Drogisterij

Kneipp seconde Handcrème Citroenverbena & Avocadoboter

1 april 2016
Kneipp Seconde Handcreme

De lente is gekomen en dat betekent tuinieren! Ik werk altijd zonder handschoenen omdat ik dit prettiger vind (aarde moet je woelen en voelen) maar ik merk dat het wel mijn handen uitdroogt. Ik heb dus overal tubes handcrème liggen!

Een tijdje geleden heb ik bij de Etos een aantal lekkere producten van Kneipp gekocht. Over één ervan heb ik al geschreven namelijk de Kneipp seconde bodylotion amandelbloesem. Vandaag wil ik graag het tweede product reviewen de Kneipp seconde handcrème met citroenverbena en avocadoboter.
Tegenwoordig willen we graag goede verzorgingsproducten die doen wat ze beloven maar waar we niet zoveel tijd aan kwijt zijn. Kneipp heeft op deze trend ingespeeld door producten op de markt te brengen die vanwege hun speciale samenstelling snel door onze huid wordt opgenomen. Dat scheelt tijd en gedoe en zo kunnen we weer snel verder met de orde van de dag.
Wat betreft een handverzorging vind ik het ook best prettig dat deze snel haar werk doet zodat ik geen plakkerige handen krijg en ben erg benieuwd of de handcrème deze belofte waar kan maken.

Kneipp seconde handcreme
Wat belooft de Kneipp seconde handcrème voor mijn handen te doen?
De verzorgende plantaardige formule van Kneipp seconde handcrème met waardevolle avocadoboter, jojobaolie en citroenverbena, zorgt ervoor dat je handen supersnel zijdezacht worden zonder plakkerig gevoel.

 • Met citroenverbena en avocadoboter
 • Snel intrekkend & intensief verzorgend
 • Natuurlijk verzorgende werkstoffen
 • Zonder conserveringsmiddelen
 • Zonder paraffine, siliconen en minerale oliën
 • Huidverdraagzaamheid bevestigd door dermatologen

De handcrème bevat lichte huidverzorgende oliën zoals zonnebloem, jojoba en avocado olie. Glycerine maakt de huid glad en zacht, deze vormt met de overige oliën de basis van deze handcrème. Ik weet niet of de glycerine van dierlijke of een plantaardige oorsprong is maar ik ga uit van het laatste.

Door de toevoeging van citrus lemon, sinaasappel en eucalyptusolie geeft deze handcrème mijn handen een fris gevoel en ruikt hij ook nog eens heel lekker naar citroentjes!

Kneipp seconde handcreme
Ingrediënten:
Aqua (Water), Methylpropanediol, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Isopropyl Myristate, Glycerin, Helianthus Annuus Hybrid Oil (Zonnebloemolie), Cetearyl Glucoside, Stearic Acid, Betaine, Kaolin (Clay), Distarch Phosphate, Cetearyl Alcohol, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Lippia Citriodora Leaf Extract, Squalane, Hydrogenated Olive Oil, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Bisabolol, Citrus Limon Peel Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Limonene, Linalool, Citral, Caprylyl Glycol, Phenylpropanol, Parfum (Fragrance), Xanthan Gum, Sodium Stearoyl Glutamate, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Cetyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Arginine, Glyceryl Stearate, Tocopherol.

Mooi van Koosje concludeert:
De handcrème doet wat het beloofd, het is een frisse lichte handcrème die de handen goed verzorgt. Wanneer je veel met de handen werkt zoals ik zou je voor een meer intensievere variant kunnen kiezen die net iets meer doet voor de ruwe of droge huid. Ik heb de tube gewoon op tafel staan en wanneer ik merk dat mijn handen dorst hebben smeer ik ze ermee in. Wat mij betreft is de Kneipp seconde handcrème een prima dagelijkse verzorger.

Gebruik jij al producten van de nieuwe Seconde lijn van Kneipp?

Liefs Mooi van Koosje

1 Comment

 • Reply Marieke 2 april 2016 at 08:18

  Ik ben erg benieuwd naar de geur van dit product, want hij lijkt mij erg fijn!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge