Green Beauty Shopping

Natura Siberica Shopping bij Lavendula

11 november 2015
Blog Natura Siberica

Afgelopen zaterdag kreeg ik ineens zo’n zin om even naar Amsterdam te gaan om de Noordermarkt te bezoeken en even te shoppen bij Lavendula, de beroemde natuurdrogist in de Jordaan.
Ik ben maar kort op de Noordermarkt geweest omdat het zo regende en op weg naar huis nog even bij Lavendula binnen gewipt om te snuffelen tussen het enorme aanbod. Ik was van te voren niet echt van plan om wat te kopen maar dit plan vasthouden is altijd erg moeilijk bij Lavendula. Dit keer lukte mij het niet om mezelf te beheersen en heb ik vier producten van het heerlijke merk Natura Siberica gekocht. Ik heb er op mijn blog al vaker over geschreven en de laatste tijd kom ik steeds weer terug bij dit van oorsprong Russische merk. Met heilzame planten en kruiden die groeien op de gigantische Siberische vlakte zijn de producten van Natura Siberica voor mij echt geweldig.
Wat ik zoal heb gekocht laat ik jullie in deze blogpost zien en zal ik jullie ook iets meer over de producten vertellen.

Natura Siberica Haarmasker
Northern Cloudberry Hair Mask 120ml €15,95
Dit masker is intensief herstellend en voedend en geschikt voor beschadigd en gekleurd haar. Het masker bevat biologische bossalie, kruipbraam (veenbraam) en rozenbottelolie. Een van de hoofdingrediënten is de olie van de kruipbraam ofwel de Tsaarbes zoals hij door de lokale bevolking wordt genoemd. Deze zit boordevol essentiële vetzuren zoals Omega-3 en Omega-6 die het haar van binnenuit helpt te herstellen. Het masker bevat vitamine PP, A en C die de haarzakjes stimuleren. Dit zorgt ervoor dat het haar gezond kan groeien en meer volume krijgt. De kruipbraam kan onder zeer zware weersomstandigheden overleven en bevat veel vitamine E, een antioxidant die het haar beschermd tegen de invloeden van buitenaf en deze weer mooi laat glanzen.

Natura Siberica Rhodiola Rosea Day Cream
Natura Siberica Rhodiola Rosea Day Cream 50ml €12,50
Dit is één van mijn lievelingscrèmes en ben nu begonnen aan een tweede flacon. Ik gebruik deze dagcrème tussen het testen van alle andere producten door en ik ben tot nu toe nog nooit teleurgesteld. Het is een hele fijne dagcrème verpakt in een hygiënische pompflacon en geeft mijn huid een gezonde uitstraling. Rhodiola Rosea, de Ginseng van de 21 eeuw, ook wel Gouden wortel genoemd is een plant uit de vetplantenfamilie  die groeit op 3000 tot 5000m hoogte in Rusland. Rhodiola Rosea ook wel Arctic root of Golden root genoemd wordt al meer dan drieduizend jaar in de Europese en Aziatische, traditionele geneeskunst toegepast, voornamelijk als algemeen aansterkend middel.
Rhodiola Rosea beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf, maken haar soepel en zacht en is een effectieve anti-aging. Verder bevat de Rhodiola Rosea Day Cream natuurlijke Bisabolol, Aquilegia Siberica (Akelei) en biologische kamille die de huid kalmeren. Een SPF20 beschermt de huid tegen uitdroging en tegen de zon. Wat mij betreft is deze crème voor dagelijks gebruik een echte aanrader.

Natura Siberica Cream Soap
Natura Siberica Hydrating Cream-Soap 500ml €5,95
Ik ben gevallen voor de grote fles en de prachtige illustraties die daarop staan. Wat het uiterlijk wel niet kan doen hè? De Cream Soap bevat ook weer Rhodiola Rosea, Altai Fescue (Sagebud) en biologische Bluet. Ik ga deze lekker onder de douche gebruiken in plaats voor op het aanrecht en ben ontzettend benieuwd hoe hij mij zal bevallen, aan het uiterlijk zal het in ieder geval niet liggen.

Natura Siberica Moisturizing Foam Eye Make-Up Remover 150ml €9,50 (per ongeluk niet apart op de foto gezet en toen ik erachter kwam was het al donker)
Deze schuimende gezichtsreiniger heb ik al meerdere keren gebruikt en hij is geweldig. Ik heb nog nooit een schuimende reiniger gehad die zo zacht aanvoelt als deze. Het schuim voelt zo zacht en heerlijk aan dat ik het bijna niet meer wil afspoelen. Deze hydraterende gezichtsreiniger bevat naast Rhodiola Rosea extracten van biologische Daurian Lelie, dit ingrediënt zorgt voor het zachte huidgevoel en een fijne geur. De Moisturizing Foam bevat voor 99% natuurlijke ingrediënten en dat is natuurlijk helemaal goed.

Ik ga de komende tijd lekker genieten van deze nieuwe spulletjes en ben ook benieuwd of jullie dit merk al kennen. Natura Siberica is verkrijgbaar bij Lavendula in Amsterdam en ook te bestellen bij de webshop van Natura Siberica Nederland.

Liefs Mooi van Koosje ♥

* Ik heb deze producten zelf gekocht, dus deze review is geheel onafhankelijk tot stand gekomen.

2 Comments

 • Reply Petra 11 november 2015 at 08:25

  wat heb je een heerlijke dingen gekocht van Natura Siberica, zelf ben ik best wel gek op producten van dit merk, en zeker het haarmasker lijkt mij erg fijn om te gebruiken

  • Reply Mooi van Koosje 11 november 2015 at 09:05

   Hoi Petra,
   Ja het is een prima masker. Binnenkort ga ik ook het masker van Iva Natura testen, alhoewel je deze voordat je de haren gaat wassen moet aanbrengen. Naast Natura Siberica is Iva Natura ook zo’n fijn merk.

  Leave a Reply

  CommentLuv badge