Green Beauty Review

Koosje test: de Traay Bodymilk Patchoeli & Zoete Amandel ♥

25 juli 2015
BeeNatural bodymilk Patchoeli & Zoete Amandel

Gisteren begon mijn eerste dag van mijn lange vakantie, maar liefst vier hele weken ben ik vrij en in deze tijd ga ik een hele grote stap maken, ik ga namelijk verhuizen. Alle dieren gaan natuurlijk mee en ik vind het heel erg spannend wat er allemaal gaat gebeuren.
Maar goed, op mijn allereerste vakantiedag wilde ik even de stad in om te winkelen. In Arnhem is het vrijdagochtend altijd markt en ook moest ik nog even kijken naar een jasje voor de Zwarte Cross en Terschelling. Aan het einde van de ochtend heb ik nog een paar boodschappen gedaan bij mijn favoriete biologische supermarkt Ekoplaza en zag daar de vernieuwde lijn van de Traay BeeNatural in de schappen staan.

Ik kocht de bodymilk met patchoeli en zoete amandel omdat ik geur van patchoeli zij het in geringe mate lekker vind. Ik hou van de aardse geur en het maakt mij op de een of andere manier rustig. Ik heb een aantal dingen opgezocht over patchoeli en vind het leuk om een aantal wetenswaardigheden over deze plant uiteen te zetten.

Patchoeli struik

Patchoeli in Aromatherapie
De Latijnse naam is Pogestemon Cablin en het is een struikje van ongeveer een meter hoogte met harige stengels en aromatische donzige bladeren. Patchoeli staat bekend om haar krachtige zoet-kruidige geur. De kwaliteit van  patchoeli olie wordt beter naarmate hij ouder wordt. Een bijvoorbeeld 5 jaar oude olie is zeer stroperig en heeft een zware zoete geur. Patchoeli heeft een schimmeldodende werking vooral bij huidschimmels, is een celvernieuwer en bevordert de genezing van wonden. De olie werkt celvernieuwend, versterkt de aderwand en is erotiserend.
Een interessante eigenschap van patchoeli is dat de olie bij geringe hoeveelheden een stimulerende en bij een hoge dosering een kalmerende werking heeft. (bron: www.aromatherapie-info.com)

De Traay Bee natural body milk Patchoeli & Zoete Amandel
Patchoeli en vitamine E revitaliseren de huid en vertragen de afgifte van talg. Amandel olie kalmeert de huid.
Deze romige bodymilk voedt, verzorgt en verzacht uw huid. Heerlijk voor na het douchen, baden en zwemmen, maar ook voor de dagelijkse huidverzorging. Ze bevat natuurlijke ingrediënten, zoals amandel- en sesamolie om de huid zacht en soepel te houden. Daardoor wordt ze snel door de huid opgenomen, zonder vet aan te voelen.

Bee Natural
De bodymilk heeft een lichte textuur, de lotion wordt niet meteen opgenomen maar heeft eventjes tijd nodig. De huid voelt gevoed aan de bodylotion laat geen vettig laagje achter. Daardoor is deze bodylotion zeer geschikt voor de wat vettere huid. De lotion ruikt subtiel naar patchoeli en na het aanbrengen blijf je deze geur ook nog ruiken. Ik vind het een warme rustgevende geur en enorm prettig om te dragen en te combineren met een parfum. Wanneer we de ingrediëntenlijst bekijken vinden we allerlei voedende bestanddelen zoals sesamolie, sheaboter, amandelolie, zonnebloemolie, rozemarijnextract en veel patchoeli olie. De bodylotion is BDIH gecertificeerd, geschikt voor veganisten en proefdiervrij.

De BeeNatural bodylotion Patchoeli & Zoete Amandel is verkrijgbaar bij Ekoplaza en kost €5,59 voor 150ml

Liefs van Koosje ♥

clipart

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge