Green Beauty Huidverzorging

TIANA Coconut Oil Moisturiser met Rosa Damascena ♥

5 mei 2015
Tiana

Ik lees regelmatig Britse Ecobeautyblogs om inspiratie op te doen en tijdens het lezen stuitte ik op een product waar ik erg enthousiast over werd. Alleen was deze in Engeland verkrijgbaar en tijdens mijn stedentrip naar Londen heb ik bijna alle filialen van Holland & Barrett (Britse natuurdrogist zoals De Tuinen) afgelopen om een pot van deze kokos crème te vinden.
Helaas stonden de potjes van TIANA niet bij Holland & Barrett in Londen maar gewoon bij Holland & Barret (De Tuinen) in Nederland. Ik heb meteen een potje gekocht om deze te testen en besloot om er meteen een review over te schrijven, want wat is deze puur natuurlijke moisturiser goed!

TIANA inhoud
De kokosproducten van TIANA voor zowel inwendig als uitwendig gebruik zijn Fair Trade en biologisch gecertificeerd en hebben vele Awards gewonnen. Het TIANA Fair Trade Project ondersteund de lokale kokosnoot boeren in de Philipijnen om hen zo in hun onderhoud te kunnen voorzien.
De ultra geconcentreerde kokosboter bevat pure biologische essentiële oliën van de Rosa Damascena. Voor 1 liter rozenolie is ongeveer 4000 kilo rozenblaadjes nodig. De rozenolie die TIANA in dit product gebruikt is zo geconcentreerd en puur dat het stolt beneden de 24 ºC en het heel goed matcht met de koudgeperste kokosolie omdat zij hetzelfde smeltpunt hebben.

Swatch TIANA
De koudgeperste kokosolie smelt meteen in aanraking met de huid waarna deze vrijwel meteen door de huid opgenomen wordt. De olie is geschikt voor een droge en gevoelige huid en kan ook gebruikt worden op de huid onder de ogen. De moisturiser bevat een hoge dosis antioxidanten die de huid verzacht en hydrateert en fijne lijntjes en rimpeltjes doet verminderen. Door de mix van kokos en de rozenolie is de geur wel wat overheersend. Ik heb de moisturiser voor de nacht gebruikt maar kon niet zo goed tegen de geur, vond deze zelfs een beetje bedwelmend. Voor de dag is de TIANA moisturiser heel erg fijn en doordat ik deze als basisverzorging gebruik verdwijnt de geur vanzelf. Desondanks ben ik erg blij met dit eenvoudige glazen potje kokos-rozen olie en voel ik mij er erg prettig bij want puurder dan dit bestaat er bijna niet.

Een potje van 100ml kost €20,95 en is verkrijgbaar bij diverse filialen van Holland & Barret (de Tuinen).

Voor de overige producten zou ik een kijkje nemen op de website van TIANA.
Alle producten zijn vegan en ECOCERT gecertificeerd.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

7 Comments

 • Reply Zoë 5 mei 2015 at 10:05

  Klinkt heerlijk! Wel een beetje jammer dat de natuurlijke geur zo overheersend is. Als dagverzorging lijkt dit me inderdaad prima 🙂

 • Reply Marieke 12 mei 2015 at 09:25

  Klinkt als een heerlijk verzorgingsproduct! Ik vind pure kokosolie persoonlijk ook altijd wat overheersend, maar ik ben wel gek op rozengeur. Ik ben daarom wel benieuwd naar de geur!

  • Reply Mooi van Koosje 12 mei 2015 at 09:37

   Zal ik je een potje toesturen om uit te proberen Marieke

   • Reply Marieke 12 mei 2015 at 12:17

    Oh wat lief! Heb je er nog meer van dan?

    • Reply Mooi van Koosje 12 mei 2015 at 12:31

     Ik kan een potje voor je vullen? Vind je dat goed?

     • Marieke 12 mei 2015 at 15:04

      Ja dat zou erg fijn zijn, dankjewel! 🙂

  Leave a Reply

  CommentLuv badge