Inspiration Parfum

Parfumreview: Guerlain Shalimar Initial ♥

23 januari 2015

Deze week heb ik mijn parfum ontvangen waar ik al lang naar op zoek was, namelijk Guerlain Shalimar Initial. Dit parfum wordt niet meer gemaakt en daarom was ik erg blij dat ik het heb kunnen vinden bij Allbeauty.com. Het enige jammere was dat ik ongeveer €25,00 aan invoerbelasting moest betalen. Daardoor werd het parfum toch nog wat duurder dan ik dacht. Ik vind de parfums van Guerlain erg mooi en omdat het zo’n klassiek parfumhuis is geeft het mij een extra luxueus gevoel. Ik houd erg van parfums met een vintage uitstraling en deze kun je bij Guerlain nog vinden, meestal wel in een vernieuwde uitgave doordat de dierlijke componenten eruit zijn gehaald en zijn vervangen door synthetische.

Bij Allbeauty heb ik een geschenkverpakking van Shalimar Initial besteld en deze wil ik graag aan jullie laten zien omdat de verpakking en de uitvoering ervan heel erg mooi is!

guerlain #1De doos is echt erg mooi geïllustreerd en heeft een feestelijke uitstraling. Ik hou ervan!

Guerlain toilettasjeIn de kleurrijke doos zit een schattig toilettasje met de tekst: I’m so Guerlain. Cute!

Guerlain #flacon en bodylotionJa en hier gaat het uiteindelijk om! Een prachtige glazen flacon Shalimar Initial en een flacon geparfumeerde bodymilk.

Guerlain Shalimar flaconHet parfum Shalimar is een echte klassieker en werd al in 1925 voor het eerst uitgegeven. De flacon van Initial lijkt erg veel op het klassieke parfum maar is iets slanker vormgegeven en heeft een zachtroze kleur. De dop en het kwastje zijn typische Guerlain kenmerken. Ik vind het erg mooi.
Shalimar Initial opent met circusachtige en groene noten door onder andere citrus en bergamot. Vervolgens komen rozen, jasmijn en patchoeli aan bod waarna het parfum al snel de diepte in gaat door de noten van witte musk, tonkaboon en vanille. Het parfum is lichter dan het klassieke parfum en daarom veel meer geschikt voor jongere vrouwen. Het parfum is ontworpen door parfumeur Thierry Wasser.
Binnenkort ga ik naar de Bijenkorf in Den-Haag en wil ik eens kijken bij de mooie Guerlain corner. Voor wie in dit parfum geïnteresseerd is: je kunt het nog verkrijgen bij webshop www.allebauty.com maar hou rekening met eventuele invoerbelasting.

Ben jij ook een Guerlain fan?

Liefs Mooi van Koosje ♥

 

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge