik heb een mini flacon gekocht die niet dezelfde vorm en inhoud heeft maar wel hetzelfde parfum bevat. Gelukkig maar want ik ben verslaafd aan deze zoete geur!

Opening: Bergamot, Theeplant, Osmanthus
Hart: jasmijn, Sinaasappelbloesem, Freesia, Centifolia roos, Cattleya orchidee
Basis: Musk, Patchoeli

Viktor en Rolf Flowerbomb
Lancôme Trésor La Nuit Eau de Parfum
Het laatste parfum dat ik aan jullie wil laten zien is al net zo zoet als haar voorganger en heb ik eigenlijk per toeval ontdekt. Tijdens de kerst kreeg ik als presentje een tube bodylotion van deze geur cadeau en ik vond deze zo lekker!
Het parfum is intens zoet als een bonbon en wanneer je houdt van parfums zoals La Vie Est Belle, Flowerbomb, Black Opium of Angel dan is dit parfum misschien ook wel iets voor jou. Het parfum is uitgebracht als een flanker van Trésor en de nadruk ligt op de donkere zwarte kant van de roos. Het parfum lijkt niet op het originele Trésor parfum dus ik zou dit parfum voor aanschaf testen. Het parfum is vrij zwaar en blijft lang op de huid aanwezig, ik gebruik deze dan ook het liefst wanneer het buiten wat kouder is.

Opening: Peer, Bergamot en Mandarijn
Hart: Vanille Orchidee, Zwarte Roos, Aardbei, Passiefruit
Basis: Patchoeli, Papyrus, Wierook, Lychee, Praline, Vanille, Karamel, Koffie, Coumarin, Zoethout

Lancome La Nuit
Ik vind het zo ontzettend leuk om over parfums te schrijven en ik ben erg benieuwd of er ook een favoriet van jullie tussen zit. Wanneer je een favoriet parfum hebt zou ik het super vinden wanneer je deze met mij wilt delen! Zo kunnen we tips uitwisselen om samen te genieten van de fijne en verleidelijke parfumwereld.

Liefs Mooi van KoosjeNo Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge