Green Beauty Haarverzorging

Koosje’s favoriete eco haarstyling producten ♥

14 juli 2015
Favoriete eco haarproducten

Het klinkt misschien een beetje vreemd maar voor haarverzorgingsproducten kom ik vaak bij blackhair en afro haarshops terecht, en ik vind er de meest fantastische merken! Natuurlijk heb ik ook weleens een miskoop gehad omdat in de kern Europees haar echt anders van structuur is dan black hair maar sowieso vind ik het erg leuk om nieuwe merken te ontdekken. Ik zal proberen zoveel mogelijk deze leuke links met jullie te delen omdat het altijd prettig is om je haren de juiste aandacht te kunnen geven die zij nodig hebben.

Het merk Intelligent Nutrients ( gerelateerd tot Aveda ) is een favoriet merk van mij. Niet alle producten van Intelligent Nutrients vind ik even fijn maar op het gebied van haaroliën, styling en verzorging vind ik dit merk echt een topper.

Welke eco haarstylingsproducten gebruik ik nu het liefst?
* Intelligent Nutrients Styling Pommade: Define Curls , Defrizz and Straighten hair.
* Intelligent Nutrients Spray-on Detangler
* Less is More Flower Whip
* Tropic Isle Living Leave in Conditioner & Detangler
* Tropic Isle Living Black Castor Oil Hair Food

Intelligent Nutrients Styling Pommade:  €39,00 130ml
Brengt het haar in model, verfijnt krullen en temt pluizig haar. Het is een krachtige maar tevens ook flexibele pommade die glans toevoegt aan het haar en vocht afstoot. De Styling pommade verzacht het haar en houdt losse plukken in bedwang terwijl het textuur creëert.
Het bevat voedende formule op basis van tropische boters en oliën en beschermt het haar tegen de hittebehandelingen door föhn en/of stijltang. De pommade ruikt licht citrusachtig en is goed uit het haar te wassen.

Ingrediënten:
Ricinus Communis (Castor) Zaadolie, 1 Water/Aqua, Acacia Senegal Gum, 1 Bijenwax/Cera Alba, 1 Agave Emericana Bladerextract, 1 Cocos Nucifera (Kokos) Olie, 1 Cymbopogon Schoenanthus (Limoengras) Olie, 1 Cistus Ladaniferus Olie, 1 Citroensap Extract Schilolie, 1 Butyrospermum Parkil (Shea Boter), 1 Copernica Cerifera (Carnauba) Wax/Cera Carnauba, 1 Theobroma Cacao (Cacao) Zaadboter, 1 Simmondsia Chinensis (jojoba) Zaadolie, 1 Euterpe Oleracea (Acai) fruitolie, 1 Rosa Moschata (Rosehip) Zaadolie, 1 Nigella Sativa (Zwarte Komijn) Zaadolie 1,2 Cucurbita Pepo (Pompoen) Zaadolie, 1,2, Rubus Idaeus (Rode Framboos) Zaadolie, 1,2, Vitis Vinifera (Rode Druif) Zaadolie, Vaccinium Marcocarpon (Veenbes) Zaadolie, , 1,2, Limoneen, 1,3, Linalool, 1,3, Farnesool, 1,3, Benzylbenzoaat, 1,3, Eugenol, 1,3, Citroenzuur, 1,3, Tocoferol (Vitamine E)

castorolie
Intelligent Nutrients Spray-on Detangler:
€33,00 200ml
De Detangler van Intelligent Nutrients is een authentiek anti-klit middel met een licht conditionerende werking. Het bevat een uitgekiend plantaardig oliën complex die voor het haar wonderen doet en het ruikt ook nog eens heerlijk aards en natuurlijk. De hele dag blijf ik de comfortabele geur ruiken. Het maakt mijn haar makkelijk doorkambaar en het ziet er gezonder en glanzend uit.

Ingrediënten:
Water/Aqua, Aloe Barbadensis (Aloë Vera)1 Bladersap, Glycerol1, Lecithine1, Gedenatureerde Alcohol1,3, Azijn/ Acetum1, Xanthaangom1, Glucose1, Maltodextrine1, Nigella Sativa (Zwarte Komijn)1,2 Zaadolie, Cucurbita Pepo (Pompoen)1,2 Zaadolie, Rubus Idaeus (Rode Framboos)1,2 Zaadolie, Vitis Vinifera (Rode Druif)1,2 Zaadolie, Vaccinium Macrocarpon (Veenbes)1,2 Zaadolie, Simmondsia Chinensis (Jojoba)1 Zaadolie, Coffee Arabica (Koffie)1 Zaadolie, Citrus Aurantium Dulcis (Sinaasappel)1 Schil Olie, Citrus Grandis (Grapefruit)1 Schil Olie, Lavandula Angustifolia (Lavendel)1 Olie, Elettaria Cardamomum (Kardemom)1 Zaadolie, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot)1 Fruitolie, Pogostemon Cablin (Patchouli)1 Olie, Cinnamomum Cassia (Kassie)1 Bladerolie, Chamomilla Recutita (Kamille)1 Bloemenolie, Vetiveria Zizanoides (Vetiver)1 Wortelolie, Rosmarinus Officinalis (Rozemarijn)1 Bladerolie, Helichrysum Italicum (Strobloem)1 Bloemenolie, Cinnamomum Camphora (Ravintsara)1 Bladerolie, Origanum Marjorana (Marjolein)1 Bladerolie, Pelargonium Graveolens (Geranium)1 Bloemenolie, Piper Nigrum (Peper)1 Zaadolie, Cinnamomum Zeylanicum (Kaneel)1 Schors Olie, Thymus Vulgaris (Tijm)1 Bladerolie, Origanum Vulgare (Oregano)1 Bladerolie, Litsea Cubeba (May Chang)1 Bladerolie, Citrus Medica Limonum (Citroen)1 Schil Olie, Limoneen1,4, Eugenol1,4, Linalool1,4, Geraniol1,4, Kaneelaldehyde1,4, Citronellol1,4, Citroenzuur, Tocoferol (Vitamine E)

black-and-white-natural-hair-4b-long-alice-in-nappyland-naturalista-afro-hair

Less is More Flower Whip 30ml €6,50 150ml €28,50
Dit product heb ik gekocht bij een natuurdrogisterij in Aken. Ik had wel eens eerder van dit merk gehoord maar in Nederland nog niet gezien. Inmiddels is het merk bij verschillende Nederlandse webshops verkrijgbaar. Het is een van oorsprong Oostenrijks merk dat respect voor natuur en milieu in een hoog vaandel heeft staan. De hoofdingrediënten zijn: sheabutter, bijenwas en aloë vera. De Flower Whip ruikt heerlijk naar het sensuele Ylang Ylang, Rozen Geranium en Sinaasappel. Producten van Less is More zijn verkrijgbaar bij webshop www.besopure.nl

Tropic Isle Living Leave in Conditioner & Detangler €17,95 236ml
De producten van Tropic Isle Living bevatten één hoofdingrediënt namelijk castorolie, ook wel wonderolie genoemd. Castorolie staat bekend om haar haargroei stimulerende stoffen en bevat een hoge dosis aan essentiële omega-9 vetzuren. Ook voor de huid heeft het vele goede eigenschappen. Ik gebruik voor mijn haren het liefst de Leave in Conditioner & Detangeler maar de pure olie is ook zeer heilzaam wanneer je het als haarmasker wilt gebruiken. De pure castorolie kun je verkrijgen bij webshop www.naturalheroes.nl.

Tropic Isle Living Castor Olie Hair Food €17,95 118ml
Als laatste nog een mooi product van het merk Tropic Isle Living. De Hair Food kun je net als de castorolie gebruiken als haarmasker, leave-in conditioner of voor de styling van je haar. De Hair Food en de Leave-in Conditioner ruiken kruidig en nootachtig en daar moet je wel van houden. Naast de castorolie zitten er ook andere verzorgende natuurlijke ingrediënten in, namelijk kokosolie, sheaboter, jojobaolie, neemolie en rozemarijn.

Ik ben benieuwd of jullie weleens black hair producten gebruiken?

Liefs Koosje ♥

clipart

1 Comment

  • Reply Mooi van Koosje test African Black Soap van Natural Heroes | Mooi van Koosje 29 augustus 2014 at 19:09

    […] Heroes Biologische Aleppo zeep, Rauwe Shea butter, Jamaicaanse Wonderolie ( waar ik eerder een artikel over schreef ) en Monoï de Tahiti […]

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge