Green Beauty

Meisje Hip test Purity Herbs The Rose Wonder ♥

16 juni 2014

Beauty producten die uit (verre) landen komen zijn hip. Wat is leuker dan een créme te testen met daarin planten en kruiden verwerkt uit een land met vele gebruiken, natuurpracht en omgeven met mysterie. Vandaag wil ik jullie kennis laten maken met een huidverzorgingsproduct van Purity Herbs, een van oorsprong IJslands merk. IJsland kennen we natuurlijk van zangeres Björk, de bijna feeërieke maar ook exentrieke zangeres, de vele geisers en de haast maanachtige landschappen. Vanwege het extreme landschap en de omstandigheden waarin de bloemen, kruiden en grassen moeten bloeien bevatten zij een hoge concentratie aan werkzame bestanddelen. Door deze in haar natuurlijke omgeving te plukken en te oogsten vormen deze een prachtige basis voor de producten van Purity Herbs.

Achtergronden, visie en missie van Purity Herbs
In eerste instantie als hobby bedoeld, en gedreven door hun passie voor de natuur, begonnen Asta Syrusdottir en Andre Raes in 1994 met het maken van een kruidencrème tegen eczeem en psoriasis.
Door de bijzonder positieve resultaten bij een jongen in de crèche waar Asta toen werkte, kregen ze de medewerking van de jongen zijn grootvader, een apotheker. Hij bood zijn faciliteiten aan en hoopte dat op een dag nog veel meer kinderen en volwassen van deze bijzondere producten zouden kunnen genieten. Wegens de verbazingwekkende resultaten werd dit eerste product de “wondercrème” genoemd.
Vandaag de dag is het gamma uitgebreid tot ruim 50 producten geschikt voor alle leeftijden en alle huidtypes en wegens het grote succes breidt de verdeling zich uit tot andere landen.
De producten van Purity Herbs zijn 100% natuurzuiver, bevatten geen synthetische conserveringsmiddelen, kleur en geurstoffen. Tevens bevatten de producten geen paraffine of daarvan afgeleide ingrediënten. Alle producten van Purity Herbs zijn niet getest op dieren.

” Wat je niet kunt eten mag je ook niet op de huid smeren “

natuur in ijsland
Wat beloofd Purity Herbs The Rose Wonder voor mijn huid te doen?
Dit is Purity’s meest favoriete vochtinbrengende crème, met de weldaad van rozen. Een fantastische 100% natuurlijke luxe gezichtscrème (zowel dag als nacht) die het verouderingsproces vertraagt. Deze crème bevat een enorm complex kruiden en olie extract. De essentiële oliën die de crème bevat hebben een heilzame invloed op de huid. Deze crème bevat vitaminen A,C en E en is geschikt als dag- en nachtcrème voor alle huidtypen. Kan gebruikt worden als oogcrème.
Deze crème maakt je huid sterker, strakker en stralender en bezorgt je een gezonde jonge look.

Het is aan te raden om de huid eerst te reinigen met Purity Herbs reinigingsmelk en reinigingstonic.

DSC_1454

Wat vindt Meisje Hip van The Rose Wonder?
Ik houd heel erg van het gebruik van natuurlijke rozenextracten en oliën in verzorgingsproducten. Ik vind de werking van deze producten voor mijn huid prettig en geniet van het zoete verleidelijke natuurlijk parfum van de roos.
The Rose Wonder voldoet aan al mijn eisen en geeft mijn huid een oppepper. De wat stroeve crème trekt snel in de huid en het lijkt alsof mijn huid egaler oogt en laat ik zeggen dat er een soort instant liftend effect optreedt. Nadat de crème snel is opgenomen blijft een zeer zacht huidgevoel achter. De crème ruikt heel subtiel naar rozen en dat had voor mij wel wat meer gemogen. Wellicht komt het door de natuurzuivere ingrediënten en is mijn neus nog gewend aan sommige synthetische geurstoffen maar deze opmerking weegt niet op tegen alle voordelen die deze crème biedt.
The Rose Wonder zit boordevol heilzame kruiden en oliën en dat is zeker merkbaar. Het is een multifunctioneel huidverzorgingsproduct en zo zacht dat ik het tevens als oogcrème en nachtcrème kan gebruiken.
De crème zit in een hygiënische pompflacon, waar je misschien in het begin aan moet wennen. De opening zit namelijk aan de bovenkant en door erop te drukken komt de crème eruit. Even een kwestie van uitproberen dus. In de onderstaande tekst staan de prachtige ingrediënten vermeld en op de website van Purity Herbs kun je nog eens rustig nalezen wat deze heilzame ingrediënten allemaal voor jouw huid doen èn kennismaken met de overige producten van Purity Herbs.

DSC_1453

Ingrediënten: Aqua (Water), Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Cetearyl Glucoside, Cera Alba (Beeswax), Glycerin, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Glucose, Squalane, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Xanthan Gum, Sodium Citrate, Hippophae Rhamnoides Fruit Oil, Aniba Rosaeodora (Rosewood) Wood Oil, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Commiphora Myrrha Oil, Citrus Aurantifolia (Lime) Oil, Glucose Oxidase, Calophyllum Inophyllum Seed Oil, Matricaria Discoidea Fruit/Leaf/Stem Extract*, Anthyllis Vulneraria Flower Extract*, Capsella Bursa-Pastoris Extract*, Cetraria Islandica Extract*, Euphrasia Officinalis Extract, Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower Extract, Matricaria Maritima Extract*, Stellaria Media (Chickweed) Extract*, Symphytum Officinale Leaf Extract, Trifolium Pratense (Clover) Flower Extract*, Viola Tricolor Extract*, Citric Acid, Lactoperoxidase, Benzyl Benzoate**, Citral**, Geraniol**, Limonene**, Linalool**.

* Wilde IJslandse kruiden
** Van natuurlijke etherische oliën

The Rose Wonder kost €39,95 voor een pompflacon van 50ml
De crème is niet geschikt voor veganisten door de toevoeging van bijenwas

Wat vind jij van deze wondercrème?

Liefs Meisje Hip ♥

 

 

4 Comments

 • Reply Sandra 29 december 2015 at 22:41

  Hallo, net de kamille creme besteld voor mijn dochtertje. Ben erg benieuwd of deze crème verlichting kan bieden bij haar eczeem. Laat ik je weten!

  • Reply Mooi van Koosje 6 januari 2016 at 21:08

   Ik ben erg benieuwd of het de huid rust geeft en verlichting kan bieden.

 • Reply Charly 21 oktober 2018 at 20:04

  Hoi, op welke site bestellen jullie deze creme?

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge