Natuurcosmetica

Erica Kruiderijen Rozen bodylotion & handwaslotion ♥

22 juni 2015

Ik weet niet wat het is maar er gaat een magische werking uit van de roos. Als prachtige elegante bloem maar ook als ingrediënt in huidverzorging. De roos associeer ik met vrouwelijkheid, zachtheid en liefde. In mijn tuin bloeien verschillende rozensoorten nu volop en dat is echt genieten. De geur van de roos vind ik lieflijk en sensueel. Vandaag dan ook een blogpost over twee producten van Erica Kruiderijen waarin roos is verwerkt. De bodylotion met rozen heb ik tijdens de klantendag gekocht en de rozen handzeep zat in de goodiebag!

Erica rozen bodylotion €8,50 250ml
De bodylotion is geparfumeerd met rozengeur en bevat heel veel geneeskrachtige plantaardige ingrediënten zoals de extracten van calendula, kamille, paardenkastanje, driekleurig viooltje, hamamelis, arnica en rode zonnehoed.
Zoals de naam zou vermoeden zit er dus geen rozenolie of rozenextract in. Verder is het een prima verzorgende bodylotion met een heerlijke natuurlijke rozengeur. De bodylotion bevat het synthetische conserveringsmiddel  phenoxyethanol, het zou fijn zijn wanneer Erica daarvoor een gezond alternatief verzint.

Ingrediënten: Aqua, Calendula Officinalis, Dicapryl Ether, Cetearyl Alcohol, Soya Hispiola, Rice Bran Oil, Cetearyl Glucoside Cetearyl Alcohol, Glycerin, Butyros-permum Parkii, Phenoxyethanol Ethylhexylglycerin, Aloë Vera, Parfum, Sodium Stearoyl Glu-tamate, Hamamelis, Matricaria Chamomilla, Viola Tricolor, Plantago Lancelotta, Salvia Officinalis, Arnica Montana, Echinacea Purpurea, Aesculus Hippocastanus, Hypericum Perforatum, Achillea Millefo-lium, Potassium Sorbate, Toco-pheryl Acetate, Sodium Ben-zoate, Iron Oxide E122, Sodium Phytate, Polyglyceryl-10 Laurate, Triticum Vulgare, Sunflower, Lecithin, Ascorbyl Palmitate, Tocopherol, Xanthan Gum.

Erica Rozen Handwaslotion €3,95 300ml
In tegenstelling tot de roos bodylotion zit in deze handwaslotion wel verzorgende rozenolie verwerkt. De handwaslotion ruikt heerlijk en zit in een makkelijke pompflacon. De handwaslotion bevat ook nog verzorgende aloë vera en tarwe proteïne die ervoor zorgen dat de huid vocht vast houdt en dus niet uitdrogend werkt. Een prima handzeep dus!

Ingrediënten: Aqua, Coco-Glucoside, Sodium Coco-Sulfate, inulin, Lactic Acid, Sodium Chloride, Aloe Barbadensis, Rosa Damascena Flower Oil, Decyl Glucoside, Dicaprylyl Ether, Glyceryl Oleate, Hydrolized Wheat Protein, Parfum, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Benzoic Acid, Citronellol, Famesol, Geraniol, Limonene.

Ik ben tevreden met deze spulletjes van Erica, binnenkort ga ik eens een kijkje nemen bij het vernieuwde Erica filiaal in het Centraal Station van Amsterdam. Ik ben reuze benieuwd naar hoe deze is geworden!

Kopen jullie ook weleens iets bij Erica Kruiderijen?

Liefs Mooi van Koosje ♥

Rose logo Mooi van Koosje

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge