Green Beauty

Dr. Hauschka Pure Care Cover Stick sand 03

1 februari 2016
pure care cover

Vandaag wil ik graag de Pure Care Cover Stick van Dr. Hauschka reviewen. Zoals jullie wel weten ben ik een fan van de huidverzorgingsproducten van dit merk. Naast fijne huidverzorgingsproducten heeft Dr. Hauschka ook een hele mooie make-up collectie.
De Dr. Hauschka cosmeticalijn bestaat al sinds 1967 en is gebaseerd op de uitgangspunten van de antroposofische geneeskunde en is samengesteld uit heilzame planten en natuurlijke ingrediënten.
Dr. Hauschka producten zijn dierproefvrij, Fairtrade en dragen het NaTrue label.
Dr. Hauschka heeft aan haar decoratieve cosmeticalijn de Pure Care Coverstick nr03 genaamd ‘sand‘ toegevoegd en is geschikt voor de camouflage en verzorging van de normale tot donkere huidskleur. Juist in de zomer kan het een aanvulling zijn op de bestaande twee tinten natural (01) en beige (02).

Wat beloven de coversticks te doen?
De coversticks zijn antibacterieel, door de toevoeging van tea-tree en manuca-olie. Daarnaast ondersteunen extracten van wondklaver en goudsbloem het herstellend proces. De natuurlijke wassen in de sticks voorkomen dat je huid uitdroogt. Tegelijkertijd zorgt tapiocazetmeel uit de wortels van de cassaveplant voor een matte teint. Zoals alle producten van Dr. Hauschka bevat de stick geen chemische of synthetische toevoegingen en is hij volledig dierproefvrij.


En nu de test!
Deze coverstick had ik al een tijdje in huis. Ik moet jullie eerlijk bekennen dat ik niet zo vaak een camouflagestick gebruik. Maar toch is het prettig om zo’n product in je toilettas te hebben omdat het fijn is een opkomend puistje of plekje te kunnen camoufleren. De cover stick van Dr. Hauschka camoufleert maar tevens zorgen de antibacteriële stoffen ervoor dat het puistje niet groter wordt en helen deze de huid. Het is aan te raden om het plekje een paar keer per dag aan te stippen en daarna lichtjes uit te wrijven.
De cover stick is heel fijn in het gebruik, het heeft een prettige draaistick en ziet er qua vormgeving erg mooi uit. De kleur ‘sand’ is dus de donkerste kleur, met gelige ondertoon maar zoals je op de foto kunt zien valt hij niet zo donker uit. Na de stick aangebracht te hebben op de huid vermengt het zich goed met mijn huidskleur. Het is altijd lastig om het blenden via een foto te laten zien maar het beste kun je het even proberen op je eigen huid, want een te donkere kleur staat niet mooi.
De stick heeft een lichte tot medium dekking en heeft een fijne, crèmige textuur en ruikt lekker subtiel kruidig. Ik ben sowieso een fan van Dr. Hauschka alleen al vanwege de heerlijke natuurlijke oliën en wassen die zij in haar producten gebruikt.

Dr Hauschka Pure Cover Stick
De INCI: jojobaolie, olijfolie, tapiocazetmeel, ricinusolie, bijenwas, wolwas, palmolie, candelillawas, carnaubawas, extracten van rozenbloesems en wortel, etherische oliën, extracten van wondklaver en calendula, abrikozenpitolie, vitamine E, theeboomolie, manuka-olie, ascorbyldipalmitaat, ijzeroxide, titaandioxide, ultramarijn, zinkoxide.

Ik vind deze coverstick erg prettig en hij hoort zeker in mijn toilettasje thuis. Ik denk wel dat deze kleur in de winter te donker zal zijn, daarom zal ik eerder kiezen voor de beige (02) tint.
De Dr. Hauschka Pure Care Cover Stick is verkrijgbaar in drie kleuren: natural (01), beige (02) en sand (03). De advies verkoopprijs is €13, 95 Raadpleeg voor meer informatie de webshop van Dr. Hauschka Nederland.

Noot van de redactie: Enige tijd geleden heeft Dr. Hauschka een aantal van haar verpakkingen gewijzigd, zo ook de coversticks, nu concealer genoemd. Dit heeft geen invloed op de bestaande kleurnummers zoals in deze review worden weergegeven.

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge