Parfum

Mijn 5 favoriete parfums voor de winter ♥ Deel 2

17 februari 2016
Parfum

Parfum is één van mijn favoriete onderwerpen om over te schrijven maar ik vind het ook best lastig, want op welke wijze geef je in een artikel weer hoe jouw favoriete parfum ruikt? Maar goed, ik probeer het toch en ik hoop dat ik jullie hierdoor kan inspireren.
Ik ben een enorme parfumliefhebber en heb inmiddels een aardige verzameling thuis staan. Dikwijls koop ik er een nieuwe bij en soms verkoop ik een parfum via Marktplaats. Het is namelijk zo dat ik tamelijk snel verveeld raak en zoveel mogelijk parfums wil ruiken proberen. Gelukkig hebben veel parfumerieën en zeker de online webwinkels een sample service wat voor een parfumista zoals ik natuurlijk een uitkomst is. Maar goed, vandaag wil ik aan jullie mijn favoriete parfums laten zien die ik graag draag tijdens de wintermaanden. Het is namelijk zo dat ik in de herfst en de winter andere parfums draag dan tijdens de zomermaanden. Dat heeft te maken met de weersomstandigheden en de huid die in de winter droger zal zijn. Mijn voorkeur gaat in de winter meer naar houtachtige en kruidige geuren terwijl ik tijdens de zomermaanden wat meer bloemiger geuren draag. Dit is natuurlijk een persoonlijke voorkeur, sommige parfums zijn ook zeker geschikt om het hele jaar door te dragen.

Ik ben benieuwd welke parfums jullie graag dragen tijdens de wintermaanden en of deze anders zijn dan tijdens de overige jaargetijden.
Op de onderstaande foto’s zal ik een beschrijving geven van de vijf parfums die momenteel vooraan op mijn toilettafel staan.

jil sander

Jil Sander No4 is een stevig complex parfum en bevat naast bloemige componenten zoals roos, viooltjes, jasmijn en tuberoos ook mirre en nootmuskaat. De basis van het parfum bevat civet, dit ingrediënt zorgt voor de sexy twist in het parfum. Verder bevat de romige basis amber, sandelhout, patchoeli, musk, koriander en tonkaboon. Jil Sander is een Duitse minimalistische modeontwerpster en heeft vele succesvolle parfums uitgebracht waarvan ik deze de beste vind.

chanel allure
Het merk Chanel heeft een magische aantrekkingskracht op mij en ik denk dat ik niet de enige ben. Na bijna alle parfums wel te kennen keer ik toch altijd terug naar het parfum Allure Sensuelle. Wanneer je Allure heerlijk vind kan dit parfum je denk ik ook wel bekoren, alhoewel de samenstelling toch wel anders is.
Allure Sensuelle is net als Allure sprankelend maar heeft veel meer diepte en is warmer en poederig van geur dan haar zusje. Dit komt door de toegevoegde iris en de oriëntaalse componenten in het parfum. De basis van vanille, amber, patchoeli en wierook zorgt ervoor dat het parfum uitzonderlijk lang op de huid aanwezig blijft. Het is een echt uitgaansparfum of voor andere speciale gelegenheden! het parfum is ontwikkeld door de beroemde parfumeur Jacques Polge.

calvin klein

Nog een warm en kruidig parfum is het parfum Obsession van Calvin Klein. Ik heb geen enkel ander parfum van dit merk maar Obsession wil ik erg graag in mijn parfumstash houden. De topnoten van deze klassieker zijn: mandarijn, vanille, perzik, basilicum, bergamot en limoen. Het hart bestaat uit kruidige ingrediënten zoals koriander, sandelhout, sinaasappelbloesem, jasmijn, eikenmos, ceder en roos. De basis van Obsession vind ik het lekkerst. Deze bestaat uit amber, musk, civet, vanille, vetiver en wierook. Obsession is uitgebracht in 1985 en na 30 jaar nog steeds één van de best verkochte parfums.

dior hypnotic poison

Wanneer je van vanille en zoete geuren houdt dan is dit parfum echt iets voor jou! Het is een geweldig zoet en verleidelijk parfum dat in eerste instantie misschien wat overweldigend kan zijn. Ik kies daarom altijd voor de eau de toilette versie, deze is geconcentreerd genoeg om je de hele dag van een heerlijke geur te voorzien zonder dat het ook voor anderen te indringend word ervaren. Dior Hypnotic Poison opent met abrikoos, pruim en kokos. Het hart bestaat uit Tuberoos, Jasmijn, Lelietjes van Dalen, Roos, Braziliaans rozenhout en karwij. De basis van dit hypnotiserend parfum bestaat uit Sandelhout, amandel, vanille en musk. Volgens vele reviews vinden mannen dit parfum super verleidelijk!

Lolita-Lempicka-Fleur-Défendue_50ml_EdP-700x608

Tenslotte het laatste parfum van mijn 5 favoriete winterparfums: Lolita Lempicka Fleur Défendue Forbidden Flower. Nog zo’n heerlijke zoet ‘foody’ parfum met smaakvolle ingrediënten. Fleur Défendue opent met aardbeienblaadjes, Mimosa, groene ingrediënten en absint. Het hart bestaat uit Pioenroos, Viooltjes, anijs en Iris. Tenslotte blijft er een zachte zoet parfum over door de toevoeging van amandelen, kersen en musk. Je zou het bijna kunnen eten:-)

Ik hoop dat jullie dit een leuke blogpost vonden en ik ben zeker benieuwd naar jullie favoriete parfum.

Liefs Mooi van Koosje ♥

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge