Inspiration

Review Annayake Miyabi Eau de Parfum

16 januari 2015

Soms heb je van die wensen die niet uit het hoofd verdwijnen. Ik heb dat met parfum, wanneer ik een parfum in mijn hoofd heb en deze blijft mij intrigeren dan rest mij niets anders dan de parfumerie te bezoeken. Rondom de feestdagen vind ik het sowieso altijd erg leuk om mezelf te verwennen met een nieuw parfum. Ik vind het dan een uitdaging om een zo passend mogelijk parfum voor mezelf te vinden, ik weet dat dit bijna een onmogelijke opgave is aangezien de enorme keus. Zo komt het soms voor dat ik een parfum koop waar ik achteraf toch niet zo blij mee ben. Deze ervaring heb ik ook met het parfum dat ik vandaag wil reviewen. Het is een prachtige geur maar er zijn een paar dingen waar ik niet zo tevreden over ben en dat zal ik proberen in deze review te beschrijven.

Allereerst iets over het merk Annayake:
Annayake is een high-end kleding en cosmetica merk geïnspireerd op de Japanse cultuur en natuur. Het merk is opgericht in 1988 en heeft 19 verschillende parfums uitgebracht. De parfums en de cosmeticalijn is alleen verkrijgbaar bij parfumerie Douglas.
Japan staat bekend om haar eeuwenoude culturen en tradities en dat is ook binnen dit merk terug te vinden. Het parfum Miyabi betekent in het Japans elegant en verfijnd, de flacon lijkt op een Japans inktpotje die gebruikt wordt voor de traditionele Japanse kalligrafie.

Annayake flacon
Het parfum opent met de noten van fruitige perzik, het hart is subtieler met de toevoeging van fresia en zonnebloem en de basis bestaat vervolgens uit sandelhout, tonkaboon, amber, witte musk en vanille. Klinkt goed vind je ook niet?

Annayake flacon
Het parfum bestaat uit mooie geurcomponenten die veelbelovend zijn, in reviews op fragrantica en op verschillende websites is men over dit parfum ook erg positief. Het parfum opent inderdaad zacht en sappig zoet maar wat betreft het hart en de basis blijft het parfum voor mij erg lineair. Ik ruik eigenlijk voortdurend de perzik en dan verdwijnt het als een uitdovend kaarsje op mijn huid. En van alle parfums die ik ooit geprobeerd heb vind ik dit altijd zo jammer! De houdbaarheid van dit parfum is ongeveer 2 a 3 uur op mijn huid en dat vind ik echt te kort. Misschien moet ik het parfum op een ander tijdstip nog eens proberen of tijdens een ander seizoen. Het kan natuurlijk zo zijn dat het parfum gewoonweg niet matcht met mijn huidtype. Miyabi wordt vaak vergeleken met Kenzo Amour maar het parfum van Kenzo is veel duidelijker aanwezig, Miyabi is meer een ‘skinscent’ en blijft als dichtbij de huid zoals men dat altijd zo mooi noemt.  Zo zie je maar weer dat parfum een erg persoonlijk product is en dat wanneer je een parfum op het oog hebt je het beste een sample kunt vragen om zo de geur te kunnen testen. Ik laat Miyabi even voor wat het is en ga het in de lente nog een keertje proberen.

De parfums van Annayake zijn verkrijgbaar bij parfumie Douglas. Annayake Miyabi is verkrijgbaar in een flacon van 100ml en kost €92,00

Liefs Mooi van Koosje ♥

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge