Green Beauty Zeep

Kroatische ecobeauty van Sapunoteka ♥

3 augustus 2015
Saponateca Zeep en Olijf-Avocado creme

Heel af en toe kom ik een nieuw ecobeauty merk tegen waarover ik zo enthousiast raak dat ik dit graag met anderen wil delen en bovenal zelf wil proberen. Afgelopen donderdag was ik in Haarlem en kwam ik in bij NYHAVN een conceptstore met duurzame producten, de zepen, oliën en crèmes van Sapunoteka tegen. Ze vielen me op door hun uiterlijk, mooie bruine verpakkingen met een vintage uitstraling. De dames achter de kassa vertelden dat het merk afkomstig is uit Kroatië en dat zij deze sinds kort verkopen. Het is moeilijk om aan de producten van Sapunoteka te komen want dit kleine bedrijfje verkoopt haar producten alleen via lokale markten en winkels en via haar Facebook Pagina waar alles in het Kroatisch is geschreven. Maar goed, Koosje gaat verder op onderzoek uit en introduceert jullie alvast twee heerlijke Sapunoteka producten.

Sapunoteka
Ik heb een gezichtscrème met olijf-en avocado-olie en een fijn stuk Little Witch zeep gekocht. De crème zit in een robuuste aluminium tube en kost €12,95 voor 75ml. De zeep is een stuk van 100 gram en kost €3,95.

Sapunoteka
De ingrediënten van de gezichtscrème en de Little Witch zeep zijn super! De zeep ruikt lekker kruidig en natuurlijk en zit in een mooi doosje die je open kunt schuiven. De zeep bevat diverse etherische oliën die de zeep deze geur geven. Tenslotte maken de klaproos zaadjes de zeep helemaal af, tijdens het douchen ontstaat hierdoor een lichte scrub. De Little Witch zeep is op basis van olijfolie en kokosolie en bevat alleen maar puur natuurlijke ingrediënten.
Ingrediënten zeep: Olea Europea (Olive) Oil, Cocois Nucifera (coconut Oil), Aqua, Sodium Hydroxide, Rosmarinus Officinalis (Rosmary) Oil, Pelargonium Graveolens (Geranium) Oil, Lavendula Hybrida (Lavender) Oil, Eugenia Caryophyllus (Clove) Flower Oil, Poppyseed, Paprika, Green Clay.

Sapunoteka Swatch
Ingrediënten olijf en avocado gezichtscrème:
Aqua, Persea Gratissima (Avocado) Seed Oil, Emulsifier (Potassium Palmitoyl, Hydrolyzed Wheat Protein, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol), Olea Europea (Olive) Oil, Prunus Ameniaca (Apricot) Kernel Oil, Ricinus Communis ( Castor) Seed Oil, Glycerine, Tocopherol Acetate, Pelarganium Graveolens (Geranium) Oil, Preservative (Dehydroacetic Acid (DHA) Benzyl Alcohol.

Vegan, Fairtrade en bunnyproof.

De gezichtscrème bestaat evenals de zeep uit fantastische ingrediënten en is veelbelovend voor mijn huid. Naast Avocado en olijfolie bevat deze ook abrikozen– en castor olie en vooral deze olie wordt niet voor niets ‘wonderolie’ genoemd. Zoals ik al tijdens de introductie beschreef zijn de producten van Sapunoteka vooralsnog alleen verkrijgbaar bij NYHAVN in Haarlem en ik hoop dat daar snel verandering in komt. Ik moet nog even speuren naar degene die dit merk naar Nederland brengt want er zijn nog een aantal items die ik zeer graag wil uitproberen. Wanneer dit niet lukt moet ik weer een keertje terug naar Haarlem maar dat zal best wel goed komen.

Wat vinden jullie van de twee producten die ik heb gekocht?

Liefs van Koosje ♥

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge