Inspiration

Plog: Koosje bezoekt de Swanmarket in Utrecht ♥

11 augustus 2015
Header Swanmarket

Het bezoeken van een hippe markt vind ik af en toe leuk om te doen. Afgelopen zondag was er de Swanmarket op het Vredenburgplein in Utrecht. Tijdens deze markt bieden creatievelingen hun producten aan en kun je er lekker eten en drinken. Er is keuze genoeg uit de diverse eettentjes met biologische hamburgers, handgemaakte frieten, en nog veel meer. De Swanmarket is zo opgesteld dat er voldoende gelegenheid is om jouw gekochte items te bekijken of te proeven met daarbij relaxte muziek op de achtergrond. Ik wilde graag naar de Swanmarket omdat de importeurs van Sapunoteka er zouden zijn en we elkaar even wilden begroeten. Ook kon ik van deze gelegenheid gebruik maken om een aantal nieuwe zepen aan te schaffen want deze zijn namelijk echt geweldig! Ik heb een fotoreportage gemaakt van deze warme zonnige zondag en mijn ontmoeting met de mensen achter Sapunoteka.

Swanmarket Utrecht
Vanaf het Centraal Station loop je zo richting het Vredenburgplein. Op dit grote plein is normaal gesproken de markt op zaterdag maar nu staan er veel kramen met superleuke goodies! Het was erg warm weer afgelopen zondag, gelukkig staan er bomen die de deelnemers en bezoekers wat schaduw konden bezorgen.

Swanmarket #2
Swanmarket Sieraden
Bij deze kraam zag ik zulke mooie sieraden. Ik wilde er eigenlijk oorbelletjes kopen maar ik ben het vergeten. Waarschijnlijk toch niet belangrijk genoeg. Maar mooi is het wel.

Swanmarket Vintage
Vintage spulletjes.

Swanmarket Schrift&Zo
Dit was een erg leuke kraam waar alleen maar schriftjes en notitieboekjes werden verkocht. Ook kun je er minischriftjes kopen die je als een kaartje kunt verzenden. Erg leuk! Er is ook een webwinkel www.schriftenzo.nl

Swanmarket kralen
Kleurrijke kettingen met fantasievolle kralen. Ik vond het zo’n vrolijk beeld!

Balkan Naturals
Ja super! Daar zag ik Fleur achter haar mooie kraam van Balkan Naturals staan en het was zo leuk! Met heel veel enthousiasme vertelde ze over de mooie producten en filosofie van het Kroatische merk Sapunoteka, het merk waar ik zo’n fan van ben geworden. Naast Sapunoteka zijn er ook huidverzorgingsproducten van Rustika verkrijgbaar, beide labels gebruiken als basis de pure biologische olijfolie die wordt verbouwd bij olijfboomgaarden aan de Dalmatische kust.

Saponuteka
De Immortelle Balm staat alweer op mijn verlanglijstje en zien de aftershave lotions en oliën er niet stoer uit?

Swanmarket Sapunoteka
Ik kocht deze drie zepen en ben er weer erg blij mee. De pure essentiële oliën laten de zepen zo lekker ruiken. Naast dat ze lekker zijn voor je lijf kun je ze ook gebruiken om je haren mee te wassen. Dat laatste laat ik maar aan anderen over;-)

Sapunoteka Laundry Soap
Ik kreeg dit stukje zeep mee die speciaal bedoeld is voor de handwas en de wasmachine. Binnenkort ga ik het wasmiddel maken en uitproberen.

Swanmarket #12
Mooie retro Mercedes uit de jaren 70

Swanmarket #11
Druk, druk, druk en erg gezellig.

Swanmarket Utrecht Stad
Aan het einde van de middag heb ik nog even het Centrum van Utrecht bezocht, het geeft een stad echt iets extra’s wanneer er grachten doorheen lopen. Op de achtergrond staat de beroemde Domtoren.
Na een warme en gezellige middag nam ik de trein naar huis met een tas vol heerlijk geurende zepen.

De eerstvolgende Swanmarket is op zondag 16 augustus op het Kerkplein in Den Haag. Voor meer informatie en het concept van de Swanmarket kun je het beste hun website raadplegen. Ben je ook geïnteresseerd geraakt in de biologische en handgemaakte producten van Sapunoteka en Rustika? Op de website van Balkan Naturals staat vermeld op welke markten zij zullen staan en kun je de producten ook bestellen via hun webshop. Veel plezier!

Liefs Mooi van Koosje ♥

clipart

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge