Drogisterij Review

Review: Treets Traditions Huidverzorging Etos ♥

7 november 2015
Treets Traditions

Treets Traditions
Misschien is het jullie opgevallen dat de Etos een metamorfose heeft ondergaan. Zo is het logo veranderd en heeft de Etos een aantal nieuwe merken in haar assortiment gekregen. Wanneer er nieuwe merken gelanceerd worden ben ik altijd erg nieuwsgierig en ga ik altijd even een kijkje nemen.

Zo ben ik een paar dagen geleden naar mijn dichtstbijzijnde Etos gegaan om de nieuwe lanceringen te bekijken en ik was zelfs nog een beetje te vroeg want ze waren de producten van Treets nog aan het uitpakken. Toch heb ik uiteindelijk twee producten gekocht die me wel interessant leken en heb deze de afgelopen dagen voor jullie getest.

Treets Traditions
Het merk Treets kon mij in het verleden niet zo boeien omdat ik het er een beetje goedkoop uit vond zien en de producten voor mij niet natuurlijk genoeg waren. Daarom heb ik deze ook altijd een beetje links laten liggen. Nu door het vernieuwde uiterlijk en het gebruik van ingrediënten die gebruikt worden door eeuwenoude volkeren en tradities hebben de gekleurde potjes mijn belangstelling wel weer gewekt. Maar of ik deze nog eens een keer zal kopen weet ik niet zeker, waarom ik twijfel kun je in het onderstaande artikel verder lezen.

De Treets Traditions bestaat uit vijf verschillende lijnen:
1. lichtblauwe lijn Energizing Secrets: Hydraterend met Sasha Inchi-olie en Buritiolie uit het Amazaone gebied.
2. Roze lijn Relaxing Chakra’s: Ontspannend met Aziatische Roos en rijstzemelen.
3. Donkerblauwe lijn Revitalising Ceremonies: Reinigend met Wilde tijm en cranberry
4. Oranje lijn Nourishing Spirits: met Kartité boter en Marulaolie
5. Paarse lijn Haeling in Harmony: met Rozemarijn en lavendel

De blauwe lijn Revitalising Ceremonies
Ceremoniële zout-, mineraal- en kruidenstoombaden werden vroeger al uitgevoerd in het hoge koude Noorden om de huid te ontgiften en ontdoen van afvalstoffen. Deze vormen de bron voor deze frisse producten met een heerlijke eucalyptus en mint geur

Wat beloofd deze vitaliserende bodymilk voor mijn huid te doen?
Deze vochtinbrengende bodylotion is gemakkelijk aan te brengen en wordt snel door de huid opgenomen. Een combinatie van traditionele wilde tijm uit het Noorden en cranberry met extra vitamine C en antioxidanten helpt de huid te beschermen. Geschikt voor alle huidtypes.

Treets Traditions
De bodymilk uit de Revitalising Ceremonies lijn vind ik lekker fris ruiken. Ik zou deze bodylotion niet voor mijn lichaam gebruiken maar liever voor mijn handen omdat ik de geur van menthol te sterk aanwezig vind. Voor de handen voldoet deze lichte bodymilk prima. Ook door het praktische pompsysteem is het een handig product en staat deze ook nog eens leuk in de keuken.

Ingrediënten bodymilk Revitalising Ceremonies:
Aqua (Water), Ethylhexyl Stearate, Glycerin, Methylpropanediol, Glyceryl Stearate Citrate, Cetearyl Alcohol, Cetearyl Ethylhexanoate, Xylitylglucoside, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Anhydroxylitol, Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Fruit Extract, Thymus Vulgaris (Thyme) Flower/Leaf Extract, Glyceryl Stearate, Parfum (Fragrance), Caprylyl Glycol, Xylitol, Ethylhexylglycerin, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Phenylpropanol, Tocopheryl Acetate, Sodium Hydroxide, Zea Mays (Corn) Oil, Lecithin, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Alcohol, Tocopherol, Linalool, Hexyl Cinnamal, Citronellol, Limonene.

Treets Healing Chakra's
De roze lijn Relaxing Chakra’s

Eeuwenoude tradities uit Azië op het gebied van ontspanning door massages, baden en exfoliëren, vormen de basis voor deze lijn, welke speciaal ontwikkeld is met de extracten en oliën van bloemen en planten. De producten hebben een zoete, poederige bloemengeur.

Wat beloofd de Treets bodycream Relaxing Chakra’s voor mijn huid te doen?
Rijke, vochtinbrengende bodycrème. Een combinatie van traditionele Aziatische roos, die veroudering tegengaat en de vochtbalans herstelt, en rijstzemelolie, die de huid beschermt. Geschikt voor alle huidtypes. Wij respecteren moeder natuur.

De bodycream is stevig van structuur en smeert goed uit. Wel valt het mij op dat deze bodycream wat glad aanvoelt en nadat ik de ingrediëntenlijst heb gelezen kom ik erachter dat er siliconen in de crème zijn verwerkt. Dat vermoedde ik al en dat vind ik zo jammer! Op de beschrijving staat dat de producten uit de Relaxing Chakra lijn poederig zouden ruiken maar ook dat ruik ik niet. De bodycream ruikt nauwelijks en het parfum wat ik nog lichtjes waarneem vind ik niet lekker. Een beetje muf bloemig en ook nadat ik de bodycream heb aangebracht blijft deze te glad aanvoelen. Ik ga dus geen producten uit de Relaxing Chakra lijn meer kopen.

Ingrediënten bodycream Relaxing Chakra’s:

Aqua (Water), Cetearyl Alcohol, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Isoamyl Laurate, Dicaprylyl Ether, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Parfum (Fragrance), Oryza Sativa (Rice) Bran Oil, Rosa Damascena (Rose) Flower Water Ceteareth-20, Isohexadecane, Phenoxyethanol, Glyceryl Stearate, Isoamyl Cocoate, Tocopherol, Caprylyl Glycol, Carbomer, Potassium Sorbate, Allantoin, Ceteareth-12, Cetyl Palmitate, Sodium Hydroxide, Sodium Benzoate, Sorbic Acid, Benzyl Salicylate, Citronellol, Coumarin, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Linalool, Alpha-isomethyl Ionone.

Koosje concludeert:
De producten van Treets Traditions zijn erg mooi vormgegeven, ik vind het een leuke insteek door verschillende tradities uit diverse werelddelen te gebruiken. De vijf verschillende kleuren zijn ook duidelijk en zien er ook fris en vrolijk uit. De Treets Traditions lijn lijkt op een mengeling tussen Rituals en Neal Yard remedies. Persoonlijk zou ik deze producten niet opnieuw kopen want ze zijn voor mij niet natuurlijk genoeg. Ook al bevatten ze volgens Treets geen SLS, SLES, parabenen, siliconen, kleurstoffen en minerale oliën. Er zijn nog andere leuke merken die goed betaalbaar zijn en ‘groener’ zijn. Mocht je dit geen probleem vinden dan zijn deze nieuwe producten wellicht iets voor je. Ik raad je wel aan om voor aankoop deze eerst te gaan ruiken. Binnenkort volgt er nog een review over de nieuwe productenlijn van Etos Botanical Boost in samenwerking met de Hortus Botanicus Amsterdam, hier ben ik ook erg nieuwsgierig naar *.

* Ik heb deze producten zelf gekocht, dus deze review is geheel onafhankelijk tot stand gekomen.

Liefs Mooi van Koosje ♥

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge