Innerbeauty

Ups & Downs uit het leven van Koosje #persoonlijk

3 oktober 2015

Vandaag ga ik weer verder met waar ik was gebleven, namelijk met het accepteren van depressieve periodes in mijn leven. Ik ben blij dat het op dit moment goed met mij gaat maar nog steeds komen de depressieve gevoelens, angsten en de chaos in mijn hoofd te vaak voor. Misschien ben ik te voorzichtig en denk ik er nog niet helemaal te zijn, maar wat betekent dit ook eigenlijk?
Ik ga naar mijn werk, ik werk vier dagen per week in een psychiatrische kliniek, heb mijn huishouden wat ik op orde moet houden en de zorg over mijn zes lieve, lieve katten. Naast deze bezigheden probeer ik zoveel mogelijk creatief bezig te zijn en mij te richten op de positieve aspecten in mijn leven. Ik heb een lieve vriend, ouders en zus en een aantal hartsvriendinnen en dat zijn voor nu meer dan genoeg redenen waarvoor ik dankbaar kan zijn.

Wanneer je zoals ik, moet leren accepteren te leven met een chronische aandoening komen er opeens allerlei ‘beren op het pad’ voorbij. Zo moet ik de balans vinden tussen draagkracht en draaglast en ook de bijwerkingen van de medicatie zoveel mogelijk proberen op te vangen. Dat antidepressiva bijwerkingen heeft hoef ik denk ik niet aan jullie uit te leggen maar dat zijn er best een heleboel. Toch probeer ik ook de voordelen van het medicijngebruik te zien want zonder deze ondersteuning kan ik moeilijker functioneren en kan ik niet de dingen doen die ik zo graag wil doen. Gelukkig ben ik inmiddels een ervaringsdeskundige geworden en weet ik wanneer het nodig is om aan de bel te trekken. Het is namelijk niet zo dat ik alles op de medicatie kan afschuiven of op mijn aandoening. Soms wil ik helemaal stoppen met het nemen ervan maar ik weet ook wat dit zal betekenen, voor mij maar zeker ook voor mijn omgeving.

Foto Daisy Blogpost Ups & Downs
Ik probeer positief te blijven, de patiënten waarmee ik werk te leren dat ups & downs bij het leven horen. Dat het helemaal niet erg is om af en toe boos of verdrietig te zijn en het niet meer te weten. Vooral in deze tijd waarbij het lijkt dat iedereen even succesvol wil zijn, is het voor veel mensen lastig om erbij te horen. Ik heb veel nagedacht waarom ik nu juist een bepaalde gebeurtenis op mijn pad krijg en waarom de ene persoon vrijwel rimpelloos door het leven gaat terwijl de andere door donkere en zware stormen moet gaan. Ik denk en ben er eigenlijk wel van overtuigd dat wij hier zijn voor een reden, een opdracht van boven of hoe je dit ook wilt noemen. De laatste tijd geloof ik dat ik anderen zou kunnen helpen, begrijpen en ondersteunen die het moeilijk hebben. Leuke jonge meiden en vrouwen die kampen met depressieve gevoelens en een negatief zelfbeeld te inspireren een andere kant op te kijken. Stigmatisering tegen te gaan en misschien is dat juist waarom ik dit blog ben begonnen, ik weet het niet, maar het idee is prachtig. Laten we onze kwetsbare kant meer tonen, om elkaar zo te kunnen helpen en om in plaats van achterom, vooruit te kunnen kijken.

Ik zou het enorm fijn vinden wanneer je niet schroomt een reactie te plaatsen op dit artikel, ik waardeer jullie openheid enorm.

Liefs Mooi van Koosje ♥

logo world of blisz

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge