Gastblogger Green Beauty Natuurcosmetica Review

Inge test reinigingsmelk en lippenbalsem van Dr.Hauschka ♥

8 maart 2015
Dr.Hauschka reinigingsmelk en lippenbalsem

Vandaag heb ik mijn eerste review voor jullie! Ik heb de reiningsmelk en de lippenverzorgingsstift van Dr.Hauschka  getest en ik vertel jullie graag wat ik ervan vind.

“De reinigingsmelk verwijdert op zachte wijze vuil en make-up, dus ook geschikt voor een gevoelige huid. De samenstelling van wondklaver, jojoba- en amandelolie zorgt dat de natuurlijke hydrolipidenlaag van de huid behouden blijft”. Op de foto hieronder zie je de inci-lijst. Een hoop fijne ingrediënten voor de huid. Veel verzachtende ingrediënten zoals jojoba olie en zoete amandelolie. Als tweede ingrediënt zie je alcohol in de lijst. Ik kan niet achterhalen om wat voor soort alcohol het hier gaat helaas. Verderop in de lijst staat cetearyl alcohol, dit is wel een zachte alcohol. Prettig om te weten.

INCI Dr. Hauschka reinigingsmelk
Ik heb de reinigingsmelk zowel ‘s ochtends als ‘s avonds gebruikt om mijn gezicht te reinigen.
Voor het reinigen maak ik eerst mijn vingertoppen nat met warm water en breng dan de melk aan. Ik verwijder de melk met een warm gastendoekje (geeft zo’n heerlijk weldadig gevoel) maar je kan het ook verwijderen met vochtige wattenschijfjes. De melk ruikt lekker naar rozen (misschien terug te vinden in de parfummix?) en heeft een zachte, lichte textuur. De reinigingsmelk zit in een mooie glazen flacon met een handig pompsysteem. Ik denk dat deze reinigingsmelk ook erg prettig is bij een wat vettere huid door de lichte textuur, maar is geschikt voor alle huidtypes. Resultaat? Mijn huid voelt zacht en schoon aan na het reinigen!

Ingrid test Dr. Hauschka
De flacon reinigingsmelk bevat 145 ml en kost € 21,95

Inci lippenverzorgingsstift:
Ricinus Communis seed oil, rosa canina fruit extract, simmondsia chinesis seed oil, lanolin,cera alba, dacus carota sativa root extract,butyrospermum parkii butter, euphorbia cerifera cera, copernicia cerifera cera, rosa damascena flower extract, prunus amygdalus dulcus oil, anthyllis vulneraria extract, cetyl alcohol, prunus armeniaca kernel oil, hydrogenated jojoba oil, parfum*, limonene*, citronellol*, geraniol*, citral*, linalool*,farnesol*, eugenol*, rosa damascena flower cera, lecithin.

*=uit natuurlijke etherische oliën

“Lippenverzorgingsstift bevat zuivere plantaardige wassen en kostbare plantaardige oliën om de lippen te verzorgen en te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Daarnaast biedt beschermingsfactor 5 bescherming tegen de zon”.

Dr. Hauschka lipbalsem
De lippenverzorgingsstift ruikt ook al zo lekker naar rozen! De lippenverzorging is prettig om aan te brengen. Met 1 laagje is de huid voldoende gehydrateerd. Natuurlijk kun je altijd je lippen voorzien van een tweede of derde laag, maar het is niet echt nodig. Ik heb het de eerste dagen een paar keer aangebracht. De lipverzorging geeft een mooie glans aan je lippen en na een week gebruik zijn mijn lippen beter gehydrateerd. Yeah! De beschermingsfactor 5 heb ik niet zo snel terug kunnen vinden maar zit waarschijnlijk ‘verstopt’ in een van de plantenoliën, zoals amandelolie of jojoba olie. Wel prettig voor op vakantie of wintersport! Houd er dan wel rekening mee dat het om een lage zonbescherming gaat. De lippenverzorgingsstift bevat 4,9 gram en kost € 8,50

Dit waren 2 fijne natuurlijke producten die ik mocht testen voor Mooi van Koosje. Ik kan jullie ze allebei aanraden!
Voor meer informatie over beide producten kun je de website van Dr.Hauschka Nederland raadplegen.

Tot de volgende keer en bedankt voor het lezen van mijn eerste blogpost.

Inge

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge