Huidverzorging

Rosa-I Cream met Niacinamide

6 april 2016
Rosa I Cream Header

Ik hou me de laatste tijd steeds meer bezig met huidveroudering en hoe ik dit bij mezelf zo lang mogelijk kan uitstellen. Natuurlijk moet dit wel een beetje relaxed gebeuren want ik wil niet een obsessie ontwikkelen ten aanzien van het ouder worden.

Ik word deze zomer 47 jaar en het is natuurlijk logisch dat ik rimpeltjes heb. Maar een rustige en gladde huid behouden is wel een wens van mij omdat ik dat wel prettig vind. Ik heb nu een ontzettend fijne crème van Rosa-I ontdekt met maar liefst 4% Niacinamide ook wel bekend als vitamine B3 waar een heel groot aantal voordelen aan toegeschreven wordt. Ik wil dit graag met jullie delen!

Wat zijn dan de voordelen van Niacinamide?

Niacinamide is één van de weinige stoffen waarvan wetenschappelijk bewezen is dat deze echt iets doet voor de huid. Ik noem hier vijf voordelen:

  • Volgens onderzoek heeft het een positief effect op de symptomen van rosacea
  • Het draagt ​​bij aan de ondersteuning van de huidbarrière tegen schadelijke stoffen en irriterende stoffen.
  • Cellen die worden blootgesteld aan vitamine B3 hebben minder te lijden van vrije radicalen, resultaten die  consistent zijn met een antioxidant.
  • Niacinamide kan effectief zijn bij het verhogen van de elasticiteit van de huid en bij de behandeling van rimpels.
  • Er is aangetoond dat het de hoeveelheid ceramide en vrije vetzuren in de huid kan verhogen, Het voorkomt vochtverlies, is effectief in de strijd tegen acne en kan de huid lichter maken bij pigmentvlekken.

Het ingrediënt is erg geschikt voor de droge, vochtarme en zelfs de gevoelige en geïrriteerde huidtypes vanwege de ontstekingsremmende werking. Het zorgt ervoor dat een jeukerige en rode huid weer kalmeert.

Rosa I Cream Swatch
Wat belooft de Rosa-I cream voor mijn huid te doen?
De hoofdbestanddelen van de Rosa-I Cream zijn rijstolie, amandelolie, honing, vitamine E en Niacinamide. De crème is zowel geschikt als dag en nachtcrème en bevat geen parfum, parabenen of propylene glycol.
De Rosa-I Cream is geschikt erg geschikt om een rosacea huid te kalmeren, acne te verminderen en als een anti-aging crème.

Rosa I Cream Inci
Hoe is de Rosa-I Cream in het gebruik?
Ik heb deze crème gekocht om haar anti-aging voordelen en niet omdat ik last heb van rosacea. Ook al hoop ik wel dat de roodheid in mijn huid wat verdwijnt. Van overpigmentatie heb ik geen last maar wel van couperose, helaas kan deze crème hiervoor niet zoveel betekenen.
Mijn huid voelt ontzettend zacht en glad aan en ik ben erg tevreden over het resultaat na drie weken gebruik. De ingrediëntenlijst is redelijk overzichtelijk en buiten een aantal ‘storende’ ingrediënten helder en duidelijk. De Rosa-I Cream bevat geen parfum en dat is fijn, een (synthetisch) parfum in een crème kan soms wat overheersend zijn.

Ik krijg de indruk dat de eigenaresse van de website waar ik de Rosa-I cream heb besteld deze crème in eigen beheer maakt. Daarom zijn de voorraden ook klein en moet je de Facebook pagina in de gaten houden zodra er weer een nieuwe batch wordt geproduceerd. De Rosa-I cream bevat 50ml en kost €14,95. De crème wordt verzonden via brievenbuspost en dat is ook net zo makkelijk. Ook kun je via de website van RiCosmetica.nl samples bestellen om deze crème te testen.

Hebben jullie weleens van Niacinamide gehoord?

Liefs Mooi van Koosje

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge