Inspiration

Koosje schrijft een ode aan Toon de Rode kater ♥

8 april 2016

Vandaag eens geen blog post over make-up of beauty maar over mijn liefde voor dieren. Ik las vanmorgen een artikel in de krant met daarbij een foto van een lachend baasje met een nog triomfantelijker kijkende rode kater in zijn armen. De reden voor dit artikel was niet zo leuk, want Tommy bleek een nogal agressief alter ego te hebben maar ik herkende er mijn liefde voor Toon de rode kater in. Ook ik geef toe dat mijn dieren nooit ergens schuldig aan zijn en ik zal ze altijd verdedigen. Tommy had een inmiddels een straatverbod gekregen en ik voelde erg met hem mee. Ik ben dol op dieren en ga graag wandelen om naar vogels of ander wild te kijken.
Sowieso is het doorbrengen in de natuur het fijnste wat er is. Zeker nu in deze hectische tijd van internet en continue online willen zijn is niets heerlijker dan er op uit trekken in de natuur. Zo heb ik onlangs in de uiterwaarden een aantal prachtige ooievaars gezien en tijdens het reizen zie ik meestal wel een of ander diertje Thuis hadden we een hond, cavia’s en af en toe kwam er een gewonde vogel in het hok die weer beter moest worden. Helaas lukte dit in de meeste gevallen niet. De natuur haal je namelijk niet uit het dier. Iets waarover veel meer mensen zich van bewust van zouden moeten zijn.
Ik trof een partner die allergisch was voor dieren en het bleef daarom jarenlang bij een cavia, maar toch kroop het bloed waar het niet gaan kon en zodra ik de kans kreeg schafte ik mijn eerste kat aan. Helaas ging deze relatie uit maar kon ik daardoor wel mijn met dieren gevulde leven gaan leiden. Jonas was mijn eerste kat, een vrouwtje en al heel oud. Ik mocht haar mee nemen en haar een goede oude dag bezorgen omdat niemand haar nog wilde hebben. Ik heb haar twee jaar lang verzorgd en omdat ze al zo oud was is ze ook rustig bij me ingeslapen. Vervolgens belde een vriendin, ze was woonachtig in den Haag, ze wilde graag een beter leven voor haar kater Toon. Of ik even wilde langs komen, dan kon ik zien tot waartoe Toon in staat was. Zo gezegd zo gedaan, ik reisde af naar den Haag en zag tot mijn verbazing dat Toon het volledige behang in haar slaapkamer eraf had gekrabd. Een half uur later en een paar tranen verder zat ik anderhalf uur met een krijsende Toon de rode kater en een opgelaten gevoel in de tussenruimte van de trein, hopende dat deze treinreis snel voorbij zou gaan.
Dit is inmiddels 13 jaar geleden. Toon de rode kater is er nog en hij leeft samen met nog 4 andere poezenbeesten. Ik vind het heel erg knap dat hij alle andere katten die in de jaren door mij zijn opgevangen heeft geaccepteerd. Nelis de lieve driepoot, Harrie de verschrikkelijke, Toetie zo mooi van lelijkheid, McGyver met zijn streken en alle anderen waarvoor ik mijn deur en hart heb opengesteld. Het leven met de dieren is mijn ding, het geeft mij ondanks de rommel die ze maken rust en vertrouwen. Begin januari start ik met een cursus communiceren met dieren en ik ben er ontzettend benieuwd naar! Ik hoop dat Toon, Tygo, Mien, Flo en Poekie nog heel lang bij mij mogen zijn en het lijkt me ontzettend leuk en interessant om nog meer van hun karakters te weten te komen. Als toegift nog een grappig filmpje van Toon, een tikje hysterisch dat wel.

Liefs van kattenmoeder Koosje ♥

3 Comments

  • Reply Petra 30 november 2014 at 19:31

    wat een leuk artikel, ik heb het met heel veel plezier gelezen. dieren horen zo bij ons leven dat het een heel raar idee is dat wij ze bv niet om ons heen zouden hebben

  • Reply Mireille 8 april 2016 at 19:51

    Zou mijn verhaal kunnen zijn. Geen leven zonder kat uh hond uh paard. Ja ik ben een gezegend mens. En dan heb ik ook nog eens super lieve dieren. Stuk voor stuk prachtige karaktertjes.

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge