Green Beauty Review

HURRAW! Black Cherry – vegan & bio lippenbalsem met kersensmaak!

14 maart 2015
Hurraw Vegan Lipbalm

Ik ontving van Debbie onlangs een pakketje met beauty producten om te reviewen. Eén van deze producten betreft de HURRAW! Black Cherry Lippenbalsem. Leuk om dit product tegen te komen, want ondanks dat ik al veel van dit coole merk heb gehoord, had ik het zelf nog niet geprobeerd. Daar kwam bij deze dus verandering in!
Hurraw! lippenbalsems zijn 100% natuurlijk en geschikt voor veganisten. De lippenbalsems zijn vervaardigd uit rauwe, biologisch gecertificeerde én fair trade ingrediënten. De lippenbalsems zijn gegarandeerd proefdiervrij en verkrijgbaar in diverse smaken en kleuren. Voor Mooi van Koosje testte ik de Hurraw! Black Cherry Lipbalm.

Hurraw! Black Cherry Lipbalm bevat de volgende ingrediënten:
Alkanna tinctoria (alkanet) infused *Prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil, ***Euphorbia cerifera (candelilla) wax, **Cocos nucifera (coconut) oil, *Simmondsia chinensis (jojoba) seed oil, **Theobroma cacao (cocoa) seed butter, *Ricinus communis (castor) seed oil, *Olea europaea (olive) fruit oil, organic flavors, Tocopherols (sunflower)
*koud geperst / biologisch **rauw & biologisch ***wildgeplukt

HURRAW! Vegan Lipbalm
Veelal zijn natuurlijke lippenbalsems op basis van bijenwas. Zoals je kunt zien bevatten HURRAW! lippenbalsems geen bijenwas, maar in plaats daarvan candelilla was. Candelilla was is afkomstig van de candelilla plant en wordt duurzaam geteeld in Mexico. Het is een ideale vervanger voor bijenwas, omdat het namelijk dezelfde beschermende eigenschappen heeft. Het voordeel is dat de bijen hierdoor niet belast worden. Veganisten vermijden ingrediënten die afkomstig zijn van dieren op wat van manier dan ook. Ik moet zeggen dat ik me hier wel in kan vinden. Ondanks dat ik zelf geen veganist ben, let ik steeds vaker op of een product dierlijke ingrediënten bevat of niet.
Naast candelilla was bevat het product verzorgende, biologische oliën zoals zoete amandelolie, kokosolie, jojobaolie, wonderolie, olijfolie en cacaoboter. Dat zijn er aardig wat! Tevens bevat het biologische smaak stoffen (voor de kersensmaak) en tocopherol afkomstig van zonnebloemolie. Tocopherol is vitamine E, een antioxidant wat gebruikt wordt om het product langer houdbaar te maken. Dit lippenbalsem bevat fijne, verzorgende ingrediënten die je lippen absoluut goed doen!
Nieuw voor mij is het bestanddeel Alkanna tinctoria (alkanet) infusie. Ik had nog niet eerder van dit ingrediënt gehoord, maar na wat research blijkt dat dit ingrediënt verantwoordelijk is voor de mooie intense rode kleur die deze lippenbalsem afgeeft.

Hurraw vegan lipbalm De verpakking.
Wat ik prettig vind is dat de verpakking voor gebruik dicht ‘gesealed’ zit met een sticker. Zo weet je zeker dat niet iemand het product al eens gebruikt heeft en dat vind ik wel een prettig idee. De verpakking oogt stoer, omdat het een andere vorm dan een standaard lippenbalsems heeft. Het valt ook lekker op. Ik hou ervan! De lippenbalsem ligt prettig in de hand.
Zodra ik de dop eraf haal komt mij meteen de kersengeur tegemoet! En wow, ik vind het echt ontzettend lekker ruiken! De geur doet mij denken cherry cola. Maar dan een natuurlijke en gezonde variant.
Op mijn hand is het effect wat subtieler, maar op mijn lippen geeft het een vrij intense rode kleur af aan de lippen. Je hebt hierdoor maar weinig nodig om je mond een mooie rode tint te geven. Ik ben aangenaam verrast, ik had het effect namelijk minder verwacht.
De lippenbalsem voelt niet vet aan, het laat geen plakkerig laagje achter, wat je soms met lippenbalsems wel eens hebt. In eerste instantie was ik een beetje bang dat de lippenbalsem hierdoor niet voedend genoeg zou zijn, maar dit is zeker niet het geval! Aanvankelijk had ik wat last van droge velletjes, maar deze zijn na gebruik snel verdwenen. Ook blijft de kleur lang zitten. Je hoeft dus niet constant te smeren, erg fijn, want zo kun je wat langer van je lippenbalsem blijven genieten!
Ik vind het fantastisch dat de lippenbalsems van Hurraw! pure, onbewerkte, biologische en fair trade ingrediënten bevat en dan ook nog eens vegan en 100% natuurlijk is! Dit maakt het merk voor mij ontzettend sympathiek. Dat het daarbij ook nog een mooie kleur afgeeft én heerlijk ruikt is nog een dikke pluspunt.
Ja ik ben erg tevreden over deze lippenbalsem en ben erg benieuwd geworden naar hun andere smaakjes!
Hurraw! Black Cherry is via diverse webshops te koop, onder andere bij Iherb.com en kost daar 3,37 dollar. Een absoluut koopje voor zo’n fijn product!

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge