Shopping

Shoppen in Essen Deel 2

26 januari 2016
Essen Centrum

Zaterdag was het weer zover, ik ging met mijn lieve vriendin shoppen in een van mijn favoriete steden in Duitsland, Essen. Wanneer je een beauty addict bent en het erg leuk vindt om nieuwe merken te ontdekken is Essen beslist een aanrader. Maar ook wanneer je van shoppen houdt is het gewoon een erg leuke stad, ook al zou je dit in eerste instantie niet denken.
Essen ligt in het Ruhrgebied in de deelstaat Northrein Westfalen en heeft ruim 500.000 inwoners. Essen is bekend vanwege haar staalindustrie (Krupp) en de kolenmijnen. Essen kent een zeer rijk cultureel leven en heeft vele schouwburgen, musea en culturele instellingen. Ik houd enorm van deze mix van stad, cultuur en de industriële sfeer ook al heeft Essen geen oud historisch centrum zoals we bijvoorbeeld van Aken kennen.
De stad is opgedeeld in verschillende shoppingcentra waarvan de Limbecker Platz de grootste is. Met maar liefst 170 shops en verschillende eetgelegenheden kun je er prima een dag vermaken. Verder heeft Essen een van de grootste Primarks van Duitsland met maar liefst zes etages. Naast de Limbecker Platze heeft Essen nog een groot overdekt winkelcentrum de Rathaus Galerie met ook een enorme keus aan shops en eetgelegenheden.

Essen Limbecker PlatzWe beginnen onze shopdag bij het grote overdekte winkelcentrum Limbecker Platz.

Essen Karstadt Het grote warenhuis Karstadt heeft een enorme uitgebreide beauty afdeling met merken zoals MAC, Kiehl’s, en Benefit. Ook heeft Karstadt een enorm grote counter van Bare Minerals. Voor de echte beautyliefhebber natuurlijk een walhalla om te shoppen.

Essen Karstadt Beauty afdeling Wat betreft beauty merken zie ik ook veel natuurlijke cosmeticamerken zoals Annemarie Borlindt, Dr. Hauschka, Sans Soucis en nog een aantal onbekende merken.

Essen SmoothieEven een pauze met een lekkere groene smoothie.

Essen Centrum Even een doorkijkje van een winkelstraat, op de achtergrond zie je de entree van de Limbecker Platz. Het weer was niet geweldig, dus de grauwe kleuren moet je maar even voor lief nemen.

Essen Kerk Essen kent geen oud stadscentrum maar wel veel monumentale panden zoals deze kerk rechts op de foto.

Essen TK Maxx De verrassing van de middag, de beauty afdeling van outlet store TK Maxx.

Essen TK Maxx Ik moest mij ontzettend inhouden maar wat stonden er een leuke merken! Het is even rommelen maar ik zag veel mooie natuurlijke merken waar ik enorm enthousiast van raakte. Uiteindelijk heb ik zes producten gekocht en deze ga ik de komende tijd uitgebreid testen.

Essen Beauty TK MaxxDe kortingen op de producten lopen op tot tachtig procent maar desondanks moest ik mij toch wel beheersen want ik zou nog veel meer willen hebben! Haha! De verzorgingsproducten zijn op natuurlijke basis en de Ciaté nagellak heeft de meest mooie verpakking die ik ooit van een nagellak heb gezien.

Kortom, Essen is een heerlijke stad om te shoppen ook al moet je er even doorheen prikken. Het is een stad die je moet leren kennen. Ik hoop dat deze tips een beetje helpen om de weg te vinden in Essen. Ga je ook een keertje naar Essen laat het mij weten, ik ben erg benieuwd wat jij ervan vindt.

Liefs Mooi van Koosje

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge