Green Beauty Huidverzorging Review

Squalan, zachte en pure huidverzorging dankzij suikerriet ♥

3 maart 2015
squalan flacons

Er is tegenwoordig veel aandacht voor eerlijke & pure huidverzorging en ook Mooi van Koosje heeft er al veel over geschreven. Voornamelijk huidverzorgende oliën afkomstig van diverse planten, bomen en vruchten zijn een trend. Een mooie verzorgde huid willen we allemaal en vooral nu het voorjaar er aan komt besteden we weer meer aandacht aan ons uiterlijk omdat we er fris en stralend uit willen zien. Ik ben van mening dat het gebruik van plantaardige oliën ons in dit streven kunnen voorzien.
Op dit moment gebruik ik een puur natuurlijk serum en moisturizer van Squalan, dit merk is pas sinds kort gelanceerd maar heeft wat mij betreft veel potentie. Monique Hugen en Leslie van der Meijden, founders van Squalan en allebei in het bezit van een gevoelige huid hebben dit pure ingrediënt ontwikkelt. De olie wordt squaleen genoemd en is een vetachtige substantie die door zowel mensen als dieren en planten geproduceerd wordt. Bij de geboorte is het percentage squaleen in onze huid hoog, maar dit neemt af naarmate we ouder worden.

Sqalan flacons
Er zijn drie mogelijkheden om squaleen te verkrijgen: In Japan en China worden de levers van haaien gebruikt om squaleen aan te onttrekken (lees dus goed de ingrediëntenlijst bij de aanschaf van producten wanneer je deze variant wilt vermijden!). De tweede mogelijkheid is squaleen te onttrekken van de olijf, deze methode is goed maar heeft als nadeel dat de kwaliteit daarvan niet stabiel is. Als laatste is er voor de mogelijkheid gekozen om squaleen te persen uit suikerriet en deze methode wordt gebruikt om de serums van Squalan te ontwikkelen. Nog een bijkomstig voordeel is dat de suikerriet die gebruikt wordt van biologische teelt is en Ecocert gecertificeerd.

suikerriet
Hoe zijn beide producten in het gebruik?
De Squalan Moisturizer bestaat uit Squalan Pure met een toegevoegde olie die het vocht in de huid 24 uur vasthoudt voor een extra hydraterende werking. Deze gezichtsolie is uitermate geschikt voor de rijpere en vochtarme huid. De moisturizer is vermengd met olie afkomstig van de Brassica Napus (koolzaadplant) en bevat vitamine A en E en is rijk aan omega 3-vetzuren.
De Squalan Pure is een luxe, verzachtende olie die lijntjes en rimpels vervaagt en de elasticiteit en glans van de huid herstelt. Deze droge olie is geschikt voor elk huidtype, zelfs voor de overgevoelige huid en voor mensen met huidklachten zoals eczeem. Beide producten kun je zowel overdag als ’s nachts gebruiken.

Mijn huid kan in de winter wel wat extra’s gebruiken en ook aangezien mijn 40 plus leeftijd  vraagt mijn huid om een speciale verzorging. Beide oliën zijn extreem zacht voor mijn huid en voelen lekker aan. Op dit moment heb ik de voorkeur voor Sqaulan Pure omdat deze wat rijker is dan de Moisturizer, deze zal ik wellicht in de zomer liever gebruiken. Beide producten zijn geurloos en laten geen vettig gevoel achter op mijn huid. Ik gebruik beide oliën als een serum en breng na het gebruik nog een natuurlijke dagcrème aan. Het effect op mijn huid is zeer prettig, beide oliën zijn licht en intens verzorgend. De verpakking vind ik niet zo mooi maar dat is mijn persoonlijke smaak. Aan de andere kant is een plastic flesje wel net zo veilig. De pompdispenser is prima en werkt lekker hygiënisch.
Het setje dat ik heb gebruikt voor dit artikel kost €24,95 en bestaat uit twee pompflacons van 10ml. Omdat je van de olie maar weinig nodig hebt kun je er lang mee doen. Een mooi product met een goede prijs-kwaliteit verhouding.
Voor meer informatie over de Squalan producten kun je de website van Sqaulan raadplegen.

Ben jij ook zo dol op pure oliën en welke gebruik jij het liefst?

Liefs Mooi van Koosje ♥


 

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge