Conventionele producten Haarverzorging Review

Review: Ziaja smoothing Cocoa shampoo en Hair mask

10 februari 2015
Ziaja Cocoa Shampoo

Ik heb zoveel goede en enthousiaste reviews gelezen over het Poolse merk Ziaja dat mijn nieuwsgierigheid heel erg werd gewekt. Onlangs is de tweede vestiging van een Ziaja shop geopend en dat is natuurlijk niet ongemerkt voorbij gegaan. De bloggers die bij dit event aanwezig waren mochten producten uitkiezen en dan begrijp je wel dat het web volstroomt met reviews. Ik heb een bestelling gedaan bij Ziaja en wilde nu eens op onderzoek uit hoe het kan dat er geen enkel puntje van kritiek op de producten van Ziaja is te ontdekken. Want ik ben namelijk ook erg enthousiast over de Cocao shampoo en het bijbehorende haarmasker en ik moet echt eerlijk zeggen dat mijn haren er nog nooit zo mooi hebben uitgezien en ik complimenten krijg. Maar hoe kan dit? Ziaja heeft een meer dan uitstekende prijs en kwaliteit verhouding en naar horen zeggen komt dit doordat het water dat in de producten gebruikt wordt uit eigen bron komt. Zou dat zo’n hoop in de kosten schelen? Het maakt mij erg nieuwsgierig en dus ben ik in de wereld van Ziaja gedoken.

Het Poolse merk Ziaja bestaat al meer dan 25 jaar en is opgericht door Aleksandra en Zenon Ziaja en is een familiebedrijf. De producten worden ontwikkeld door de combinatie van pharmaceuticals, natuurlijke ingrediënten en de wetenschap. De producten van Ziaja hebben al vele beauty awards gewonnen. (bron: www.ziaja.co.uk)
De producten worden in hun laboratoria niet op dieren getest.  Ik lees op de website dat 99% van de klanten graag een product blijft kopen van Ziaja omdat deze gewoonweg haar werk doet. Simpel, clean en zonder veel poes-pas.

Nog even dit: voor wie op zoek is naar een juiste natuurlijke haarverzorging is Ziaja niet het goede merk. Voor wie op zoek is naar een werkzame haarverzorging die eenvoudigweg doet wat het beloofd ook met synthetische ingrediënten, lees dan gerust verder.

Ziaja INCI Cocoa haarmaskerDe ingrediëntenlijst van de Cocoa Hair Mask ziet er eenvoudig en clean uit. Wat opvalt zijn de vocht-vasthoudende ingrediënten en de synthetische olie. Ook zitten er ingrediënten in het haarmasker die de substantie lekker smeuïg laten aanvoelen en het haar glad maken, vandaar dat fijne gladde gevoel. De ingrediënten zijn veilig voor het haar en de hoofdhuid maar daar zullen de meningen over verdeeld zijn. Ik heb haarmaskers in mijn handen gehad die claimden natuurlijk te zijn maar waar nog veel meer synthetische stoffen in verwerkt zaten. En synthetische stoffen kunnen zeker goed werkzaam zijn maar de vraag is of ik dit voor langere tijd wil gebruiken.

Ziaja haarmasker De Ziaja Cocoa Smoothing Shampoo bevat wel Sodium Laureth Sulfate en daar had ik graag een andere mildere variant van gezien. Sodium Lauryl Sulfoacetate (SLSA) zou een beter alternatief zijn geweest maar dit is een veel duurder ingrediënt en zullen we vaker bij de high-end haarverzorging terug zien. Gezien de prijs van de shampoo zou dit ook vreemd zijn. Tevens zie ik op de INCI van de shampoo geen Cacao boter vermeld staan, dus dat botertje zit er ook niet in.

Ziaja shampooDe Cocoa butter Smoothing Shampoo en Hair Mask ruiken erg lekker en zijn zuinig in het gebruik. Mijn haar ziet er ontzettend goed uit maar dat komt door de ‘kunstgrepen’ die de shampoo en het masker bewerkstelligen. Mijn haar is mooi glad van structuur, er is geen enkele kroeshaartje te bekennen en de glans is enorm!
Ik heb al meerdere producten van Ziaja getest en waar zij heel erg goed in zijn is de consument tijdens het gebruik van haar producten een superfijn huidgevoel te geven waar ik in ieder geval steeds meer van wil hebben en ervaren. Een soort van Ziaja verslaving dus maar dan op een goede manier. De producten van Ziaja zijn zeer gunstig geprijsd en zeker voor een breed publiek de moeite waard.
De Cocoa Smoothing Shampoo kost €3,49 voor 400ml en de Cocoa Smoothing Hair Mask kost €3,49 voor 200ml
Deze producten zijn verkrijgbaar bij de Ziaja shops in Den-Haag en via hun webshop.

Liefs van Koosje ♥

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge