Green Beauty

Arganolie van arganlife en sample-winactie

22 januari 2014

Ik heb de afgelopen jaren al heel wat producten met arganolie uitgeprobeerd. Al meer dan vier jaar geleden toen deze olie nog niet zo ‘booming’ was had ik al het gevoel dat het wel een heel bijzonder ingrediënt moest zijn waar we nog veel van zouden horen. Dat was in mijn begintijd van Meisje Hip. (Indien je het artikel wil lezen dan kan dat door op deze link te klikken)
Arganolie wordt geproduceerd in Marokko waar de argannoten door een intensief procedé worden geplukt en geperst. Het gebied waar de arganbomen groeien is door de UNESCO tot beschermd natuurgebied uitgeroepen, de arganolie is dan ook ecocert gecertificeerd.
Inmiddels kan ik redelijk beoordelen wanneer een arganolie van goede kwaliteit is of niet en dat alles heeft onder andere met de persing te maken. Hoe kouder geperst hoe beter de kwaliteit en de werkzaamheid. Ook is het belangrijk dat de olie vrij snel in de huid dringt, wanneer de arganolie vettig blijft aanvoelen weet je dat je met een minder goede kwaliteit olie te maken hebt. Vooral bij de pure oliën is het wel fijn wanneer deze snel door de huid worden opgenomen. Een arganolie van goede kwaliteit ruikt heel licht nootachtig en beslist niet indringend, ook dan is de olie te veel verhit geweest waardoor er veel voedingsstoffen verloren zijn gegaan.

Arganolie is 100% puur en zit boordevol werkzame stoffen en bevat een hoog gehalte aan vitamine E, squaleen, polyphenolen (antioxidanten) en essentiële vetzuren. Het is toepasbaar voor vele doeleinden en kan gebruikt worden voor het gelaat, lichaam en de haren.


Het ‘vloeibare goud’ zoals arganolie ook wel wordt genoemd is dus een multifunctioneel product en wanneer ik een tijd op een onbewoond eiland zou moeten doorbrengen is in principe één fles van deze arganolie genoeg om mijn huid en haar goed te kunnen verzorgen! Tevens beschermt arganolie ook tegen de schadelijke effecten van de zon door haar natuurlijke filter.
De arganolie van arganlife voldoet voor mij aan alle eisen. De olie is prettig in het gebruik, trekt snel in de huid en ruikt subtiel. De arganolie zit in een mooie violet glazen flacon waardoor de olie haar werkzaamheid langer kan behouden. In tegenstelling tot veel andere producten zijn er geen hulpstoffen zoals goedkope basisoliën toegevoegd. Een flacon van 100ml kost €24,95, voor meer informatie kun je de website raadplegen.

Sample winactie in samenwerking met arganlife:
Voor de lezers van Meisje Hip mag ik dan ook 10 samples verloten! Dit zijn flesjes met een inhoud van 10ml. Zo kun je zelf testen of je deze arganolie ook zo fijn vindt. Wat moet je er voor doen?
Like en share de Facebookpagina van arganlife en laat een reactie achter op dit artikel.
Op maandag 3 februari worden de winnaars bekend gemaakt!

Ik ben ook nieuwsgierig of jullie nog meer leuke tips hebben hoe je arganolie kunt gebruiken of kennen jullie producten met arganolie die het delen waard zijn?

Veel succes! Liefs Meisje Hip ♥

10 Comments

 • Reply Adinda 22 januari 2014 at 21:33

  Dol op fijne olie, graag kans maken op deze lekkere arganolie 😀

 • Reply Babs 22 januari 2014 at 22:53

  Ben erg benieuwd hoe deze is/ruikt.. er zijn zoveel ‘neppers’in omloop 🙁
  Denk dat als ik hem win ik hem voor mijn huid ga gebruiken, vind het bijna zonde om dit vloeibare goud in mijn haar te doen 😀

 • Reply Anita H. 23 januari 2014 at 01:13

  Ik wil dit product heel graag uitproberen!!

 • Reply Lana 24 januari 2014 at 10:44

  Hooray for arganolie ! Zelf vind ik arganolie zeer fijn om te gebruiken als nachtcreme !

 • Reply Mary ter Heege 25 januari 2014 at 14:34

  Ben erg benieuwd met name naar de geur. Snel intrekken is zeker een groot pluspunt.
  Spannend of ik kans maak op een sample!

 • Reply Leila 26 januari 2014 at 12:41

  Heerlijk! Maar ben erg benieuwd hoe deze is 🙂

 • Reply vodi 26 januari 2014 at 15:49

  Arganolie is heerlijk vooral met sla of Marokkaanse gerechten.

 • Reply Petra Kr 26 januari 2014 at 22:01

  Wat leuk, een sample hiervan! Ik doe dus ook heel graag mee…Argan is heerlijk, en ik zou het graag eens gaan gebruiken voor mijn droge voeten, want dit probleem zal waarschijnlijk hier ook mee te verhelpen zijn…

  Nu maar hopen en duimen voor dit sample, ik heb de pagina van Arganlife geliked en gedeeld..

  groetjes Petra

 • Reply Zus 26 januari 2014 at 22:23

  Ik ben heel benieuwd naar en het verschil tussen verschillende merken. Dus…. Loot me in!

 • Reply Kimberly 27 januari 2014 at 08:30

  Super winactie!
  Ik heb heel dun&weinig haar. Ik probeer het al te verzorgen door met regelmaat kokosvet in mijn haren te doen. Ook slik ik biotine vitamins, zodat mijn haar gezonder en sterker kan worden. Nu heb ik nog nooit Arganolie gebruikt en hoop dat dit mijn redmiddeltje kan worden voor mijn gevoelige haren. Ik ga ook in april op vakantie dus ook heel handig dat dit een kleine 10 ml flesje is. Goed voor op reis dus 😀

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge