Green Beauty Haarverzorging Natuurcosmetica

Mooi van Koosje test Burt’s Bees Baobab Shampoo ♥

18 mei 2015
Burt's Bees Banner

Vandaag eens geen review over make-up of huidverzorging maar over shampoo. Ik blog er niet zoveel over maar wanneer je bij mij in de douche zult kijken staat deze vol met allerhande shampoos, conditioners en andere haarverzorgingsproducten. Ik ben namelijk altijd op zoek naar de beste, de fijnste shampoo voor mijn haar maar helaas kan ik deze (nog) niet zo goed vinden.
Ik heb mijn leven lang al erg dik haar maar nu ik wat ouder word is mijn haar iets minder dik geworden, maar al met al heb ik nog genoeg haar over. Mijn haarstructuur is wat stug en ik heb snel last van kroezend haar. Daarom ga ik ook vaak naar Afro winkels toe omdat ik gemerkt heb dat veel van deze producten passen bij mijn haar. De shampoos en conditioners zijn vaak rijk aan plantaardige oliën waardoor ze zeer geschikt zijn en ook valt de prijs gemiddeld erg mee. Ik probeer er wel op te letten dat er geen kwalijke ingrediënten aan zijn toegevoegd want dat heb ik liever niet in de shampoos die ik gebruik.

Baobab vrucht oogst
Plantaardige ingrediënten vind ik ook in de nieuwe Burt’s Bees super hydraterende shampoo met baobab. Wederom een nieuw ingrediënt die we steeds meer zullen gaan zien in haar en huidverzorgingsproducten.
Baobab of Apenbroodboom groeien voornamelijk in Madagaskar. Door zijn vorm lijkt het alsof de boom op zijn kop staat. Volgens een legende van de Bosjesmannen (het San volk) is de boom voor straf door de goden uit de hemel op de aarde gegooid en op zijn kop terecht gekomen (bron: Wikipedia).
Baobab word ook wel Tree of Life genoemd vanwege zijn vele gunstige eigenschappen. Zo zit de vrucht van de baobab vol met vitamines, mineralen en antioxidanten. Tegenwoordig kennen we baobab ook als superfruit en wordt het in poedervorm toegepast in de keuken. Dus zowel inwendig als uitwendig kent dit ingrediënt vele toepassingen!

Burt’s Bees
De combinatie van het merk Burt’s Bees, waar ik al een tijd fan van ben en het leuke nieuwe ingrediënt baobab maakte mij heel erg nieuwsgierig. Ik had namelijk het gevoel dat deze shampoo wel eens heel fijn zou kunnen zijn. Burt’s Bees is een natuurlijk en milieubewust merk en bestaat al sinds 1984 wanneer de bijenhouder Burt Shavitz de serveerster Roxanne Quimby in New York ontmoet en zij samen gaan werken. Het bekendst zijn de lippenbalsems van Burt’s Bees maar het assortiment is momenteel al enorm gegroeid. De producten bestaan onder andere uit bijenwas, plantaardige en essentiële oliën, kruiden, bloemen en mineralen.


Hoe is de Burt’s Bees super hydraterende shampoo met baobab in het gebruik?
Wat mij het eerst opvalt aan deze shampoo is de bijna geleiachtige substantie. De shampoo heeft een licht bloemig parfum en schuimt vrijwel niet. Dit is een normaal effect bij shampoos met natuurlijke ingrediënten en geen chemische schuimmiddelen zoals SLS. De shampoo voelt heerlijk zacht aan en maakt mijn haren goed schoon. Daarna gebruik ik wel altijd een goede natuurlijke conditioner omdat ik anders mijn haren moeilijk kan kammen. Ik weet dat er van deze lijn ook een conditioner verkrijgbaar is maar deze heb ik (nog) niet gebruikt.


Na het wassen lijkt mijn haar gladder en voller en wat mij de laatste tijd opvalt is dat ik ook minder haren in mijn borstel zie. Dat vind ik helemaal een fijne bijkomstigheid omdat ik de laatste tijd wat meer haaruitval heb dan ik gewend ben. Ik was mijn haren ongeveer twee keer per week en dat is meer dan voldoende voor mijn droge haren.


De INCI lijst ziet er goed uit, de baobab olie (adansonia digitata oil) staat in ieder geval vrij vooraan op de lijst wat betekend dat er redelijk wat van dit ingrediënt aan de shampoo is toegevoegd. Naast de baobab zit er ook rijstextract, cacao boter, oregano, Thijm en jojoba in verwerkt en dat verklaart de heerlijke natuurlijke geur!
Verder is de shampoo vrij van sulfaten, parabenen, phthalaten, petro chemicaliën en is hij niet getest op dieren. Een grote flacon van 295 ml is verkrijgbaar bij de webshop van Big Green Smile en kost €12,99 voor 295ml.

Liefs Mooi van Koosje  ♥

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge