Green Beauty Review

Grown Alchemist Botanical Huidverzorging ♥

24 oktober 2015
Grown Alchemist Header

Ik heb de afgelopen tijd een aantal producten getest van het hippe Australische ecobeauty merk Grown Alchemist. Al in een eerder artikel heb ik mijn enthousiasme over dit cultmerk beschreven en dat ga ik vandaag ook weer doen. Grown Alchemist is een pionier op het gebied van pure plantaardige huidverzorging en heeft als uitgangspunt dat het bereiken van effectieve beautyproducten mogelijk is zonder toevoeging van schadelijke chemische bestanddelen. Ik heb de volgende producten getest, de Grown Alchemist Antioxidant Facial Oil, de Hydra-Repair Day Cream Camillia & Geranium en de Handcrèam Vanille & Orange Peel.

Grown Alchemist Huidolie
De Grown Alchemist Antioxidant Facial Oil bevat Rosehip (Rozenbottel) en Camellia zaadolie. Deze bestanddelen zorgen ervoor dat de huid op een natuurlijke wijze herstelt. De gezichtsolie maakt de huid soepel en houdt deze elastisch. Zo worden  de eerste lijntjes verminderd. De Rosehip olie zit boordevol antioxidanten en heeft een revitaliserend effect. De vrije radicalen zorgen ervoor dat de huid beschermt wordt tegen stresserende invloeden van buitenaf en hebben een natuurlijke anti-aging effect. Camellia olie bevat een zeer hoge dosis aan vitamine E, zelfs nog meer dan olijfolie en heeft ook een krachtig antioxidante werking. Een paar druppels olie aanbrengen op de gereinigde huid is voldoende. Ik gebruik ook een paar druppeltjes van deze olie voor mijn haren, Camellia olie staat erom bekend dat het de haren glad maakt en mooi laat glanzen en is al eeuwenlang het beauty geheim van de Japanse Geisha’s.

Ingrediënten Antioxidant Facial Oil

Camellia Oleifera (Camellia) Seed Oil, Rosa Canina (Rosehip) Fruit Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Pelargonium Graveolens (Geranium) Oil, Santalum Spicata (Sandalwood) Wood Oil, Linalool (Plant), Limonene (Plant), Citral (Plant), Geraniol (Plant), Citronellol (Plant), Farnesol (Plant).

Grown Alchemist
De Grown Alchemist Handcream Vanille & Orange Peel is een niet vette formule met hydraterende en actieve plantaardige ingrediënten die de huid op een natuurlijke en milde wijze beschermt, verzacht en hydrateert. De handcrème trekt na het aanbrengen direct in de huid en ruikt subtiel naar citrusvruchten en vanille. Een aanrader voor je handen!

Ingrediënten Handcream Vanilla & Orange Peel

Aqua (Purified Water), Camellia Oleifera (Camellia) Seed Oil, Potassium Olivoyl Hydrolyzed Wheat Protein (and) Cetearyl Alcohol (and) Glyceryl Oleate (and) Glyceryl Stearate (Plant), Cetyl Alcohol (Plant), Glycerin (Plant), Citrus Sinensis (Orange) Peel Oil Expressed, Glyceryl Caprylate (Plant), Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract, Sodium Dehydroacetate (Organic Listed), Lactic Acid (Plant), Xanthan Gum (Polysaccharide), Citrus Nobilis (Mandarin) Peel Oil, Tocopherol (Plant), Hippophae Rhamnoides (Sea Buckthorn Berry) Fruit Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Rosa Canina (Rosehip) Fruit Oil, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Vanillin (Plant), Rosa Damascena (Rose) Flower Oil, Linalool (Plant), Limonene (Plant).

Tenslotte mijn favoriet, de Hydra-Repair Day Cream Camilla & Geranium. Deze dagcrème zit boordevol herstellende en vochtinbrengende ingrediënten  en beschermt de huid tegen de schadelijke invloeden van buitenaf en tegen de dagelijkse gevolgen van stress, UV en schadelijke straling op onze huid. Camellia olie is beroemd om haar intens voedende eigenschappen en is rijk aan phytosterol dit plantaardige vetzuur zorgt ervoor dat de hydraterende ingrediënten goed door de huid wordt opgenomen. Het Geranium extract helpt de huid te verkoelen, kalmeren en de talgproductie in evenwicht te brengen. Meibloesem is rijk aan flavonoïde en heeft een ontgiftende werking. Het Aloë Vera extract verzacht en hersteld de huid, verminderd de irritatie en ondersteund een gezonde celvernieuwing.

Ingrediënten Hydra-Repair Day Cream Camilla & Geranium

Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract, Aqua (Purified Water), Prunus Amygdalus (Sweet Almond) Dulcis Oil, Cetearyl Olivate (and) Sorbitan Olivate (Plant), Cetyl Alcohol (Plant), Glycerin (Plant), Rosa Canina (Rosehip) Fruit Oil, Dimethicone (Mineral), Benzyl Alcohol (Organic Listed), Xanthan Gum (Polysaccharide), Lactic Acid (Plant), Tocopherol (Plant), Pelargonium Graveolens (Geranium) Oil, Citrus Sinensis (Sweet Orange) Peel Oil Expressed, Citrus Nobilis (Mandarin) Peel Oil, Sucrose (Plant), Daucus Carota (Carrot) Sativa Root Extract, Camellia Oleifera (Camellia) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Salix Alba (White Willow) Bark Extract, Hydrolyzed Wheat Protein (Plant), Chamomilla Recutita (Chamomile) Flower Oil, Sodium Dehydroacetate (Organic Listed), Linalool (Plant), Limonene (Plant), Citral (Plant), Geraniol (Plant), Citronellol (Plant).

Grown Alchemist
Alle producten van Grown Alchemist bevatten geen dierlijke ingrediënten en zijn nooit getest op dieren. Grown Alchemist besteed veel zorg aan een duurzame verpakking, zo zitten de verschillende substanties in aluminium tubes en amberkleurige glazen flesjes en potjes zodat deze niet aan invloeden van buitenaf onderhevig zijn en hun werking optimaal kan blijven.
Prijzen:
Grown Alchemist Antioxidant Face Oil €39,00 20ml
Grown Alchemist Handcream Vanille & Orange Peel €19,00 65ml
Grown Alchemist Hydra-Repair Day Cream Camillia & Geranium €35,00 65ml

De producten van Grown Alchemist zijn verkrijgbaar bij Izy Beauty & Lifestyle in Vaassen.

Wat vind jij van dit merk en hoe kijk jij aan tegen plantaardige huidverzorging?

Liefs Mooi van Koosje ♥

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge