Green Beauty

Koosje test: Yes to Tomatoes Purifying Shower Gel

11 maart 2016
Yes to Tomatoes

Wie kent het merk Yes to nog niet? Voor mij is het geen onbekend merk maar toch ben ik het in de loop van de jaren uit het oog verloren en ik kan niet goed uitleggen waarom. Totdat ik een tijd geleden een aantal producten van Yes to heb gekocht om te testen.

Ik moet jullie eerlijk zeggen dat ik destijds alleen de Yes to Carrots lijn heb geprobeerd en producten uit de overige lijnen nog niet. (volgens mij waren deze er toen nog niet) Yes to voegt namelijk naast de Yes to Carrots lijn ook nog Cucumbers (komkommer), Blueberries (blauwe bessen), Grapefruit, Kokos en Tomatoes als ‘hoofd’ ingrediënten toe. Van de laatste heb ik de Purifying Shower gel getest en ik werd aangenaam verrast!
Even in het kort iets over Yes to:
Yes to bestaat nu bijna tien jaar en wordt geproduceerd in Amerika. Het belangrijkste van Yes to is dat zij een duidelijk positieve bijdrage willen leveren aan de wereld. Dit doen ze door hoogwaardige natuurlijke producten te ontwikkelen op basis van groente en fruit extracten. Minimaal 95% van de producten bestaan uit organische ingrediënten afkomstig van flora, fauna en mineralen. De dierlijke ingrediënten die gebruikt worden zijn bijenwas en honing. Het merendeel van de producten van Yes to zijn geschikt voor veganisten. Yes to is zeer duidelijk en transparant over de ingrediënten en ook op hun website is alles erg goed terug te vinden. Yes to zet zich in om mensen te inspireren om van gewone dagelijkse momenten bijzondere momenten te creëren. Zo is het Yes to Seed Fund opgericht om kinderen te inspireren een gezondere leefstijl en een positiever leven te gaan leiden en kun je YES momenten delen via het #yestomovement manifest.

Yes to Movement
Men neme een rode tomaat……
Ik vind tomaten erg lekker en ik weet dat deze veel antioxidanten bevatten. Naast dat tomaten goed zijn voor de inwendige mens zijn tomaten ook goed voor de huid. Zo beschermen ze de huid tegen de negatieve effecten van zonlicht, zoals verbranding, huidveroudering, acne, mee-eters en vergrote poriën. In eerste instantie was ik wat huiverig of deze douchegel de huid niet teveel zou uitdrogen omdat hij geschikt is voor een gecombineerde huid. Mijn huid is eerder aan de droge en gevoelige kant. En ook rees bij mij de vraag op of het wel lekker zou ruiken? Tomatenextract in een douchegel?

Wat belooft de Yes to Tomatoes shower gel voor mijn huid te doen?
De douchegel bevat watermeloen, een belangrijke bron van vitamine A en C, rozemarijn, een natuurlijk anti-oxidant en lycopene (de stof die tomaten een rode kleur geeft). Dankzij deze natuurlijke ingrediënten wordt de huid gekalmeerd, verzacht en verfrist. Yes to Tomatoes zorgt ervoor dat je huid een egale teint krijgt. Yes to Tomatoes zijn een combinatie van biologische plantenextracten die worden gecombineerd met verschillende mineralen uit de Dode Zee om zo de huid te voeden en goed te onderhouden. De zuiverheid en de kracht van vitaminen uit groenten en fruit resulteren in een gezonde huid.

Mijn aarzelingen bleken ongegrond te zijn want deze douchegel is erg zacht en ruikt heel erg lekker! De geur die tijdens het douchen vrij komt is zoet en comfortabel en dit in combinatie met het romige schuim maakt mijn douchebeurt echt fijn!
Ik ben zeer te spreken over de Yes to Tomatoes douchegel en ik word er erg blij van.

Yes to Tomatoes Ingredienten
De douchegel bestaat maar liefst uit 99,8% natuurlijke ingrediënten en bevat geen kwalijke stoffen zoals parabenen, petroleum, phthalates en SLS. Ook gebruikt Yes to het Cruelty Free label.
Naast dat de douchegel in een grote flacon zit waardoor je er lang plezier van kan hebben, is de prijs ook zeer aangenaam. Een flacon van 500ml kost €9,99 en is onder andere verkrijgbaar bij de Tuinen.

Ken jij de producten van Yes to al?

Liefs Mooi van Koosje ♥

2 Comments

 • Reply Marieke 11 maart 2016 at 12:57

  Dit klinkt echt heel erg fijn! Ik gebruik de yes to cucumbers shampoo en conditioner (erg fijn) en heb laatst de yes to carrots bodybutter gekocht ( ook heerlijk). Yes to tomatoes heb ik nog niet geprobeerd.

  • Reply Mooi van Koosje 11 maart 2016 at 13:32

   Ja deze lijn is ook heel fijn! Heb jij al eens iets uit de kokoslijn geprobeerd? Daar ben ik namelijk ook zo benieuwd naar!

  Leave a Reply

  CommentLuv badge