Green Beauty

Green Beauty Sunday: Iva Natura Nourishing Shampoo & Conditioner ♥

1 november 2015
Iva Natura

Ik hou van merken met een verhaal. Waarvan de pure ingrediënten afkomstig zijn van biologische planten en bloemen. Planten en bloemen die groeien en bloeien in het land van herkomst. Iva Natura heeft al deze elementen in zich en vandaag wil ik een nieuw product van dit Turkse natuurcosmeticamerk reviewen voor de categorie Green Beauty Sunday.

Ik ben altijd op zoek naar fijne verzorgende shampoos en gebruik het liefst een natuurlijke variant. Onlangs heb ik de Anti-Aging crème en de Face Care toner van Iva Natura gereviewd en ik was dan ook zeer benieuwd naar andere producten.
De laatste tijd heb ik wat problemen met mijn haren, ze zijn wat aan de droge kant en ook heb ik last van haaruitval. Nu probeer ik goed te kijken naar aanvullende supplementen die zorgen voor een gezonde haardos maar ik wil mijn haren ook van buitenaf het beste geven. Ik denk dat daar deze shampoo & conditioner voor droog haar van Iva Natura wel een bijdrage aan zouden kunnen leveren.

Blogpost Iva Natura 1
Wat beloven de shampoo & conditioner voor mijn haar te doen?

Iva Natura Nourishing Shampoo:
Deze shampoo voor droog haar is bereid met Heermoes extract, een plant uit de paardenstaartenfamilie (Equisetum Arvense). Heermoes heeft veel eigenschappen die als gunstig worden beschouwd. De plant wordt daarom veelal in de homeopathie aangewend als geneesmiddel. Heermoes is genezend en bevat onder andere kaliumzouten, flavonoïden en Silica. Deze stoffen helpen de haarzakjes en de hoofdhuid te voeden waardoor het vochtbalans van je haar verbetert. Heermoes kan helpen bij dunner wordend haar en haarverlies. 

€14,49 voor 400ml

Ingrediënten:
Aqua, Rosa damascena (Rose) Flower Distillate*, Ammonium Lauryl Sulfate**, Cocamidopropyl Betaine** Glycerin, Hydrolyzed Glycosaminoglycans, Hydrolyzed Rice protein, Hyaluronic acid**, Decyl Glucoside**, Benzyl Alcohol (And) Dehydroacetic Acid**, Equisetum arvense (Horsetail) Extract (AP), Sodium Benzoate**, Thymus vulgaris*, Myrtus communis*, Citric acid , Fragrance
-*Organic Certificated – **Approved For Organic Cosmetic – AP: Anatolian Plant.
– 20,1% van de ingrediënten is afkomstig uit biologische landbouw

Iva Natura Nourishing Conditioner:
Voedende conditioner voor droog haar met olijfolie uit de provincie Izmir, ook wel de Parel van het westen genoemd. De olijfolie, samen met arganolie en sheabutter zitten boordevol antioxidanten en mineralen. De conditioner maakt het haar soepel en versterkt de veerkracht. De droge haarvezel krijgt meer glans, elasticiteit en structuur.

€12,99 voor 250ml

Ingrediënten:
Aqua, Thymus vulgaris*, Cetearyl Alcohol**, Glyceryl Stearate**, Olea europaea Fruit Oil*, Argania spinosa Kernel Oil*, Shea Butter*, Benzyl Alcohol (And) Dehydroacetic Acid**, Phospholipids (And) Glycine Soja (Soybean) Oil (And) Glycolipids (And) Glycine Soja (Soybean) Sterols** , Dicaprylyl Ether (And) Lauryl Alcohol**, Sodium Benzoate**, Olea europaea (Olive) Fruit Oil Extract (AP), Juglans nigra Extract (AP), Citric Acid**, Propanediol(1) (And) Lecithin (2)**, Rosa damascena (Rose) Flower Distillate*, Myrtus communis*, Fragrance

* Organic Certified – ** Approved for Organic Cosmetic – AP: Anatolian Plant.
– 24% van de ingrediënten is afkomstig uit biologische landbouw.
– Dit product is bereid met biologische liposomen technologie

Iva Natura

Hoe zijn de shampoo en de conditioner in het gebruik?

De shampoo heeft een transparante gel-achtige textuur en ruikt licht kruidig en fris. Na het aanbrengen van de shampoo op mijn haar schuimt deze prima en kan ik het goed in mijn haren masseren. Normaal gesproken was ik mijn haren altijd twee keer omdat ik qua styling het liefste haarwax gebruik. Na twee keer wassen zijn mijn haren echt fris en schoon. Mijn haren voelen stevig en een tikkeltje stug aan maar daar word snel verandering in gebracht door de conditioner die een lekkere volle textuur heeft en bijna als een haarmasker aanvoelt. De conditioner laat ik even een paar minuutjes in mijn haren trekken en nadat mijn haren de dikke crème hebben opgeslorpt spoel ik de rest lekker uit.
Wat opvalt is dat mijn haar lekker dik aanvoelt, ook al heb ik nog wel wat haren in mijn borstel zitten. Ook na het drogen lijken mijn haren gladder en sterker en dat vind ik sowieso al een heel groot pluspunt. Mijn haar heeft body en volume en daar was ik ook echt aan toe. Nu ook weer merk ik dat haarproducten zonder siliconen toch echt mijn voorkeur hebben!
Laat je dus niet ‘misleiden’ door de term Nourishing, want naast dat het je haar prima verzorgd is het ook zeer geschikt voor mensen met dunner wordend of futloos haar.

Blogpost Iva Natura
De Nourishing conditioner bevat veel mooie voedende ingrediënten zoals olijfolie, arganolie en sheabutter. Dit merk je aan de textuur en aan de wijze waarop deze conditioner haar werk doet. Ik ben dol op arganolie en zoals jullie op de ingrediëntenlijst kunnen lezen zit er ook behoorlijk veel in.
Ik ben wederom weer erg blij met deze producten van Iva Natura en binnenkort kunnen jullie een review van het haarmasker èn een winactie verwachten.
De producten van Iva Natura worden verkocht via Way2Natural.nl en de Groene Drogist.

Dit artikel betreft een product wat door een bedrijf ter review opgestuurd is.

Liefs Mooi van Koosje ♥

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge