Zeep

Mooi van Koosje test African Black Soap van Natural Heroes

29 augustus 2014

Zoals jullie inmiddels wel weten, ben ik dol op zeep en ik gebruik dit het liefste elke dag. Ik was mij met zeep en ook het gezicht sla ik dan niet over. Geen enkel ander product geeft mij het gevoel dat ik mijn huid op een natuurlijke wijze reinig. Uiteraard gebruik ik geen huis, tuin en keuken zeep maar zachte plantaardige of anderszins natuurlijke stukken.

De afgelopen tijd heb ik kennis mogen maken met de webshop Natural Heroes en heb ik een stuk African Black Soap mogen uit proberen. De African Black Soap is één van de Superheroes die deze webshop in haar assortiment heeft. Naast de African Black Soap verkoopt Natural Heroes Biologische Aleppo zeep, Rauwe Shea butter, Jamaicaanse Wonderolie ( waar ik eerder een artikel over schreef ) en Monoï de Tahiti Olie.

black soap 3
De African Black Soap van Natural Heroes is afkomstig uit Ghana en is handgemaakt, Akoma betekent ‘Beauty from the Heart’ . Door de groeiende vraag naar African Black Soap worden de vrouwen in Afrika geholpen aan werk en inkomen. De recepten die deze vrouwen gebruiken om de zeep te maken worden van generatie op generatie doorgegeven. Afrikaanse vrouwen gebruiken de African Black Soap in combinatie met pure Shea butter om hun haar en huid in super conditie te houden.

Wat zijn de voordelen van African Black Soap?

African Black Soap is toepasbaar voor vele doeleinden en kent vele positieve eigenschappen, zo is de zeep rijk aan vitamine A en E. Vitamine A helpt de huid bij de aanmaak van collageen, houdt de huid stevig en gaat rimpels tegen. Vitamine A wordt ook veelvuldig gebruikt bij het behandelen van acne. Vitamine E hydrateert en verbetert de textuur van de huid. De antioxidanten in vitamine A en E voorkomen schade door vrije radicalen die kunnen leiden tot zichtbare tekenen van huidveroudering. ( bron: www.naturalheroes.nl )

African Black Soap:

 • vertraagd huidveroudering
 • voor behandeling van acne
 • verwijderen van make-up
 • geschikt voor bad, douche en haren
 • eczeem en psoriasis
 • scheerbultjes
 • helpt tegen zweetvoeten

African Black Soap
De zeep ziet er van zichzelf niet mooi uit, maar daar moet je een beetje doorheen kijken. De voordelen die deze zeep biedt zijn enorm. Wanneer de Black Soap met een beetje water in aanraking komt gaat hij al snel schuimen en dit schuim voelt zeer zacht aan. Ook zul je wellicht moeten wennen aan het feit dat deze zeep niet lekker ruikt maar een wat aardse geur heeft. Ik vind dit geen probleem omdat ik na het douchen altijd een bodylotion gebruik.
Wanneer je net met het gebruik van Black Soap begint moet je een beetje voorzichtig zijn. Door de natuurlijke ingrediënten kunnen er wat harde schilletjes in de zeep aanwezig zijn. Het beste gebruik je de hand als washandje of wanneer je het gezicht wilt reinigen op een wattenschijfje. Het is aan te bevelen de huid goed na te reinigen met water zodat de restjes zeep goed verwijderd kunnen worden. De huid kan wat trekkerig aanvoelen, dit kun je oplossen door een dagcrème of lotion te gebruiken of zoals de Afrikaanse vrouwen het doen, je lekker insmeren met pure Shea butter!

De ingrediënten: 57% Raw Organic Shea butter, Coconut Oil, Cocoa Ash en Water.

Nog even dit: Black Soap neemt gemakkelijk water op uit de lucht en wordt daardoor snel zacht, je kunt de zeep dus het beste in een afgesloten bakje of in een hersluitbaar plastic zakje bewaren.

€9,95 140 gram

Wat is jouw Natural Heroe?

Liefs van Koosje ♥

 

 

2 Comments

 • Reply Petra 29 augustus 2014 at 21:22

  Het klinkt erg aantrekkelijk, maar het scheelt uit ervaring weet ik dat de producten van orginele Afrikaanse afkomst niet slecht zijn en dat aardse geurtje?…ach, als dat het aller ergste nadeel is….net wat je zegt, bodylotion na het wassen…fijne artikel…

 • Reply Rosa 9 januari 2019 at 18:06

  Hi Debbie, super leuke blog. Zou je het leuk vinden om misschien ook eens een van onze African Black Soap producten te proberen? https://www.supernaturals.nl/ingredienten/african-black-soap.html

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge