Haarverzorging

Koosje test: Organix Weightless Hydration Coconut Shampoo & Conditioner

11 mei 2015

O wat hou ik van het heerlijk zoete natuurlijke ingrediënt dat mijn haren en huid in topconditie houdt en ook tijdens het koken een ware toevoeging is. Ik heb het hier natuurlijk over kokosolie (oleum cocos) en dat kokosolie goed voor de inwendige mens is weten we al een tijdje. Tegenwoordig neemt ook de belangstelling voor deze tropische plantaardige olie alleen nog maar toe.
Kokosolie is voor ontzettend veel doeleinden geschikt en ook lees ik veel berichten dat verschillende celebraties kokosolie hebben ontdekt. In India gebruiken vrouwen alleen maar producten met kokosolie voor hun haren en dat heeft ervoor gezorgd dat zij het mooiste en dikste haar hebben van de wereld. Kokosolie dringt diep in het haar, vult de eiwitten aan en zorgt zo voor dik en gezond haar. Ook helpt het de haargroei te bevorderen en kan pure kokosolie gebruikt worden om roos tegen te gaan. In dat geval gebruik je de kokosolie als een kuur.

Wanneer ik mij nog verder in de voordelen van kokosolie verdiep lees ik dat kokosolie veel goede (lange ketens) vetzuren bevat die de strijd aangaan tegen bepaalde bacteriën, virussen, schimmels, parasieten en ontstekingen. Voor inwendig gebruik kun je kokosolie als een detox gebruiken en dien je 3 maal daags een lepeltje kokosvet tot je te nemen.

coco

Ik gebruik erg graag kokos in huidverzorgingsproducten. Onlangs heb ik een potje kokosvet met rozenolie gekocht bij De Tuinen en deze bevalt mij ontzettend goed. (Link)
Onlangs was ik in Londen en zag ik nieuwe shampoos van het merk Organix staan en werd ik erg nieuwsgierig naar de shampoo en conditioner met kokoswater. Let wel, kokoswater is een ander ingrediënt dan kokosolie en bevat naast de verzorgende eigenschappen ook mineralen zoals magnesium en calcium. De verpakking van dit merk spreekt ook echt tot mijn verbeelding en ik vind ze ontzettend verleidelijk. De leuke dikke ‘buikjes’ van de producten van Organix zie ik altijd graag terug in mijn badkamer:-)

Hoe zijn de producten in het gebruik?
De shampoo en de conditioner zijn erg fijn in het gebruik. De shampoo is geleiachtig van textuur en ruikt heerlijk naar kokos. Het schuim voelt zacht en crémig aan en is goed uit te spoelen. Zoals op de foto goed is te zien is de textuur van de conditioner lekker stevig wat een extra verzorgend gevoel oplevert. Omdat de conditioner zo lekker dik is kun je hem goed gebruiken als haarmasker en kun je hem wat langer laten inwerken tijdens het douchen.

ogx swatch shampoo
ogx swatch conditioner
Na het wassen voelt mijn haar zacht en stevig aan en glanst het mooi. De geur van de kokos is na het wassen uit het haar verdwenen maar dat vind ik geen probleem. Ik vind het wel jammer dat de shampoo SLS bevat, ik moet even uitproberen of mijn hoofdhuid hier rustig onder blijft. Op de INCI zie ik dat het kokoswater vrij vooraan in de lijst staan en dat betekent dat het percentage kokoswater hoog is.

INCI shampoo OGX
INCI OGX conditioner
De OGX shampoo en conditioner bevatten geen parabenen en de verpakking is gemaakt van gerecyclede materialen. Wanneer je voor natuurlijke shampoos wilt kiezen dan kun je deze beter overslaan. Wil je een trendy product waaraan natuurlijke bestanddelen zijn toegevoegd en die ook een fijne werking hebben? Dan zijn de shampoos en conditioners van Organix misschien wat voor jou. Op de website van Organix Nederland kun je alle variaties die er verkrijgbaar zijn bekijken en bestellen. Ook weet ik dat er een aantal DA drogisterijen de producten van Organix verkopen. Voor meer informatie kun je het beste even de website van hen raadplegen.

De Organix Coconut Water shampoo en conditioner kosten €11,99 voor 385ml.

Zou jij een product van Organix aanschaffen?

Liefs van Mooi van Koosje ♥

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge