Katten

De katjes van Koosje testen Yarrah biologisch kattenvoer ♥

3 juni 2015
Test Pakket Yarrah

Ik ben erg dol op mijn vijf katten en nadat enkele jaren geleden Tygo een chronische aandoening bleek te hebben ben ik mij gaan verdiepen in natuurlijke voeding en suppletie voor al mijn katten. Ik was altijd al erg geïnteresseerd in biologische voeding en homeopathie voor eigen gebruik maar ik ben er ook van overtuigd dat een natuurlijke leefwijze ook beter bij mijn katten past. Ik wil ze het liefst zo puur mogelijk eten geven en het liefst schakel ik helemaal over op gezonde brokjes. Alleen heb ik inmiddels wat oudere katten (behalve Tygo) die best wel wat extra vocht kunnen gebruiken en niet zoveel tanden meer in hun bek hebben. Voor hen zoek ik naar voeding dat zoveel mogelijk vlees of vis bevat en beslist geen toegevoegde conserveringsmiddelen, kleurstoffen en suikers. Het is een hele zoektocht en daarom wilde ik ook erg graag meewerken aan het testen van Yarrah biologische diervoeding.
Voor het testen van conventionele merken zijn speciale kennels ingericht met (asiel) honden en katten die het diervoeder testen. De honden en katten ervaren veel stress onderling omdat hun leven bestaat uit de fixatie op eten en onderlinge strijd. Je kent beslist wel een hond of kat die alles in een keer opschrokt omdat hij bang is dat het voer weg wordt gehaald. En sowieso het gegeven dat dit allemaal in gevangenschap gebeurd is niet fijn en kwalijk te noemen. De mensen achter Yarrah laten mens en dier in hun eigen habitat het voer testen en dat is zoveel beter. Vandaag heb ik een mooi pakket ontvangen waar vooral Toon de rode kater erg blij mee was. Wellicht kwam dit doordat ik zo enthousiast tegen hem praatte terwijl ik het pakket aan het uitpakken was. Toon houdt namelijk wel van een beetje aandacht! Ik vond het zo leuk om eens over mijn katten te bloggen dat ik meteen een aantal foto’s heb gemaakt van onze eerste testmaaltijd van Yarrah! Sommige foto’s zijn niet helemaal scherp maar ik denk dat het enthousiasme er wel vanaf straalt.

Toon en het Yarrah Test Pakket
Toon ruikt het voer al zodra ik het pakketje heb geopend. Samen op de bank het pakketje openen is leuk!

Toon blij met het Yarrah voer
Wanneer Toon vrolijk is en enthousiast danst hij met zijn voorpootjes. Toon houdt wel van een beetje aandacht.

Yarrah Chuncks
In het pakketje zaten verschillende producten. Vanavond proberen we een blikje natvoer met kip, brandnetel en tomaten. Ik hoop dat ze dit lekker zullen vinden.

Yarrah inhoud blikje
Wanneer ik het blikje open zie ik wat bleke vrij grote brokjes vlees. Gelukkig ruikt het voer niet zo sterk want daar kan ik niet zo goed tegen. Het voer van Yarrah bevat geen kleurstoffen, smaakstoffen of andere kunstmatige toevoegingen. Het droogvoer wordt geconserveerd door de toevoeging van rozemarijn en vitamine E wat een natuurlijk antioxidant is.

Yarrah test eten
En dan nu de test! Mientje en Toon beginnen meteen met eten, en het lijkt hen prima te smaken.

Yarrah
Ook Flo eet rustig een hapje mee.

Na deze voortreffelijke maaltijd was de tijd aangebroken voor een uitgebreide wasbeurt en zagen mijn katten er tevreden uit. Het is uiteraard wel de bedoeling dat je je bevindingen laat weten aan de makers van Yarrah. Zo moet ik na het gebruik van elk product een vragenlijst invullen. Zo komen alle testgegevens bij elkaar en kan het product verder ontwikkelt of aangepast worden. Ik vind het een goed initiatief van Yarrah en ik hoop dat dit door meerdere diervoedermerken opgepakt zal worden. Want ik vind het een heel naar idee dat testdieren het voer dat ik wil kopen onder dwang hebben moeten eten, daarvoor houd ik teveel van hen.
Het voer van Yarrah is biologisch, dierproefvrij en heeft het EKO keurmerk. Ik vind het erg leuk om allereerst dit merk te mogen testen alvorens helemaal over te stappen op natuurlijk voer. Het biologische dierenvoer is onder andere verkrijgbaar bij Ekoplaza. Neem een kijkje op de website van Yarrah voor een verkooppunt bij jou in de buurt.

Vind jij een gezonde voeding ook zo belangrijk voor je liefste huisdier?

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge