Babyverzorging Green Beauty Huidverzorging Natuurcosmetica

Witte Malva babyverzorging van Weleda ♥

13 juni 2015

Vandaag wil ik graag aandacht schenken aan de gevoelige babyhuid, want niets is zo kwetsbaar als een teer en dun babyhuidje. De huid van een baby is namelijk 5 keer zo dun als een volwassen huid. We moeten deze huidjes goed verzorgen en ik ben dan ook van mening dat er veel betere alternatieven zijn voor de reguliere producten die we zo vaak in de babykamers zien staan.

De Witte Malva lijn van Weleda is eigenlijk bedoeld voor de tere babyhuid maar ook kinderen en volwassenen kunnen er zeker baat bij hebben. Ik heb onlangs twee producten uit de Witte Malva lijn gebruikt omdat ik ontzettend last van eczeem had en ik niets kon verdragen.

De producten van de Malva huidverzorgingslijn bevatten onder andere extracten van de Witte Malva en het driekleurig viooltje die de zeer gevoelige huid verzachten en beschermen.

Weleda Witte Malva
Op het eerste gezicht lijkt witte malva een kwetsbare plant, maar de plant verdraagt een gebrek aan water en warmte uitstekend. Gelachtige stoffen in de wortels en bloemen beschermen de plant tegen uitdroging. De hoge concentratie aan slijmachtige bestanddelen in de wortels zorgen voor de kalmerende, verzachtende, beschermende en hydraterende invloed op de huid. De breekbare, bijna witte bloemen met een roze schakering en hun delicaat parfum hebben een kalmerend en verzachtend effect op de zintuigen.

witte bloem weleda
De botanische naam van witte malva, ‘althea’, is afkomstig uit het Grieks en betekent ‘genezend’. Witte malva wordt al sinds eeuwen gebruikt als geneeskrachtige plant in China, Syrië, Egypte en Griekenland. De plant is waarschijnlijk pas in de middeleeuwen naar Centraal-Europa gekomen, toen de landbouw zich volop begon te ontwikkelen. Nu wordt witte malva gekweekt op zoutgronden in kuststreken. (bron www.weleda.nl )

witte malva swatch creme

De romige textuur van de witte malva bodymilk.

witte malva swatch gezichtscreme

De stevige textuur van de Weleda witte malva gezichtscrème.

Zoals je op de foto’s kunt zien is de textuur van de bodylotion en de gezichtscrème lekker stevig en romig. Beide crèmes trekken ondanks de rijke samenstelling en textuur snel in de huid en maken deze soepel en zacht. Ook ruiken ze heerlijk knuffelig zoet.

Ingrediënten witte malva bodymilk:
Water/bronwater, kokosolie, Sesamolie, Glycerine, Alcohol, Cetearylglucoside, Bijenwas, Gehydreerde kokosglyceride, Cacaoboter, Bernagiezaadolie, Distelolie, onverzeepbare bestanddelen van zonnebloemolie, Glyceryl stearaat SE, Amandelolie, Extract van echte heemstwortel, Extract van het driekleurig viooltje, Xanthaan, Glycerylcaprylaat, Squalaan.

Ingrediënten witte malva gezichtscrème:

Water/bronwater, kokosolie, Sesamolie, Glycerine, Alcohol, Amandelolie, Bijenwas, Cetearylglucoside, Glyceryl Stearaat SE, Bernagiezaadolie, Distelolie, Onverzeepbare bestanddelen van zonnebloemolie, Gehydrateerde kokosglyceride, Extract van echte heemstwortel, Extract van het driekleurig viooltje, Xanthaan, Melkzuur, Glycerylcaprylaat.

Koosje concludeert:
De Weleda witte malva lijn is een hele goede huidverzorging voor de tere baby en kinderhuidjes en ook zeer geschikt voor de gevoelige volwassen huid. Het is een puur natuurlijke huidverzorging die je het gevoel geeft iets goeds te doen voor je kindje. Daardoor zouden deze crèmes het beste alternatief kunnen zijn voor de conventionele crèmes die we allemaal wel kennen en die vol zitten met chemische bestanddelen en parfum. Tenslotte willen we toch het beste voor onze kinderen nietwaar?

De witte malva bodymilk kost €14,99 voor 200ml en de gezichtscrème kost €9,99 voor 50ml.

Liefs Mooi van Koosje ♥

 

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge